LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.08.2009., subota

2. Hrastico- foto natječaj na temu vinogradarstva i vinarstva

hrastico


Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg natječaja i izložbe, ovim putem objavljujemo drugi HRASTICO-FOTO NATJEČAJ na temu vinogradarstva i vinarstva
(vinograda, fotografije rada u vinogradu, berbe, prešanja, pretakanja i sl.)
Radove poslati na adresu:
Hrastico ( stari poslovni centar )
Trg kralja Tomislava bb
33405 Pitomača
ILI
e-mailom: tehnohit.hr@vt.t-com.hr
Rok za prijavu do 15.10.2009. godine.
Od pristiglih radova biti će izabrani najbolji za koje smo osigurali novčane naknade;
za PRVU nagradu-1.000 kuna
za DRUGU -500 kuna
za TREĆU - 300 kuna
Dio našeg proizvodnog programa namjenjen je opremanju vinoteka i vinskih podruma te pristigle radove namjeravamo,uz pristanak autora,koristiti u vlastite promotivne svrhe.
Sa prošlogodišnje izložbe ...LINK

hrastico


Prošlogodišnji nagrađeni radovi...



- 09:48 - Isprintaj - #

27.08.2009., četvrtak

Bartolovo kod Dangube

Zlatko Jakupec-Danguba organizirao je u svojim goricama proslavu povodom sv.Bartola. U sklopu proslave služena je sveta misa koju je vodio Ivica Puškadija,župnik pitomačke župe. Poslije mise priređena je ceremonija postavljanja klopoca koju je predvodio mladi vinski biskup Zlatko Škrinjar.

fotografije:fotoBegović

- 20:28 - Isprintaj - #

Održana 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača
Sinoć je održana 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, a iz dnevnog reda iste izdvajamo
donošenje Poslovnika o radu Općinskog vijeća i njegovih radnih tijela,
prihvaćanje polugodišnjeg obračuna Proračuna Općine Pitomača, te
financijskih izvještaja o ostvarenju prihoda i rashoda, kao i
Izvještaja o ostvarenju polugodišnjeg plana i programa proračunskih korisnika – Dječjeg vrtića „Potočnica“ i Knjižnice i čitaonice „Pitomača“.

Polugodišnje ostvarenje proračunskih prihoda i rashoda od cca 35% na razini je prošlogodišnjeg ostvarenja u istom razdoblju, ali je nedostatak novčanih sredstava u općinskom proračunu prvenstveno planiran kao pomoći sa državne razine, uvjetovao neostvarenje ili slabije ostvarenje nekoliko planiranih aktivnosti.
Osim navedenih odluka općinski su vijećnici donijeli izmjenu Odluke o ustrojavanju općinskih upravnih odjela, izmjenu Poslovnika o radu općinskog savjeta mladih, te izmjenu Odluke o komunalnim djelatnostima na području općine, koje je bilo potrebno mijenjati uslijed promjena zakonske regulative, a na sjednici su imenovani i članovi skupštine t.d. „Komunalno Pitomača“, te je dat prijedlog za članove nadzornog odbora istog iz redova Općine Pitomača, kao osnivača.
Nakon provedenih natječaja, općinski su vijećnici za ravnatelja Dječjeg vrtića „Potočnica“ imenovali Mariju Jakelić, dosadašnju ravnateljicu, a za vršitelja dužnosti ravnatelja Knjižnice i čitaonice „Pitomača“ Slavicu Vitković, budući na ponovljeni natječaj nije bilo podnesenih prijava.
Nakon prošlogodišnje odluke općinskih vijećnika o akcijskim cijenama priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, donesena je odluka o provedbi slične akcije i ove godine, točnije u razdoblju od 01. rujna do 31. prosinca, a općinski upravni odjeli pokrenuti će i zakonom dozvoljene mjere vezane uz poboljšanje naplate i sređivanje knjigovodstvenog stanja komunalne naknade s osnove zastare potraživanja.
Pitomača.hr

