p o m a l o . . .

30.06.2006., petak

dok čekamo večeru

evo danas jedna dobra vijest. Dobija san dom za dogodine. Svake godine se nenormalno diže prag za 50 bodova šta postaje nepodnošljivo. To je sjebala Kosorica stvar jer je dala direktno djeci hrvatskih branitelja. Ne bi niko triba imat izravno ako se mene pita. Dodatni bodovi su u redu, ali izravno je u kurcu. A šta ćemo, ne možemo svijet promjenit. Sreća moja šta nisan još dugo student. Malo san tužan šta mi docimer nije dobija dom. Znači da nema rakije dogodine:(( Nadam se da je neka greška. Inače ćemo teško nadoknadit taj gubitak:(
evo maloprije dobili Nijemci Argentince na penale. Prošlo je svjetsko gauče zajeba izbornik, ima je odličnu cilu ekipu, a on je samo stavlja one najpoznatije, koji nisu bili u najboljoj formi. Igra je Batistuta a ne Crespo, Veron a ne Aimar ili Gallardo. Sad ih je opet zajebao ovi Pekerman. Pravi je Talijan. Bilo je 1:0 i on je iša zatvarat utakmicu. Izvadija Riquelmea i Crespa. Oni bi itekako dobro došli za penale. Minja je Crespa za istoga igrača, taktička izmjena, ka da prolazi vrime. Baš je pička. Sad će Ukrajina Italija, to nećemo gledat.

29.06.2006., četvrtak

nema te, nema te, odnio te mrak...

evo ispijan zasluženo pivo nakon predanog seminara. Dobro, kad vidin koliko su drugi radili i nije tako zasluženo. Ali dobro, nisan ja kriv šta san dobija lagani rad. Ka šta je rekla Dupinche za prženje DVDova, dobro nije neki posa, ali eto priznaje ti se:)) Bar nema više jebenog seminara. Nema ga, nema ga... Moran se zahvalit kolegi Schu na engineu.
nema dva dana SPa, već san zaboravija da je postojalo. A najbolje tek slijedi. Grande Finale. Ne može se niko skinit:) Očekujem da će Argentina iskoristit neke slabosti Nijemaca. Mogu i Nijemci proć jer oni su uvijek Nijemci. Oni nisu neka velika ekipa, ali igraju dobro, trude se. Nažalost, očekujem da će brazilska stoka nabužat Francuze. Iako je Francuska odigrala zadnju utakmicu dobro, iman osjećaj da će bit nešto ka prije godinu dana na kupu konfederacija kad je Brazil ubija Argentinu 4:0. Volija bi da tako ne bude Portugal Engleska. Englezi igraju na trenutke ka amateri. Svaku utakmicu vidin 10 baluna koji su otišli u pičku materinu. Bit će stvarno sramota ako oni prođu. Italija Ukrajina. Kako neatraktivno. Talijani služe da se ne gledaju po cili dan utakmice. Ima se i drugoga posla. Znači 3 uber utakmice i jedna crapy. Neki mi kažu da previše pišem o nogometu, drugi se čude kako nisan komentira utakmicu. Ma ko će napunit post bez nogometa. Lako je ženama pisat :) Nemojte se slučajno kladit na ovo šta san reka, ja san tudum za klađenje:(
nema nikoga na netu, stvarno rijetkost. A ništa iden i ja ća...
ovo bi ka triba bit komplet:((
evo jedan fraktal za kraj...

