~°.Rose Ocean.°~

srijeda, 25.09.2024.

Fantazije

„Svako malo divne stvari se umore od sjedenja, tamo stare u svijetu fantazije, onda čovjek skoči, uzme nasumično dan svog života i odmah zaroni.“
Fabio Genovesi

Uživajte u kavi
Mirna srijeda, u divnim trenucima koji su ti dani... osmijeh pravi u dobrom društvu. Volim zaroniti u moj svijet fantazije, pa onda tu probrčkam svašta. On je pun nevjerojatnih ali i velikih stvari... koje ostaju kao valovi u pijesku naše fantazije.... Zato ti leptiri koji ostaju tu nekad uzmognu da odlete... a najčešće ostaju i čakaju
svoj pravi trenutak.

“Volim misliti da želje
koje sam ostavio na moru,
jednog dana će ih valovi vratiti na obalu.”

~ Luigina Scudiero ~

Jedno je sigurno, ljudi smo puni fantazija i onih malih koje stoje i čekaju da krenu, negdje u kutku nas samih... Svi smo mi kao mali kovčezi koji imaju puno toga u sebi, kad će koji dobiti priliku to ovisi, za svakog je drugačije. Samo što nekad ih život tako dobro i komplicirano pomješa... Neke nisu predodređene da rašire svoja krila za let... :)) i tada čekaju u nekom djeliću dok krene njihova avantura ... :D
Iako je nekad dobro izgubiti se u svojoj fantaziji da malo predahnemo i pobjegnemo od ove surove zbilje.

Oznake: fantazije

- 12:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.09.2024.

O ljeti

22.09.
Zadnji dan ljeta je kao da pakiraš kofer i ubaciš sve najljepše uspomene... miris mora, sunca i zalazak na dugo putovanje zvano jesen i zima, u nadi da će nam se dogoditi nešto novo i ljepše.

Ljeto u srcu... Onaj zbog kojeg su dani duži, gušt je osjetiti pijesak pod nogama, lagana odjeća a čini se kao da dan nema kraja. Tu se osjeća posebna vibra... Ljeti je nekako sve drugačije... Svih nosi žar, pogled u daljinu, blagog vala taj beskraj tišine što sreću trenutka stvara. Jednostavno srce osjeća, miris mora, lagani zamah, lakoću pokreta, moru prepuštena. Nošena na mekoći... poput pjene... Ono zna koliko nam treba, zdrava sol u toj kristalnoj ljepoti. Ljeto puno blage svježine, dašak vjetra uz more a najljepše je u zagrljaju sunca s poljupcima plime te plave miline. Tu je predstava mira, tajne note te zastor sjajno plave ljepote. Ono ima posebnu čar, njemu ili pripadaš ili ne a to je dar. Mi kao publika radujemo se svaki dan nekoj novoj predstavi a on nas lijepo nagradi i nanovo zadivi. Sve ima svoje a kad ga zavoliš ostaješ očaran. I uvijek mu se iznova vračaš... Znam da ga ne vole jer se ljeto zbog vrućina otelo kontroli ali tako je kako je, meni je i dalje najdraže. Kako to zaboraviti, nemoguće ali svako doba nosi svoje, dok idemo ususret jeseni... Ja ljetna... veselim se svakom susretu...

Ono u meni ostaje, nikad ne odlazi kad god je prilika idem mu u susret baladom osjećaja. Ona morska od početka do kraja, ostajem sa njim, sanjam ga, u dubinama čuvam sve što čuvati se da. Vodena valom nošena...

A jesen će u svaki dan da prošeće našim ulicama u njenim haljinama i bojati dane u smeđu, crvenu, narančastu, žutu i zelenu u tom ritmu lete i kistom pušta boje svoje jesenske palete. Ostaju boje a najljepše je ljeto moje... :)

Oznake: #o ljeti

- 18:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 17.09.2024.

Ima nešto u tome:)))

Charlie Chaplin je ispričao vic pred publikom.
Svi su se nasmijali.
Ispričao je isti vic drugi put i samo su se rijetki nasmijali.
Treći put kada ga je ispričao nitko se nije nasmijao.
Zatim je rekao: “Ako se ne možeš smijati istoj šali iznova i iznova, zašto stalno plačeš zbog iste boli i tuge?
Uživajte u svakom trenutku svog života.
Ništa u ovom životu nije trajno, pa ni naši problemi.
Najizgubljeniji dan u životu je onaj u kojem se ne nasmijete.

Volim smijeh, da se smijem da ga djelim a tako i druge grijem. A kad se ono dijeli, odmah se i množi tad se širi i ljepotom složi. Ima ta energija prava ka vatromet frca a tu nema zaborava. Nikad ne zaboravi osmijeh, on je najljepši nakit... Osobna svake osobe koja se otisne a trag ostaje a najbitnije da nikad ne prestaje. Da bar se sjetimo jednom na dan nasmijati kao što Charlie lijepo kaže... :)))) Tad bi više zračili, veseljem zarazili sve oko nas i možda bi nekom uljepšali dan jer uvijek ima nekog kome baš tvoj osmijeh treba.