- 14:25 - Isprintaj - #

Sportski rezultati 21.-23. kolovoza 2009. godine

Nogomet -pitoSport Prošlog vikenda odigravanjem utakmica 1. kola, započelo je ovogodišnje natjecanje IV. HNL sjever, podskupina B, u kome je od naših predstavnika NK “Pitomača” poražena u Ždralovima od domaćih nogometaša NK “Mladost” sa 3:0, dok su nogometaši drugog općinskog predstavnika NK “Croatia” iz Grabrovnice u nedjelju na svome igralištu odigrali neodlučenih 0:0 na sa nogometašima NK “Mikleuš”. U idućem kilu pitomačani na svom igralištu dočekuju nogometaše NK “Sloga” iz Koprivničkog Ivanca, a NK “Croatia” je još jednom domaćin, ovoga puta NK “Mladost” iz Molvi.

Veterani NK “Pitomača” u sklopu priprema za novo prvenstveno natjecanje odigrali su prošloga tjedna nekoliko primpremnih utakmica. U srijedu su u Podgorju sa 3:2 pobijedili istoimenog domaćina, dok su u nedjeljno prijepodne u Pitomači odigrali neodlučenih 2:2 protiv veterana NK “Zdenka” Veliki Zdenci. Uz ove utakmice, nastupili su i na memorijalnom turniru u Otrovancu gdje su osvojili prvo mjesto pobjedama nad nogometašima NK “Sedlarica” od 3:0 u polufinalu, te domaćim NK “Otrovanec” od 2:0 u finalu turnira. Treće mjesto osvojili su nogometaši NK “Sedlarica” koji su bili uspješniji od nogometaša NK “Sveti Đurađ” sa 2:0, a istu je ekipu I NK “Otrovanec” savladao u polufinalu sa 3:1.

Za svoja prvenstvena natjecanja pripremaju se i mladi nogometaši naših četvrtoligaša. Pitomački juniori sa 2:1 pobijedili su vršnjake iz Špišić Bukovice, a grabrovčani sa 8:0 nogometaše NK “Turnašica”.

Malonogometaši su proteklog petka nastavili sa odigravanjem pitomačke ljetne lige, a u utakmicama petog kola postignuti su slijedeći rezultati: “Aluferit” – “Veterani” 0:2, “Admiral team” – “DAM” 3:3, te “Pudari” – “Velika Črešnjevica” 5:3, dok je zaostala utakmica “Pudari” – “Herc” prekinuta zbog nesportskog ponašanja igrača ekipe “Pudari” i registrirana sa 3:0 u korist ekipe “Herc”. U vodstvu je i nadalje ekipa “Veterani”.

Rukomet -Danas je u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan prijem za sve županijske osvajače medalja na završnici 13. Bistra sportskih igara mladih, na koji su pozvane i pitomačke rukometašice koje su okupljene u ekipi “Treća sreća” osvojile prvo mjesto u kategoriji djevjaka rođenih 1991. godine i mlađih. Nagrađene su primili, te se sa njima ugodno družili župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivica Kirin, koji su mladim sportašima obećali još više ulaganja u sport i sportske objekte na području županije.

Nakon tjedan dana trčanja pitomačke rukometašice danas započinju sa odigravanjem pripremnih utakmica za nastupajuće prvenstveno natjecanje II. HRL sjever. U Pitomači večeras s početkom u 19,30 sati gostuju rukometašice virovitičkog prvoligaša ŽRK “Tvin-Trgocentar”, dok će im u subotu od 18,00 sati u goste stići članice ŽRK “Orahovica”.
Pitomača.hr

- 12:21 - Isprintaj - #

21.08.2009., petak

FVK"Mirko Lauš":naši filmovi na festivalu "Mali Doku Art" u Bjelovaru


Bjelovar sve više postaje centrom dokumentarnog filma a dokaz tome je Doku art, koji i ove godine u okviru svojeg programa prikazuje i dječje filmove dokumentarnog žanra, i to pod nazivom "Mali DOKUart".
U konkurenciji za nagrade su i naši filmovi: "Dario", "Lan", "Pečenjaki" i "Pitomačka razglednica".

Listu svih filmova u konkurenciji kao i ostale informacije o festivalu možete pogledati ovdje.