25.06.2006., nedjelja

jeben ti seminar

u petak san se odlično zabavija. Nisan odavno tako dobro. Kolega je slavija rođendan. Čak je i Nino Kranjčar, zadrta usidjelica bija prisiljen izać, nije ima opravdanja. Slavljenik ga je stiska uza zid. Diga nam je igru za 50%. Kad vidiš njega kako pije pivo, moraš i ti bar dva:) Čita mi blog, a ništa neće komentirat. Kaže da je previše nogometa tu. A isprid mene glumi ka ja gledan nogomet i tako. Doduše moran ga malo prestat kritizirat, poprimija san njegove osobine. Zaboravija san prijavit 2 ispita. Najlakše srat:)
i ništa bilo mi je sve lipo u zivotu, lagano pogledan dvi utakmice dnevno, sad postaju sve jace i jace, popijen koje pivo, malo trknen po nasipu, sve šljaka. I onda se sitin da moran pisat seminar. Odma mi je pa mrak na oči. Danas naravno nisan ništa radija. Spava do jedan. Navečer san iša gledat Argentinu Meksiko u prijatelja na Voltino. Falija san dva puta zgradu. Propustija san cilo prvo poluvrijeme. Ali gol Maxi Rodrigueza je bija prejeben. Kad ga je opalija, ja mislija ovo leti preko Pacifika. Kad ono gol. Onda malo sidnen na ICQ. Nema Dupinčeta, morala se vratit svojima u more:( Tu je TV Freak, koji puši ka i obično. Sad mu pravila ne valjaju. Sve bi prominija. A šta ću mu ja:) Ali odigra je odlično na ispitu. Rješija je zadatak, i posla papir ovima isprid njega da prepišu. Onda su mu žugali ovi iza, pa je napisa na novi list i njima isto posla. Da je našoj repki jedan takvi vezist:) Svi su mu na kraju skandirali:))

22.06.2006., četvrtak

nepoznatoj ljepotici

pokazala mi mala Anchi kako se uploadaju slike na internet. I ja se mislin šta ću stavit. Bija mi je kolega znakovitog imena (Š) prije koji par dana donija poveću količinu fantasy slika. Tako da se nisan moga odlučit između tri sirene, jednoga crvenoga zmaja i jedne heroine sa mačem. Ma završit će one sve u postovima, prije ili kasnije. On san se sitija amoka.net, tamo se nalaze ilustracije iz Martinove Pjesme Leda i Vatre, još uvijek neprikosnovene na mojoj ljestvici. Naša san jednu lipu sa turnira, ali je nepraktična. Ide skroz u širinu. To će malo pričekat dok smislin kako je ukomponirat. I konačno nakon dugotrajne potrage nađoh ovo. Od svih slika na siteu ovu najslabije znan. Baza je šta je cila kraljevska obitelj Targaryen nazad 300 godina opisana i oslikana na amoki, ali naravno šturo. Šteta šta je nisan bolje upozna:(( Doduše ima i dodatak Hedge Knight koji se bavi tim vremenom, ali ga nisam pročita. Sad bi mi je jedan kolega reka Ne bi li glupačo jedna. Izgleda da se zove Shiera Seastar. Ako je vjerovat kolegi sa amoka.net. Ipak joj je on mama, a G.R.R. Martin tata:)) I sad dobro pogledajte sliku. Jeste? Jeste primjetili da ima jedno zeleno, a jedno plavo oko? Ja ne bi nikad vidija da mi Dupinche nije rekla:)

zovem se Shiera Seastar, a ti :)

sparina....

prekjučer san bija prejak. Ima san ispit u 2. Oden ja prvo na upis ocjena iz drugoga predmeta u 10, pa onda na dvi kave. Nije mi se dalo ponavljat. Prije kad san bija mlađi :), učija bi cilu noć prije ispita, ali sada nema toga. Moran odspavat svoje vrime, a ispiti neka čekaju kad se probudin. Nije mi se dalo ni ponavljat, bija san mislija odjebat i ić na drugi rok. Radija san jedan dan. Bija san na svim predavanjima sa druge strane, ali ovde me SP zajeba. I ništa oden ja na ručak u 1:30. do 2 manje 10. Oću li neću li na ispit. Onda kažen ić ću, iden pokupit zadatke. Dođen ja gori, prvo teorija. Napisa polovično. Zna san sve objasnit, ali nisan formule zna. Iden ja da ću ća, već na vratima, pita me asistent oćete ostat na zadatke. A može, rekoh. I siden ja. Može se na ispitu koristit literatura. Izvadin teku, nađen sva tri zadatka tamo. Samo drugi brojevi. To rasturim i oden ća. Vidin danas rezultate. 72 boda od 100. Prelud san. A ja mislija ne izać. Počet ću se zvat Ronaldo. Ništa mi se ne da, ali kad počnen:))
odlučili ja i bivši cimer unovčit našega TV Freaka. Pitali njega za koga će navijat i igrali na protivničku ekipu :) Falija nam je jedan gol do tiketa :(( Švedska - Engleska 2:2. Njemačku san zakasnija uplatit zbog ovoga ispita iz prethodnoga pasusa. Engleske nije bilo nigdi na terenu, ali čim je on upalija TV, odma su poveli 2:1. Zna momak. Ako nas krene, poslat ćemo ga u Njemačku na lice mista. Kako će tek onda bit dobar:) Ključni igrač:))
sutra je Dan D. Nisan baš optimist. A vidit ćemo, naša repka obično zajebe kad se nešto očekuje, a kad su velike utakmice igra dobro. Pa budemo vidjeli.