Oznake: #ima nešto u tome:)))

- 22:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.09.2024.

Olovka

Život je kao olovka, svakog dana je sve kraći. Potrudi se da nešto lijepo nacrtaš, dok ga još ima ..

Crtamo dok je olovka u našim rukama i onda sama pleše, buni se, čini preokret ili pak okrene crtež i tu ovisi kako. Crtati dan, živjeti trenutak... Disati, imati mir, biti svoj... Tako je malo potrebno u crtežu koji život znači.

Oznake: olovka

- 10:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 13.09.2024.

U osjećaju vridnosti

Oni koji ne prepoznaju vrijednost osobe ostaju nebitni. Oni koji te cijene i poštuju vide vrijednost i tako se i ponašaju. A kad jednom ode teško ili nikako se vraća. Zato vrednuj da ne bi izgubio. I dobro kaže poznati glumac... Evo i ja se slažem s njim...

Slika s neta :)
received-507604455207908

Oznake: #u osjećaju vridnosti

- 12:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 10.09.2024.

Drugačiji

Jednu stvar dopusti sebi svako jutro. Dopusti sebi da se ne uklapaš svugdje, da misliš drugačije, da osjećaš drugačije i da živiš drugačije. Vidjet ćeš koliki je blagoslov biti ono što doista jesi .. To je ono što čini čovjeka unikatnim. Ne voditi se drugima, već ići svojim putem, osjećanjima, mislima, načinom. Biti svoj... i onda vidiš zaista tko je kakav. I malo je onih koji prepoznaju kakav zaista jesi. I zato čar je u otvorenom umu i oku. Zato stvaraj u miru, raduj se sitnicama, voli, imaj vremena jer život je sada a sutra Bog zna. To je prava ljepota. To je individualan pristup prema sebi. Možda se nekom ne sviđa ali to je njegova stvar. Život je jedan... težak ili lak takav je... U prolaznosti vremena, u trajanju života crtamo svaki dan put a to je tajna ljepota:)) jednostavno diši i budi Ti... Sve ostalo je rock and roll...

Oznake: drugačiji

- 11:02 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.09.2024.

U danu ljepote

Ljepota ju u nama. To što jesi to se izražava. Ljepotu koju ima se ispoljava. Ona iz nutrine zrači. Ljepota duše je nečiji adut najjači. Tko si sve o tebi govori. Brini manje, voli više, smij se kao da te nitko ne gleda nekom možda baš tvoj osmijeh treba. Ono sam što jesam, volim boje one vesele. Danas žutu, sutra zelenu, pa jedan dan miks boja. Kao onu koja je zaljubljena u more, koja voli smijeh koja ostaje sanjar za cijeli svoj vijek. Puno je toga u igri, poezija, stih, nota u pjesmi koja ima krila osjeti se ljepota. I tako puno je tu niti koje kao puzle slažu nečiju sliku, malu ili veliku što voliš to će/ćeš biti.
Zatvori oči pusti sve nek šetaju sjene,
dok oči gledaju zalaske, a vjetar miluje lice na obali ostaju ljepote leta ptice. Ti budi kao leptir, vini se u visine jer već kasom konja možeš u daljine. Ljepota je
u malom djeliću ali ona je sve što te čini u ovom svitu...

Sretan vam međunarodni dan ljepote *&*

Oznake: #u danu ljepote

- 15:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.09.2024.

Bezvremenska Lady Di

Rekla sam Williamu: ako u svom životu nađeš nekoga koga voliš, drži ga se. A ako si dovoljno sretan da pronađeš nekoga tko te voli, onda tog nekoga moraš zaštititi.
Ja radim drugačije jer se ne držim knjižice s uputama, nego me vodi srce, a ne glava. Iako mi je to stvaralo probleme u radu, prihvaćam to.
Želim da moja djeca nauče razumjeti ljudske emocije, njihovu nesigurnost i brige, njihove nade i snove.
Samo radi ono što ti srce govori. Budite ljubazni, bez očekivanja nagrade i budite sigurni da će jednog dana netko drugi učiniti isto za vas. Život je samo putovanje"

31. kolovoza 1997. napustila nas je...

Sjećanje na predivnu ženu, princezu Lady Dianu, ona koja je osvojila srca svih nas. Divna humantarka i žena bliska čovjeku, žena sa srcem i dušom. Ona kojoj smo se divili ali je rano otišla. I uvijek je ostala ona prava i meni nekako posebno u sjećanju. Zračila je posebnom energijom samo nije imala sreće.

Mislili smo da znamo sve o njoj, no život Lady Diane, nikad prežaljene narodne princeze od srca i 27 godina od njezine tragične pogibije u pariškom tunelu, toliko je ostavilo traga ali nije puno toga i dalje poznato i otkriveno kako se šuška.
Isto tako nije tajna da je Lady Diana Spencer obožavala djecu, te da je kao odgojiteljica u westminsterskom vrtiću radila i u trenutku kad je upoznala svog budućeg supruga, tadašnjeg princa Charlesa. A ona je lako prilazila i bila bliska čovjeku a najviše je voljela djecu.