FVK"Mirko Lauš"

- 05:49 - Isprintaj - #

20.08.2009., četvrtak

Sazvana 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

Za narednu srijedu 26. kolovoza, sazvana je 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, a iz dnevnog reda iste izdvajamo Prijedlog za promjenu Poslovnika o radu Općinskog vijeća i njegovih radnih tijela, razmatranje polugodišnjeg obračuna Proračuna Općine Pitomača, te financijskih izvještaja o ostvarenju prihoda i rashoda, kao i Izvještaja o ostvarenju godišnjeg plana i programa proračunskih korisnika – Dječjeg vrtića „Potočnica“ i Knjižnice i čitaonice „Pitomača“.
Osim navedenih točaka pred općinskim će se vijećnicima naći i izmjene odluke o ustrojavanju općinskih upravnih odjela, Poslovnika o radu općinskog savjeta mladih, te komunalnim djelatnostima na području općine, koje je potrebno mijenjati uslijed promjena zakonske regulative, a na dnevnom redu sjednice je i nekoliko imenovanja – članova skupštine t.d. „Komunalno Pitomača“ d.o.o., ravnatelja Dječjeg vrtića „Potočnica“, te vršitelja dužnosti ravnatelja Knjižnice i čitaonice „Pitomača“.
Zanimljiva rasprava očekuje se i po točkama koje se odnose na prijedlog o akcijskoj visini naknade za priključenje na sustav javne vodoopskrbe i odvodnje, kao i pokretanju aktivnosti vezanih uz poboljšanje naplate i sređivanje knjigovodstvenog stanja komunalne naknade s osnove zastare potraživanja.
Pitomača.hr

- 15:53 - Isprintaj - #

Primopredaja Zavičajne zbirke mjesta Pitomače

Dana 20. kolovoza 2009. godine, u prisustvu načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića te župnika pitomačkog vlč.Ivice Puškadija st., obavljena je primopredaja predmeta za buduću zavičajnu zbirku Pitomače.
Prostor starog župnog dvora u vlasništvu je Općine Pitomača dok je realizator i idejni začetnik projekta prikupljanja predmeta vlč. Ivica Puškadija, kapelan pitomački. Zbirka je sakupljena na području samog mjesta i okolice, a darivatelji su stanovnici općine. Zbirka ukupno broji 150 predmeta, koji su inventarno obrađeni i uvršteni u imovnik zbirke, a dijeli se na etnografski odjel i sakralni odjel.
Dio predmeta je u stalnom postavu. Predmete je sakupio vlč. Ivica Puškadija, kapelan pitomački kroz razdoblje od tri godine, te je ujedno kroz dvije vrlo vrijedne izložbe (Izložba povodom 40. obljetnice katastrofalnog požara župne crkve Sv. Vida u Pitomači i Pitomača nekad i danas) prezentirao zbirku široj javnosti.
Odlaskom iz župe Sv. Vida želja kapelana je da se zbirka dade na korištenje Općini Pitomača i njezinim stanovnicima.
Pitomača.hr

- 15:52 - Isprintaj - #

Načelnika Debeljaka ljuti prijedlog ukidanja općina

KLOŠTAR PODRAVSKI - S tek nešto više od 1500 kuna izvornih prihoda po stanovniku u svom proračunu Općina Kloštar Podravski je prva na đurđevačkom području kojoj se piše gašenje, budu li izvorni prihodi jedini kriterij za postojanje jedinica lokalne samouprave.
Kloštranski načelnik, HSS-ovac Marijan Debeljak, koji je i u drugom mandatu dobio povjerenje mještana za vođenje općine, smatra da to ne bi trebao biti osnovni kriterij. Naglasio je da su im izvorni prihodi dovoljni za funkcioniranje, ali da bi bili veći da iz njih država manje uzima sebi, a više daje za kapitalne infrastrukturne projekte.
U vezi s tim zanima ga koja općina u Hrvatskoj iz svojih izvornih prihoda može sama izgraditi primjerice kanalizaciju i pročistač, kad za to treba preko 20 milijuna kuna, ali i kada će država vratiti općinama sve što su njezini građani gradili, poput plinske i telekomunikacijske mrežu, koje je država prodala strancima.
Zbog svega toga Debeljaka ljuti prijedlog o ukidanju malih općina koje su opravdale, kao i njegova, svoje postojanje.
Radio Koprivnica

- 15:46 - Isprintaj - #

Zaraženi krpelji spustili su se s Kalnika prema rijeci Dravi

Najnovija istraživanja pokazuju: Zaraženi krpelji spustili su se s Kalnika prema rijeci Dravi
Krpelji ne miruju ni u potkalničkom, bilogorskom i podravskom kraju. Prema informacijama iz koprivničke bolnice, ove godine na odjelu za zarazne bolesti hospitalizirano je petnaestak pacijenata zbog evidentiranog meningitisa, dok je broj osoba koji su došle u kontakt s krpeljom bio daleko veći.