20.06.2006., utorak

osvrt na knjigu "The Darkness That Comes Before"

pročita san prije koji dan prvi dio trilogije Prince Of Nothing Scotta Bakkera. Ušao sam u čitanje sa visokim očekivanjima. Kopa san po fantasy forumima i uglavnom su toga novog Kanađanina stavljali uz bok G.R.R. Martinu i Stevenu Eriksonu. Martinova Pjesmu Leda i Vatre mi je nešto najbolje što sam čitao, a prijatelj - ne onaj TV Freak:)) je nedavno pročitao Eriksona i jedna od knjiga iz njegovog serijala mu je najbolja knjiga u životu.
prva knjiga je dobra, nije naporna za čitanje. Ali nije još osvojija moje srce. Kao Martin:) Čitam na engleskom, pa je malo teško jer ima dosta manje poznatih riječi. To postaje sve manji problem jer se riječi ponavljaju. Dobre osobine knjige su šta je dosta toga sakriveno od čitatelja. Neki likovi, tko su oni? Jesu li dobri ili loši? Šta oni žele? Loše osobine, naravno subjektivno, je šta nema nekoga lika kojeg stvarno volim. Neki su mi prehladni, neki nerealni, trećih nema puno. Ima neka skupina ljudi, Dunyeani, koji su 2000 godina živili negdi u pripizdini i drilali se mentalno i fizički. Nešto ka budistički svećenici. Onda oni mogu sve pročitat sa drugima sa lica. Uvijek sve znaju okrenit u svoju korist. Ljudi kao nijedni drugi ih obično zovu. Nešto kao Jediji bez Sile. Jediji to rade sa Silom, a kako ovi... I uvik rasturaju:( To mi nije baš leglo. Nema toliko opisa unutrašnjosti lika ka šta ima Martin. Ima, ali navika san na ono da ima nekoliko glavnih likova koji su jebeno analizirani. Magije ima dosta, borbi ima. seksa ima, ali moglo bi i više:) Nikad dosta:)
zasad me ide, čita se lagano, a vjerujem da će posli bit odlično. Triba bit optimist. Jedna solidna četvorka. Od pet naravno:)
i zajebali su me u Algoritma. Naručija san treću knjigu u njih i dobija san malo veću nešto su ostale dvi. Iste boje, isti dizajn, samo veća 50%. Kako je retardirano imat dvi male knjige i jednu skroz istu ali veliku. Da su bar različite:((
i zahvaljujem se Anchi na "tehničkoj" podršci;)
ovo bi ka triba bit komplet:((
ovo bi triba bit komplet:(( primjetite kako su sve jednake veličine :)

18.06.2006., nedjelja

"mora si ti upalit TV:(("

i tako san ja jučer gleda utakmicu Italija SAD. Navija san za Ameriku. Naravno uvik protiv Talijana. I iman prijatelja iz gimnazije koji gleda u Splitu i svaka ekipa za koju on navija ispuši ljuto. Uništija je Srbe i Obalu Bjelokosti. Baza je ako on ne gleda prijenos onda imaju šanse. Čim on upali TV, odma je gol, ili penal, ili crveni. I ništa navijamo mi oba za Ameriku, ide ih dobro, 1:1 imaju igrača više. I vidim ja poruku na ICQu sad ću malo upalit. Pogledam na TV, i odma vidim crveni karton u sučevoj ruci za Amerikanca. Iduća poruka UPS. Prejako. Zabranija sam mu da gleda Hrvatsku danas, ali neeee. Kaže moran gledat penal, ne može Srna falit Šta da radim sa njim. Ima san osjećaj da ga neće dat. Nisan moga gledat. Ja san faliva penale u svojim rukometaškim danima, ja znan kako se to radi:) Srna je izgubija samopouzdanje, ko zna kad je da zadnji gol u Šahtjoru. Stvarno nam je propa:(( Nisan se toliko živcira jer mi je bilo rano:) Oko 9 mi je bioritam za gledanje i živciranje. Namišten za Ligu Prvaka. Očekiva san danas Dan D koji će mi odredit raspoloženje idućih nekoliko dana, ali izgleda da je odgođen. Nismo rezultatski puno izgubili, ali uvukla se nervoza. Nismo dali gol sto godina. A Australija je odlična. A Brazil mi se zgadija. Jedva čekam da ispadnu.

