30

srijeda

svibanj

2007

Držiš li da znaš sve, manje je vjerojatno da ćeš još učiti

John M. Templeton


Image and video hosting by TinyPic


Vidjevši komentare i razmišljajući o onome što sam juče osjećala i podjelila ovdje, učinilo mi se da sreću u životu ne donose ni ugodna iznenađenja, ni sretne okolnosti nego jedan duboka ravnoteža i potreba za pozitivnim razmišljanjem.

Ravnotežu u životu donose, provjereno, LJUBAV, RADOST, MIR, STRPLJIVOST, LJUBAZNOST, DOBROTA, VJERNOST, BLAGOST, SAMONADZOR. Sve su to darovi protiv kojih nema zakona. Sve su to darovi Duha svetoga.

LJUBAV - ljubav je više od naklonosti i privrženosti, ljubav je magnetska, privlačna sila, koja povezuje obitelji, prijatelje, države, zemlje, ljubav je "ljepilo koje unosi sklad u svemir", ljubav je unutarnja odlika koja posvuda i u svima uočava dobrotu, ljubav je "veliki iscjelitelj". "Ljubav je, dakle, ispunjen zakon" (Poslanica Rimljanima 13:10).

RADOST - Radost i zadovoljstvo daju snagu, osobito kad nam je um koncentriran na ulogu prijenosnika dobrote. Često imamo osjećaj da Bog zapravo nije smrtno ozbiljan jer čovjeka ne bi obdario nemjerljivim darovima radosti i zadovoljstva.

MIR - mir je više od rasterećenosti od sukoba. Kad smo mirni u sebi, vanjski događaji teško remete "mir naše duše", zato jer je riječ o pozitivnom jamstvu da je samo dobro istinito.

STRPLJIVOST - koliki od nas za njom često žude. Ona je snažni stav uma koji se često odlikuje staloženošću, spokojem, unutarnjim mirom i tihim trpljenjem osobito u okolnostima koje nas uznemiruju. dar strpljivosti ima korijene u vjeri. "Kušanje vaše vjere stvara postojanost" (Jakov 1:3).

LJUBAZNOST - Izdašna količina dobrote s ljubavlju - i u davanju i u primanju može odigrati presudnu ulogu! Ona je blagi i pozitivni iskaz ljubavi.

DOBROTA - Zapravo je ne "posjedujemo" sve dok ne postanemo odani življenju u skladu s njom, sve dok je u vlastitom životu ne provodimo u djelo. Kad steknemo trajnu svijest o dobrome, vidjet ćemo kako mnogi problemi nestaju poput tame pred svjetlom.

VJERNOST- je odlika zbog koje smo pouzdan oslonac. Ako si vjeran i odan, pouzdan si uvijek održavaš obećanje. Svojim poštenjem u svakom susretu potičete povjerenje.

BLAGOST - je put ka razumjevanju. Srce puno razumjevanja ispunjeno je ljubavlju i mudrošću, suosjećanjem, vizijom i sposobnošću ostvarenja vizije. Blagost donosi mir, tišinu i poniznost.

SAMONADZOR - stvoreni smo kako bi vladali svojim životom, a ne kako bi bili lutke. Neke male stvari pomažu pri uzimanju života u svoje ruke. Molitva, štednja, planiranje je početak samonadzora u svom životu i put da našživot počne poprimati dublje značenje. "Velike stvari koje jednom kanite učiniti moraju imati početak, ako ih doista namjeravate provesti, stoga nešto vrijedno počnite činiti već danas."Grenville Kleser

<< Arhiva >>