Ne bez mobitela
- Srećom, svi ne nose zarazni virus te su i posljedice njihova ugriza bile bezbolnije. No, to ne znači da se izlaganje krpeljima treba prepuštati slučaju - napominje dr. Vesna Mađarić, šefica odjela.

Upozorava kako je i dalje potreban najviši stupanj zaštite i opreza jer invazija krpelja ne jenja tijekom cijele godine. Problem je tim veći što rizičnost za najteža oboljenja njihovim ugrizom više nisu lokalizirana samo na kalničko područje, gdje su tradicionalno prebivali najzaraženiji krpelji, već je najnovijim istraživanjima utvrđeno da se opasnost prenijela na krajeve u okolici Molva te uz rijeku Dravu.

- Na tim su područjima brojniji pacijenti zaraženi virusom nego što je to bilo prije - naglašava dr. V. Mađarić.

S druge strane, ove godine nije bilo kobnih ugriza stršljena i osa, ali to ne znači da oni ipak ne prijete mještanima Podravine te kalničkog i bilogorskog kraja, gdje su također sve brojniji.

Stoga u koprivničkoj bolnici podsjećaju na mjere opreza, u prvom redu da se mještani ne upućuju u šume sami ili bez mobitela jer je u slučaju ugriza, kaže dr. V. Mađarić, jedini spas za ugriženog hitna medicinska intervencija.

Cijepljenje
Cijepljenje je najdjelotvornija mjera, a ujedno i zaštita protiv bolesti koje donosi ugriz krpelja.

Stoga je već uhodana praksa, naglašavaju u koprivničkoj bolnici, da se cijepe djelatnici Hrvatskih šuma, Ine i drugih poduzeća koji su zbog prirode posla izloženiji napadima kukaca. Do sada je u bolnici cijepljeno oko 800 osoba, uglavnom iz poduzeća.

No, još se građani rijetko, kažu liječnici, odlučuju na cijepljenje, time direktno dovode u pitanje svoje zdravlje. Inače, cijepljenje tijekom godine stoji 800 kuna po osobi.

Autor: Jovo Rojčević
Večernji list

- 08:39 - Isprintaj - #

19.08.2009., srijeda

Propozicije i prijavnice za "Đurđevac salon 2009."

Rok za dostavu radova za 11.Podravski salon kolekcija produžen je do 7. rujna-septembra. Ostali uvjeti ostaju isti. Nadam se i radujem Vašem sudjelovanju.
Kruno Heidler
Foto kino klub “Drava” iz Đurđevca

Foto kino klub “Drava” iz Đurđevca raspisao je međunarodni foto natječaj 11.Podravski salon kolekcija umjetničke fotografije i 5.Međunarodne revije turističke fotografije “ĐURĐEVAC SALON 2009”.

Ove godine teme za ovaj natječaj je tema vode te slobodna tema a za razliku od prošlih godina šalju se kolekcije za svaku temu po tri fotografije. Prijam fotografija do 07. rujna/septembra 2009. a otvaranje izložbe 26. rujna/septembra 2009. u đurđevačkom Domu kulture. Dodjeljuje se za svaku temu po jedna zlatna, dvije srebrne i tri brončane plakete, kao i do tri diplome. Na dan otvorenja izložbe za sudionike organiziran je i tradicionalni Foto safari Podravinom.