17.06.2006., subota

"a vid ti posta, matere ti"

pijem drugu kavicu danas. Je da me uspava, ali stare navike umiru teško. Ma koliko se ja odrica u korizmi. Danas san čak bija koristan. Znan, pričan pizdarije:) Nije bilo nikoga na ICQu pa san učija, a sad san otiša kupit pivo. I još jedan pothvat. Nisam upalija televiziju cilu prvu utakmicu danas. Aha, šta sad kažete:) Dovoljno da se proglasim Man of the match. Jednoglasno jednim glasom :)
jučer san naša svoje prve favorite na SPu. ARGENTINA. Ne zato šta su razbili Srbe i Crnogorce, nego stvarno dobro igraju. Njihov drugi gol od Cambiassa mi je najbolje šta san vidija dosad. 20 dodavanja, dupli pasovi, i na kraju jedan ništa posebni Cambiasso ostane sam i da gol. Baš su prava momčad. Obrana, trkači, radnici, Riquelme i napad. Brazilci svi imaju dobre klubove, dobre ugovore, a ovi ne baš tako. Mnogi su željni dokazivanja. Riquelme i Saviola nisu uspili u Barceloni, Cambiasso u Reala. Crespo ne igra puno u Chelsea. Messi i Tevez su mladi lavovi. ARGENTINA.
bija san trčat u četvrtak. Nakon 2 miseca stanke. Prvo je zajebala kiša, pa onda žulj na nozi. Vratija san se ka novi. Napisa san navečer jedan labos šta ga odgađan sto godina. Počeja san ga pisat u osmi misec lani. Tribalo mi je 10 miseci. Više nego za rodit:).
i moran pozdravit dupinicu. Mala voli Lj.Ć. Rojsa, ko je može krivit. Njega svi vole. Ma super je mala:)

15.06.2006., četvrtak

drugo jutro poslije ...

napokon san se probudija svoj koliko toliko. Jučer san se mora dignit rano na faks. Svaki put kad iden kod mentorice mamuran san. Mora bit da ona ima previsoko mišljenje od meni. Malo san zaspa popodne. Kad malo spavan, onda san nervozan, najradije bi se ubija. Ostatak dana je bija za kurac, kao i obično.
igrali smo dobro, tek san vidija da je utakmica zapravo po svemu jučer navečer kad san trizan gleda. Prije san bija pun alkohola i straha svaki put kad bi Ronaldinho & company primili balun za neki bolji sud. Ali stvarno malo malo za takve igrače. Ali naši navijači pred kraj utakmice. Kako nezaboravno. A Brazil me razočara. Prije san ih uvik volija. Iako san i prije ovoga bija mišljenja da neće otić do kraja jer su preveliki favoriti, sad ih osim toga još i mrzim. Iako govore da je to njihovih 60%, ali stvarno jadno. Sad san taman u feelingu za dalje, ako budemo ovako igrali protiv Japana i Australije drugi krug je tu.
još san nekoga zamrzija. Jedan prijatelj šta je gleda sa mnom, samo je sra od početka do kraja. Samo se po splitski žalija kako ništa ne valja, ne trude se, ne trče. Ukratko kod 0:0 je govorija da je 0:5. A kad smo mi imali šanse, onda ka pizda muči, ništa ne komentira. Čista ljubomora jer oni imaju pun kurac love, a on nema. Uvik se raspizdim na takve splitske kritičare. Šta ne bi ništa radili, samo bi u kafić nogu priko noge i deri. Joj šta to mrzim. Inače tip nije iz Splita, ali mu cura je, pa se valjda trudi. I onda kaže da je on realan. Dobro, naučili smo s kime ne gledam više.
i naravno moran za kraj pohvalit ovaj blog koji radi 25 sati na dan, po svim vremenskim uvjetima...

