Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putkasvjetlu

Marketing

Držiš li da znaš sve, manje je vjerojatno da ćeš još učiti

John M. Templeton


Image and video hosting by TinyPic


Vidjevši komentare i razmišljajući o onome što sam juče osjećala i podjelila ovdje, učinilo mi se da sreću u životu ne donose ni ugodna iznenađenja, ni sretne okolnosti nego jedan duboka ravnoteža i potreba za pozitivnim razmišljanjem.

Ravnotežu u životu donose, provjereno, LJUBAV, RADOST, MIR, STRPLJIVOST, LJUBAZNOST, DOBROTA, VJERNOST, BLAGOST, SAMONADZOR. Sve su to darovi protiv kojih nema zakona. Sve su to darovi Duha svetoga.

LJUBAV - ljubav je više od naklonosti i privrženosti, ljubav je magnetska, privlačna sila, koja povezuje obitelji, prijatelje, države, zemlje, ljubav je "ljepilo koje unosi sklad u svemir", ljubav je unutarnja odlika koja posvuda i u svima uočava dobrotu, ljubav je "veliki iscjelitelj". "Ljubav je, dakle, ispunjen zakon" (Poslanica Rimljanima 13:10).

RADOST - Radost i zadovoljstvo daju snagu, osobito kad nam je um koncentriran na ulogu prijenosnika dobrote. Često imamo osjećaj da Bog zapravo nije smrtno ozbiljan jer čovjeka ne bi obdario nemjerljivim darovima radosti i zadovoljstva.

MIR - mir je više od rasterećenosti od sukoba. Kad smo mirni u sebi, vanjski događaji teško remete "mir naše duše", zato jer je riječ o pozitivnom jamstvu da je samo dobro istinito.

STRPLJIVOST - koliki od nas za njom često žude. Ona je snažni stav uma koji se često odlikuje staloženošću, spokojem, unutarnjim mirom i tihim trpljenjem osobito u okolnostima koje nas uznemiruju. dar strpljivosti ima korijene u vjeri. "Kušanje vaše vjere stvara postojanost" (Jakov 1:3).

LJUBAZNOST - Izdašna količina dobrote s ljubavlju - i u davanju i u primanju može odigrati presudnu ulogu! Ona je blagi i pozitivni iskaz ljubavi.

DOBROTA - Zapravo je ne "posjedujemo" sve dok ne postanemo odani življenju u skladu s njom, sve dok je u vlastitom životu ne provodimo u djelo. Kad steknemo trajnu svijest o dobrome, vidjet ćemo kako mnogi problemi nestaju poput tame pred svjetlom.

VJERNOST- je odlika zbog koje smo pouzdan oslonac. Ako si vjeran i odan, pouzdan si uvijek održavaš obećanje. Svojim poštenjem u svakom susretu potičete povjerenje.

BLAGOST - je put ka razumjevanju. Srce puno razumjevanja ispunjeno je ljubavlju i mudrošću, suosjećanjem, vizijom i sposobnošću ostvarenja vizije. Blagost donosi mir, tišinu i poniznost.

SAMONADZOR - stvoreni smo kako bi vladali svojim životom, a ne kako bi bili lutke. Neke male stvari pomažu pri uzimanju života u svoje ruke. Molitva, štednja, planiranje je početak samonadzora u svom životu i put da našživot počne poprimati dublje značenje. "Velike stvari koje jednom kanite učiniti moraju imati početak, ako ih doista namjeravate provesti, stoga nešto vrijedno počnite činiti već danas."Grenville Kleser


Post je objavljen 30.05.2007. u 14:50 sati.