Doc: PROPOZICIJE i PRIJAVNICA za 11th Podravina Salon of COLLECTION Art Photography "Gjurgjevac Salon 2009"

Doc:PROPOZICIJE ZA 5. Međunarodnu reviju turističke fotografije «TOURPHOTO 2009»

- 17:06 - Isprintaj - #

Poljoprivreda u zemlji čudesa

foto:Večernji list
Proizvođači duhana ostaju bez poticaja. Poljoprivrednici koji su posijali, uzgojili i požnjeli, predali su svoju pšenicu na čuvanje u razne silose na nepoznato vrijeme i za nepoznatu cijenu za tu istu pšenicu.
Zainteresirani za povrtlarsku proizvodnju čekaju godinama da profunkcionira barem jedan projekt navodnjavanja kako bi se mogli uključiti u intenzivniju proizvodnju povrća.
Proizvođači mlijeka ostaju bez realne cijene za svoj proizvod, čak ostaju i bez kupca za mlijeko koje su proizveli.
Sve navedeno dešava se u Virovitičko-podravskoj županiji ( i šire ). A što, u tom slučaju, poduzima županijsko rukovodstvo na čelu sa županom u namjeri da zaštiti i pomogne svim ovim poljoprivrednim proizvođačima?

13.srpnja ove godine, na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi …….. župan donosi Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu Upravnih tijela Virovitičko-podravske županije u kojoj, među ostalim stoji: U Upravnom odjelu za poljoprivredu utvrđuju se slijedeća radna mjesta: pročelnik - VSS EKONOMSKOG usmjerenja, STRUČNI SURADNIK ZA ŠUMARSTVO I VODOPRIVREDU-VSS poljoprivrednog ili šumarskog usmjerenja, VIŠI STRUČNI REFERENT ZA LOV I RIBOLOV-VSS inženjer lovstva.
A riječ je o odjelu za poljoprivredu !! A u pravilniku o poljoprivrednom kadru niti riječi.

Međutim, nije županijska vlast baš zaboravila na taj kadar. Jedini zaposlenik sa poljoprivrednom školom u dotadašnjem poljoprivrednom odjelu, diplomirani inženjer poljoprivrede dobiva otkaz kao nepotreban prema ovom novom pravilniku. Jer, što bi, valjda, inženjer poljoprivrede radio u odjelu za poljoprivredu.

Čudi li nas sve to? Da i ne. U županiji čudesa sve je moguće. Dozvoljene su svakakve gluposti. Valjda, ako u HEP-u može plaću dobivati osoba koja posao obavlja u HDZ-u, zašto ne bi odjel za poljoprivredu bio bez poljoprivrednog stručnjaka. Odgovor je jasan, jednostavan: koliko god to grubo zvučalo, koliko god su ovo teške riječi, radi se ovdje o klasičnoj političkoj čistki!!
I poruka svima u ovoj slatkoj županiji je jasna-ako želiš raditi, imati posao, ne kandidiraj se na izborima (ako nisi član HDZ-a), ne razmišljaj različito od vladajuće, HDZ-ove ekipe. Na kraju, što je u oba slučaja identično, nečije dječje bolesti, platiti će, tko drugi, nego narod.
Bojimo se da će stranačko uhljebljavanje koalicijskih i inih partnera na koncu imati previsoku cijenu u ovoj i tako osiromašenoj i, tijekom dva desetljeća, opljačkanoj županiji. Pomalo već zaboravljeni traktori iz 1997 godine stigoše na naplatu. Što je slijedeće?

Županijska organizacija SDP Virovitičko-podravske županije

- 05:50 - Isprintaj - #

18.08.2009., utorak

Udruga PING organizira razmjenu školskih knjiga

Za sve učenike osnovne i srednje škole koji još nisu nabavili knjige, Udruga PING osigurava prostor u svojoj prostoriji gdje možete donijeti svoje knjige i potražiti nove za sljedeću školsku godinu.

To možete učiniti svaki radni dan u vremenu od 10-12 sati, te nedjeljom od 14-16.

Zainteresirani za razmjenu knjiga mogu svoje knjige ponuditi ili potražiti i na forumu Udruge PING pod temama PONUDA KNJIGA i POTRAŽNJA KNJIGA.

Prostorija udruge se nalazi iznad kina, a ulaz je kod starog poslovnog centra na Trgu kralja Tomislava bb.
Udruga PING

- 16:12 - Isprintaj - #

Oproštajna misa kapelana Ivice Puškadije ml.