13.06.2006., utorak

5 i po sati prije početka...

sve su pripreme obavljene. Tribine su napunjene, kao što se vidi na slici. Čeka se samo kick off. Večeras je fešta i u domu. Trenutno neman šta radit ovih par sati. Posli će u 6 Francuska, da malo vidin starog Zizoua. Sad san prova gledat jednu od legendarnih epizoda star treka. Disaster u kojoj Worf porodi dite, Troi je kapetan broda, a Picard čuva troje dice. Mislija san gledat Musa The Warrior, ali 2 sata i 40 minuta. Previše.

škrinja sa blagom...
škrinja sa blagom...

08.06.2006., četvrtak

dan je počeja tipičnom mojom greškom. Navija san sat za 8. Ka, spavat ću ja onih savršenih 7 sati. Naravno taj prvi i jedini alarm sa izgasija i vratija se ja u krevet. Onda se dižen u podne. To je jeben osjećaj. 4 sata su ti pobigla. Jednostavno iščezla. Nikako ja naučit da navijen bar za 10 sati, di bi se možda stvarno moga i dignit.
dugoočekivana generalka sa španjolcima je došla. Španjolci su loši, po mojem sudu. Fali im kvaliteta naprid. Dobro se dodaju i grade igru, ali više manje to je to. Raul već tri godine igra kao sjena prijašnjeg sebe. Bija mi je najdraži igrač, idol iz djetinjstva. Sad je predmet sprdnje. Ali isto mislin da in triba on. Zbog iskustva. Dobro bi doša i Morientes. Imaju problema sa realizacijom. Da je njima Ronaldo, Henry ill Nistelroy bili bi sami svjetski vrh. Brazil bez Ronalda. Iskreno se nadam da će branit Casillas, najbolji igrač Reala u zadnje vrijeme. Ponajbolji igrač ove reprezentacije. A mi? Previše smo neozbiljni za neku ocjenu. Pogotovo u obrani. Inače je naša obrana bila sigurna. Kroz kvalifikacije, i prije. Napravljena od pravih, afirmiranih igrača. Istina da je pogotovo mi Balkanci imamo problema sa pristupom, pa se nadam da će to bit bolje. Stipe je nesiguran na golu. To je minus. Srna je previše rezerviran. Sve više i više. Danas nije ni doša igrat:) Tek san danas vidija kako su ove prijateljske za kurac. Stoji tip na 20m, a niko ništa. Na pravoj utakmici bi ga ubilo triput. A onaj autogol Španjolca. Presmiješno. Kovač skače na balun, a Raul gleda. Žudno očekujem svjetsko. Šteta šta će ispiti pojest dosta utakmica:(.

06.06.2006., utorak

penzionerska večer jednoga invalida...

Ovo je dan od kurca. Jučer je bila akcija. Kolokvij, pijanka, i balun u jedan ujutro. Najbolje na svitu. Sviđa mi se šta većinu ljudi nisan zna prije, osim iz viđenja. Jednostavno smo se našli tu, i išli za strujom. Sve je bilo super osim jednog malog detalja. Koji je sa vremenom narasta. Igra san u čizmama. Sada iman žulj veličine 2 za 2 centimetara. Boli nepodnošljivo. Hodan ko invalid. Jebiga. Moramo radit kompromise u životu.
Proveja san popodne doma. Naravno da nisan ništa radija korisno. Dopisiva se preko icq-a. Na TVu nema ništa. Čeka se svjetsko prventstvo. Pogotovo mi se zgadilo šta su prikazivali Mjenjačnicu šta je bila prije 2 tjedna. Dobro da je u nekom livom terminu. Ali u 8 sati. I da je bar bila recimo ona sa Rojsom, umira bi od smija. Ali bija je Toni Cetinski. Arrggg. Prova san malo gledat mućke, ali su mi falili titlovi. Meni je dosta naporno slušat engleski bez barem engleskih titlova. Mogu pet puta ponovit nešto i opet neću dobro čut. Ovisi šta. Recimo kod Mućki ima dosta dijalekta i težih riči. Nije sve fuck off, fuck out i fuck in ka u američkim filmovima. Tako najbolje je ić u krevet, uspavat se čitanjem. Ima posla. Sad druga je priča šta ja ne radin...

vatreno krštenje

Puklo mene pisat blog. Bit će interesantno vidjet kako će se razvijat. Ima potencijala, jer pišem dnevnik godinama. Jedino je pitanje koliko sam spreman to dijeliti sa drugima.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.