Moglo bi se puno o njoj pričati ali svi smo barem malo čuli ili čitali o njoj da smo ju bar malo tako uspjeli upoznati, do tog kobnog 31. od kojeg je postala i ostala svima samo uspomena.

Oznake: #bezvremenska lady di

- 13:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.09.2024.

Duga

Život je kao duga,svaki dan druga boja. Ponekad ti biraš boju, ponekad boja bira tebe.

Sabina Nuzzo

Oznake: duga, boje, život, Bira

- 23:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Oda moru

Tamo di mi ništa ne
treba dok nose me
vali i sloboda koju se
osjeća.. tu miriše na
sunce od kojeg se topi
i ono što se stvara u miru
dok miluje u noti.. toj
morskoj svilenkastoj lipoti.

Taj smiješak koji ti se
daje a srce stopi, u zamahu
sebe predajem mu se a
pogled zove toj mirnoći.
Daljina dubine na horizontu
tamo se vrte svi stihovi i note
jer more ostaje u srcu dobrote.

Tu sam u svome, vođena
tim strujama i laganom
zamahu jer već sljedeća
ooo plavetnilo tvoja sam tu.

Oznake: oda moru

- 13:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.09.2024.

Žongliranje

Život je takav. Jučer je bio kolovoz, danas je rujan .. sve je rock n roll :)))

Oznake: žongliranje

- 21:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2024  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Rujan 2024 (11)
Kolovoz 2024 (15)
Srpanj 2024 (19)
Lipanj 2024 (15)
Svibanj 2024 (12)
Travanj 2024 (25)
Ožujak 2024 (21)
Veljača 2024 (17)
Siječanj 2024 (15)
Prosinac 2023 (14)
Studeni 2023 (22)
Listopad 2023 (18)
Rujan 2023 (17)
Kolovoz 2023 (14)
Srpanj 2023 (16)
Lipanj 2023 (7)
Svibanj 2023 (12)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (10)
Veljača 2023 (15)
Siječanj 2023 (19)
Prosinac 2022 (18)
Studeni 2022 (18)
Listopad 2022 (20)
Rujan 2022 (22)
Kolovoz 2022 (16)
Srpanj 2022 (21)
Lipanj 2022 (12)
Svibanj 2022 (18)
Travanj 2022 (17)
Ožujak 2022 (16)
Veljača 2022 (15)
Siječanj 2022 (18)
Prosinac 2021 (16)
Studeni 2021 (13)
Listopad 2021 (14)
Rujan 2021 (17)
Kolovoz 2021 (18)
Srpanj 2021 (21)
Lipanj 2021 (14)
Svibanj 2021 (10)
Travanj 2021 (14)
Ožujak 2021 (8)
Veljača 2021 (16)
Siječanj 2021 (19)
Prosinac 2020 (16)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

~Rose ocean~

  • Datum i vrijeme kreiranja bloga: 06.12.2017 (19:22)

    Jednostavna kao more..
    Teku moje misli i plove.. yes

    To sam što čitaš, u riječi
    prepoznaš, slikom dočaram...
    Poput valova tu misli razbacam,
    struje lovim i novim avanturama
    trenutka svojih plovim. U mrežu
    emocija riječi se uhvati da svemu
    možeš ići ali i kontru dati. Tu sam
    Uvijek ja.. ona koja pušta trag, trag
    beskraja. party

    Lepršave misli i lijepe note
    Rose ocean misterije i
    razigrane riječi.. ljepote..pjeva

My favorite quotes

  • "S ljubavlju neba stvarao te Bog
    K'o glinu valjao na dlanu svom.
    Stvarao je biće nalik sebi,
    Ljepotu raja utisnuo tebi."


    Ljubav su prostor i vrijeme mjereni srcem ...

    Svoju ljepotu nosiš u sebi, naravno da je neće vidjeti oni što sve gledaju površno.


    I am the ocean
    I am the sea
    there is a world
    inside of me.

    Najveća hrabrost je biti ono što jesi. Nesavršen. Originalan. Jedinstven.



    Ako tražiš beskonačnost, samo zatvori oči..

    Najbolja sloboda je biti ono što jesi. (J. Morisson)

:)))

  • Moj novi e-mail: roseocean0827@gmail.com

    Breath with the ocean,
    be blue like sea and sky
    here I am, I belong and
    I be like a sea girl.. mermaid
    My world is rose ocean blog
    where I always am and I
    love to be the beauty of the
    sea:)))))

O vama i komentarima

  • Za sve Vaše sugestije, komentare, prijedloge ili reakacije u potpunosti otvaram svoje srce...Zajedno smo jači!

    Ipak, glupe i vrijeđajuće komentare brišem, - jer ovo je MOJ blog, moja kuća i moje misli, a ja u svojoj kući ne dozvoljavam da me vrijeđaju i na bilo koji način ograničavaju MOJU slobodu.
    "Ono što nam je potrebno da bismo bili slobodni jeste ljubav; ona ima snagu da s radošću nosi breme svijeta".
    Jer - sloboda nije anarhija - to je otvoreno srce i sloboda ima svoja pravila!!!!
    Molim da ih na MOM blogu poštujete!