p o m a l o . . .

17.05.2010., ponedjeljak

Moja mjesta u Zagrebu

1) Pizzeria + Slasta na Savi
Ovoga sam se prvoga sjetio. Kao većina studenata, uglavnom sam jeo u menzama. Većinom na FERu, Savi, Cvjetnom i SCu. Iako sam volio pileće filee sa FERa, zapečeni grah i pohani sir sa Cvjetnog i SCa, sad mi nostalgiju najviše pali Pizzerija na Savi. Tu sam se uništavao sa hranom. 2-3 pizze, pa koja štrukla,njami a za kraj kat iznad i Slastičarna. Bila je svjetlosnim godinama ispred iste na Cvjetnom koja bi redovito već iza podne potrošila zalihe.

2) Medvegrad Pivnica
Tu je sve počelo, trajalo, i završilo. Nakon prijemnog smo došli tu, bili redoviti gosti tijekom godina nakon svakog kolokvija, a bio sam tu i na proslavi diplome te ručku nakon promocije. Kad sam bio brucoš, litra pive je bila 16kn, a sad je otprilike ista cijena za pola litre. E, to su bili dani. cry

3) Bivši Tolkien na Gornjem Gradu
Jedini objekt iz liste koji je bivši no. Bio je na predivnoj lokaciji, gore visoko, sa lijepim pogledom na grad. Trebalo se malo penjati stepenicama do njega, ali vrijedilo je. Puno egzotičnih piva,party napravljen u zgradi koja je bila oružarnica Zrinskih. Sad se preselio, blizu Tkalče, ali nije više tako dobar.

4) Savski nasip + Jarun
Od svih parkova u Zagrebu najviše uspomena imam sa Jaruna. Tu su se održavale proslave, rođendani, roštilji... Na Bundeku i Maksimiru sam bio svega par puta. Nasip je isto bio dobar, lijepo mjesto za šetnju ili trčanje uz zalazak sunca (ono malo što ga ima u Zagrebu )

5) Kafići kraj faksa, Matisse
Ovdje su ubijeni bezbrojni sati pauza, predavanja, kava poslije ručka, kako je to obično bivalo u životu predbolonjskih studenata. Visio sam u puno njih, ali najviše ih je bilo u zgradi odmah do FERa, sa istočne strane. Prvi nam je bio Bourbon Club, ili kako smo ga mi zvali Izlog. Kraj njega je Piccolo Mondo, pa BB, Matisse, Dubrovačka Zvona... Moglo bi se dugo nabrajati. Matisse mi je najdraži. Nedavno su ga preuredili, pa je sad malo drugačiji, ima neke klupe, prije su bili okrugli stolovi. Ne znam zašto mi je drag, dosta je mračan i bio je zadimljen kao lokomotiva, ali tako je to sretan.

6) Cinestar + HopDevil
Dolaskom multipleksa u Hrvatskoj to je postalo jako popularnom mjesto. Svojedobno je Broadway bio pojam dobrog kina, ali pojavom Cinestara je strmoglavo pao u drugi plan. Poslije je došla i belgijska pivnica, raj za degustatore. Pivo, kokice, film, za malo lijeniji izlazak dušu dalo. smokin

7) Fort Apache
Iako sam bio samo dva puta, ostalo mi je u vrlo dobrom sjećanju. T Bone, ili biftek + ramstek sa kosti između, za ultimativno uživanje (ubijanje) u mesu. Prije su posluživali od 1400g, pa su ga makli, sad je najveći težak 800g. To se obično ništa ne jede cijeli dan, da bi se moglo ići tamo njami.

8) Sve ostalo...
Ima dosta dobrih mjesta za izać navečer. Recimo preko tjedna rock bar Praćka u Dalmatinskoj ulici, tamo su ponedjeljkom karaoke. Onda sam zadnje godine bio redovit u Bakagi na Šalati, na hrvatskom trashu. To je bilo srijedom. Dok su još radili, bio sam i po brodovima na Savi, najviše u Papillonu. In Bar je super, ima dosta jeftino piće, a fancy je mjesto. Po danu je malo skrovito mjesto u centru grada Botanički vrt. Onda tu je i knjižara Algoritam u Bogovićevoj, gdje sam mogao provesti sate i sate proučavajući covere i birajući knjige.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.