srijeda, 16.11.2011.

11-11-11 (2011)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Nakon tragične smrti sina i žene, pisac Joseph Crone odlazi u Španjolsku u posjetu kod svog brata i oca na samrti, kako bi ga vidio prije smrti. Nakon svih nesreća koje su mu se dogodile i one koje mu tek predstoje, Crone shvaća da je sve povezano sa vremenom 11:11 i da mora naći način da zaštiti sve svoje bližnje i sebe...



Žao mi je što ovaj film nisam mogao recenzirati točno na datum koji ga obilježava, jer sam imao dosta poteškoća sa blog servisom i uploadanjem slika. No, nikada nije kasno. Film interesantnog naziva i interesantne radnje dostupan je otprije otprilike dva-tri tjedna i može ga se pogledati i online, pa koga zanimaju ovakvi apokaliptični tipovi horrora, slobodno neka se zaputi na gledanje ovog solidnog filma. Darren Lynn Bousman (redatelj novijih horror hitova poput Saw 2, Saw 3, 4 i Repo! The Genetic Opera) je kreator i ovog djelca, te na neki način znatno odstupa od svojih dosadašnjih filmova, te se počinje koristiti religioznom tematikom, koja u ovom filmu uvelike priča o Bibliji, Crkvi, božanstvima i dobru i zlu. Te me teme poprilično mogu zainteresirati, ima jako puno dobrih takvih filmova, ali nažalost, kako to uvijek bude, bude i onih ispod prosjeka. 11 na kub bi bio eto, nešto više od prosjeka i slobodno bih vam ga mogao preporučiti ako ste u tom điru, ili ako vam pofali koja jeziva scena. Nažalost, film je imao toliki ogroman potencijal, da je ovo možda najveći horror potencijal koji je neiskorišten ove godine. Toliko rupa, manja minutaža filma nego što je trebala, neki bezvezni dijalozi, i kao šlag na kraju, povremena slaba gluma.



Film na par trenutaka izgleda dosta promišljen i iznenađujuć, a u nekoliko dijelova se može vidjeti blaga nezanimljivost, jer se previše toga nakupilo u sat i dvadesetak minuta trajanja, ponavljam, da je film trajao možda pola sata više, svakako bi se moglo lakše pratiti i priča bi bila znatno probavljivija. Efekti su vrlo dobri, gledatelj se uživi u dosta dobrih scena i sve je to napravljeno dosta zanimljivo i vidi se da se nije štedilo na nekim manje bitnim situacijama, na sve se pazilo u ovom elementu. Da se vratim na glumu, protagonist je Timothy Gibbs, nisam ga zapažao u prijašnjim filmovima, ali se ovdje pokazao u veoma dobrom svjetlu, te mu je pasala ova polu-herojska uloga, on je bio na svojoj razini, dok to baš i ne mogu reći za ostatak glumačke ekipe. Razvoj priče me nije ostavio ravnodušnim, vjerujem da će dosta vas ostaviti s pozitivnim mišljenjem, sama ideja je intrigantna i dosad neviđena, što je svakako za pohvalu. Pojave nekih demona u filmu ima poprilično, ali samo kako bi se povećao broj jezivih scena, jer je očito da za nešto drugo te scene nisu imale neku namjenu. Moglo se to puno bolje sročiti, ali što je tu je. Samo se nadam da film neće dobivati nikakvog nasljednika, jer mislim da je to totalno nepotrebno, ali ako ovaj film dobro prođe, u trendu je da se razmišlja o potomku.



Ajde, 11 na kub je svakako film za pogledati jedanput, ali teže dvaput. Solidan je u skoro svih segmentima, negdje je bolji, negdje lošiji. Mislim da će naći svoje mjesto među gledateljstvom, te da će sigurno biti popularniji među mlađom generacijom, koja dobro puši ove novije horrore koji pokušavaju biti scary kako god...nekima uspijeva, a neki se bave mlaćenjem slame. 11-11-11 je O.K. uradak za jedno tmurno jesensko popodne.

11:11 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>