Rad sa zrcalom

Louise L. Hay
Izdavač: VBZ 2016.

Dobro izgledaš ili Zar ovo nije sjajno? Jako je bitno tijekom dana sebi upućivati poruke. Što češće pred zrcalom sebi upućujete komplimente, što si češće odobravate i pružate si podršku u teškim razdobljima, to će vaš odnos sa sobom postajati sve dublji i ugodniji.

Mala promjena u načinu razmišljanja može dovesti do velike promjene u životu.

U tom prostoru osjetite svoju povezanost s drugim ljudima u svijetu. Neka se ljubav iz vašeg srca prelijeva u druga srca. Kako širite ljubav, tako vam se vraća i umnožava. Svima šaljite utješne misli, svjesni da vam se te misli vraćaju.

Sve u vašem životu zrcalo je onog što jeste. Kao što zrcalo odražava vašu sliku, vaša iskustva odražavaju vaša unutarnja uvjerenja. Pogledajte svoja iskustva i vidjet ćete u što vjerujete. Ako pogledate ljude u svom životu, svatko od njih odražava neko vaše uvjerenje o vama.

Ponekad ljudi zapravo žele biti bolesni. U našem su društvu bol i bolest postali legitimni načini izbjegavanja odgovornosti ili neugodnih situacija. Ako ne uspijevamo naučiti reći ne, tada možda moramo izmisliti bolest koja će umjesto nas reći ne.

Najbrži put do zdravlja jest um ispunjen ugodnim mislima.

Kad biste najradije vrisnuli na nekoga, to znači da se ljutnja gomilala dulje vrijeme. To se često događa zato što vam se čini da ne možete otvoreno razgovarati s drugom osobom. Zato je drugi najbolji način za oslobađanje od ljutnje razgovor sa sobom u zrcalu.

Zamislite da svećenici prestanu govoriti o grijehu i krivnji te potiču vjernike da izražavaju vlastitu božansku veličanstvenost i tragaju za svojim najuzvišenijim dobrom.

Izađite na plažu, u park, pa čak i na prazno parkiralište – i potrčite. Nemojte trčkarati, nego potrčite, divlje i slobodno. Prebacujte se preko glave. Skakućite ulicom i smijte se. Izvedite svoje unutarnje dijete sa sobom i zabavite se. Pa što onda ako vas netko vidi. To je za vašu slobodu!

Stres je posljedica straha od života i njegovih stalnih promjena.

Kad ste usredotočeni na oskudicu, time samo stvarate još veću oskudicu. Razmišljanje o siromaštvu donosi samo još veće siromaštvo. Zahvalnost vam donosi obilje.

Kad imate novčanih problema, najbolje je da vam misli budu ispunjene obiljem.

Ako zamjerate drugima na novcu koji imaju, podižete zid između sebe i protoka novca. Negativne misli kao što su Nikada nema dovoljno novca ili Novac se troši brže nego što dolazi predstavljaju misli siromaštva u svom najgorem obliku. Svemir može reagirati samo na ono u što vjerujete o sebi i svom životu. Ispitajte sve svoje negativne misli o novcu i odlučite ih se osloboditi. Nisu vam bile korisne u prošlosti, pa vam neće biti korisne ni u budućnosti.

Današnja djeca imaju mnogo više problema nego što smo ih mi imali u njihovoj dobi. Neprestano ih zasipaju vijestima o svjetskoj krizi, stalno moraju donositi komplicirane odluke… način na koji se djeca odnose prema tim problemima izravan je odraz onoga što uistinu osjećaju o sebi. Što djeca više vole i poštuju sebe, bit će im lakše donositi prave odluke u životu.
Djeci je važno usaditi osjećaj neovisnosti i moći te spoznaju da mogu nešto promijeniti u sudbini našeg svijeta. Nadasve je važno poučiti ih da sebe vole takve kakvi jesu i da budu svjesni da su dovoljno dobri, bez obzira na sve.

Vrlo je važno održavati komunikacijski kanal sa svojim djetetom, osobito tijekom tinejdžerskih godina. Roditelji djeci često govore: Ne govori tako. Nemoj to raditi, ne možeš se tako osjećati. Nemoj biti takav. Ne smiješ pokazivati te osjećaje. Kada od vas slušaju samo zabrane, prestat će komunicirati.
A onda, kad djeca malo narastu, roditelji prigovaraju: Moja me djeca nikada ne zovu. A zašto ne zovu? Zato što su komunikacijski kanali presječeni, eto zašto.

12 načina na koje možete voljeti sebe ovoga trenutka i zauvijek: Prestanite se kritizirati. Oprostite sebi. Nemojte plašiti sami sebe svojim mislima. Budite blagi, srdačni i strpljivi. Budite blagi prema svojim mislima i mijenjajte ih tako da postanu pozitivne. Pohvalite sami sebe, pohvala uzdiže duh. Pružite si potporu. Zavolite svoje negativnosti. Brinite o svom tijelu. Zabavite se. Volite sebe... i to odmah. Radite sa zrcalom, izražavajte sve dublju ljubav prema sebi, oprostite si, razgovarajte sa svojim roditeljima, i njima oprostite. Barem jedanput.

29.12.2016. u 13:14 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2020 (74)
Siječanj 2018 (14)
Kolovoz 2017 (22)
Prosinac 2016 (26)
Travanj 2016 (15)
Lipanj 2015 (24)
Kolovoz 2014 (14)
Travanj 2014 (12)
Siječanj 2014 (31)
Ožujak 2012 (10)
Rujan 2011 (19)
Svibanj 2011 (13)
Siječanj 2011 (11)
Listopad 2010 (24)
Ožujak 2010 (12)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (13)
Listopad 2009 (10)
Rujan 2009 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ako ste ljubitelji čitanja, ovdje možete pročitati meni najdraže dijelove pročitanih knjiga. Ako želite prodiskutirati o pojedinoj knjizi ili navesti neku sebi dragu, samo se javite.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr