sjenovita strana mog uma

subota, 28.12.2013.

evo jedna prigodna :)

28.12.2013. u 12:31 • 9 KomentaraPrint#

utorak, 17.12.2013.

Onako usput..

Nije me bilo neko vrijeme. Napravila sam poveću pauzu, jer sam se počela ponavljati u rečenicama. Trebalo je proći malo vremena da se sve u glavi staloži, da se ponešto promijeni, da moja shvaćanja prijeđu na malo viši i dublji nivo.

Štošta se izdešavalo, vjerojatno to nije sve za blog...previše je toga osobnog da bi netko mogao izvući nešto korisnog iz toga. Zato toliko uopćavam, a i ubuduće ću.

Još uvijek muku mučim sa samopouzdanjem, ali mnogo je to bolje nego nekad....

No,ipak, daleko od toga da sve štima. Dapače, jako malo se toga promijenilo oko mene. Ali, u meni se događa neka promjena.
Nešto se u meni pokreće, neka hrabrost, neka iskrenost, neka spremnost da se ide do kraja.

Ajmo reći, da sam pomirena u vezi nekih stvari. I da želim živjeti.

Da volim život i prihvaćam sebe, kakva god da sam, i prihvaćam sve što dolazi.

Kao što bi rekao John Lennon 'you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one'.

Nisam sama, nisam jedina, iako mi se ponekad tako čini.
Evo npr..ja mogu odlučiti speći fini raženi kruh s čokoladom i lješnjacima, a moji mogu reći 'ajjj, raženo brašno, mi ti to ne jedemmmooo, mi hoćemo bijelo'.
A ja znam da je raženo brašno bolje, i pričala sam već s nekima kojima to isto paše, a znam da ima još takvih.
Valjda se kuži kaj sam htjela reć,metaforički, jel.
Mojima se ipak mnogo svidio moj kruh. Inače, recept sam našla kod blogerice Cook and play...
..stvarno je dobro ispao..presočan je i prefin.



Sastojci
(za dvije štruce)
maslac za namastiti kalupe
1 i 1/2 šalica raženog brašna
1 i 1/2 šalica namjenskog brašna za kolače
1/2 šalice kakaa
1 žlica praška za pecivo
1 i 1/2 žličica soli
1 šalica grubo samljevenih prženih lješnjaka
220 g gorke čokolade nasjeckane na komade
1/2 šalice maslinova ulja
1 šalica kiselog mlijeka
2 jaja
1 i 1/2 šalica šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
4 šalice naribanih, svježih tikvica

Priprema:
Naribajte tikvice i stavite na kuhinjske papire koji će upiti višak vlage. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Namastite kalupe za kruh maslacem ili ih obložite masnim papirom. Stavite sa strane. U velikoj posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Dodajte pržene lješnjake i čokoladu.
U drugoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, kiselo mlijeko, jaja, šećer i vaniliju. Na kraju ubacite tikvice i sve zajedno promiješajte. Ubacite suhe sastojke u smjesu s tikvicama i još jednom dobro izmiješajte i izlijte smjesu u kalupe.
Ubacite ih u pećnicu i pecite 50 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade (10 minuta). Nakon toga ih izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se hlade (još 10 minuta).

17.12.2013. u 19:33 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< prosinac, 2013  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2013 (2)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (4)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (5)
Rujan 2012 (4)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (4)
Travanj 2012 (4)
Ožujak 2012 (10)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)
Rujan 2011 (3)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (9)
Lipanj 2011 (7)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (4)
Veljača 2011 (4)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (4)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (10)
Lipanj 2010 (15)
Svibanj 2010 (13)
Travanj 2010 (5)
Ožujak 2010 (10)

Opis bloga

Postoji taj neki dio mene koji bi do vječnosti filozofirao. Ne znaju svi za taj moj dio, ponekad izađe na svjetlo dana kao kakav biser. Ponekad čak i napravim nešto pametno... Ne volim taj svoj dio svijesti uvijek, ponekad me opterećuje, i uopće nije sexy, ali bez njega ne mogu.
Ovdje iznosim ponešto od svega.
U horoskopu sam strijelac, kao i u podznaku.

''I misao koja je zarobljena, kopni i tuguje.
Sputana misao, baš kao i zarobljena voda,
u toj sputanosti svojoj, ne dokazuju čari slobode.
Nesputane, teku voda i misao.
Misao ka vječnosti, a voda ka drugom agregatnom stanju.
U kretnji je čar slobode.
(blade777)

''Dobro se vidi samo srcem. Bitno je očima nevidljivo''
A.de Saint Exupery,Mali princ

''Koliko voliš sebe toliko popravljaš svijet oko sebe''
ksenija

''Anyone who is not on your same evolutionary and spiritual frequency will distance himself from you, while those who are on the same frequency as you will come closer to you. You will see how amazing it is to discover that everyone who needs to be by your side will ultimately appear in your life in the most spontaneous and divine manner. That's how powerful the mind is! "
Ricky Martin

''Prirodna osjetljivost za ono što je dobro i za ono što je loše najbolji je navigator za sve naše postupke i odluke. Prirodno klijanje vlastite senzitivnosti - ako se smijem tako izraziti - neusporedivo je učinkovitije od bilo kakvih autodestruktivnih i umjetnih pokušaja da "budem bolji". Stvari koje činimo ili ne činimo vrlo su često suptilni ispušni ventili čija zamjena drugim suptilnim ispušnim ventilima zapravo znači vrtnju ukrug; unutarnje povećanje osjetljivosti za određene pojave u nama i izvan nas jedino je pravo i trajno rješenje svih naših kriza svijesti.''