U nedjelju 16. 08. 2009. smo se oprostili od našeg kapelana Ivice Puškadije ml. koji je razriješen službe župnog vikara u Pitomači i imenovan župnikom u sv. Juraju na Bregu. Službeni oproštaj je bio nakon nedjeljne poldanje mise.
Na samom kraju svetog misnog slavlja, dosadašnji kapelan se zahvalio Pitomačanima na gostoprimstvu i vremenu (tri godine) koje je proveo u Pitomačkoj župi. Nakon toga su mu se zahvalili naši ministranti i mladi, te župnik u svoje ime i ime župljana na lijepoj suradnji te mu zaželio puno uspjeha i Božjeg blagoslova u budućem pastoralnom radu u novoj župi.
župa sv.Vida Pitomača

- 15:09 - Isprintaj - #

Duhanci ostali bez 12,5 milijuna kuna

Proizvođači tvrde da nemaju novca završiti ovogodišnju proizvodnju, pa bi se moglo dogoditi da ovogodišnji urod ostane u polju
VIROVITICA - Ministarstvo poljoprivrede odustalo je od isplate 12,5 milijuna kuna poticaja duhanskim proizvođačima za 2008. godinu, jer tog novca u državnom proračunu u ovom trenutku nema. Proizvođači duhana u Virovitičko-podravskoj županiji čude se takvoj odluci, jer im je novac obećan nakon seljačkih prosvjeda u Zagrebu, a u resornom ministarstvu bilo je čak riječi i o dinamici isplate.

- Ovakav potez Vlade Republike Hrvatske baca u očaj proizvođače koji su nakon 60 godina proizvodnje duhana u Podravini i Slavoniji u situaciji da gotovo 5.000 ljudi ostane bez posla. Ne vjerujemo da nema novca, jer svakodnevno možemo vidjeti da se ministar pojavljuje na skupovima seljaka i obećava milijune kuna kao u najbolja vremena - kaže Željko Aragović, predsjednik udruge “Krupan list”, izražavajući sumnju da je novac namijenjen duhanu preusmjeren za "krpanje nekih drugih financijskih rupa".
Proizvođači tvrde da nemaju novca završiti ovogodišnju proizvodnju pa bi se moglo dogoditi da ovogodišnji urod ostane u polju.

- Uzeli smo u obzir da je ekonomska kriza i podržavali Vladu u nastojanjima da je prebrodimo. Odrekli smo se 0,53 kuna poticaja po kilogramu za 2008. godinu, što je devet posto od isplaćenog poticaja. Umanjivanjem za još 15 posto proizvodnja se ne može ekonomski izdržati, to više što su troškovi u prošloj godini bili veći za 26, a u ovoj godini za dodatnih devet posto - kaže Aragović.
Duhanci su zatražili prijam kod župana Tomislava Tolušića, a traže dodatno objašnjene i u Ministarstvu poljoprivrede.

- Želimo znati gdje je završio naš novac. Bojimo se da će Vlada premijerke Jadranke Kosor biti odgovorna za gašenje šest desetljeća stare proizvodnje duhana u Podravini, zbog čega će bez posla ostati 1.800 poljoprivrednih gospodarstava - naglašava Aragović, dodavši kako će, ako ne dobiju zadovoljavajuće odgovore, sazvati izvanrednu skupštinu udruge i organizirati mirne prosvjede.

Goran GAZDEK
Glas Slavonije

- 12:03 - Isprintaj - #

16.08.2009., nedjelja

Karatisti KK Pitomača osvojili Viroviticu

U Virovitici je 15. 08. 2009. u centru grada održano Županijsko prvenstvo na kojem su nastupili natjecatelji iz četiri županijska kluba. Obzirom da je to kvalifikacijsko natjecanje za Regionalno, odnosno Državno prvenstvo, nastupili su svi naši natjecatelji u katama i borbama.

karate klub pitomača


Za Karate klub Pitomača nastupili su redom: Marko Bogović, Dora Ban, Nikolina Demšić, Nina Greguraš, Tena Šolinić, Veronika Tudić, Karlo Vončina, Dominik Prtenjača, Alan Uremović, Marijana Rep, Marta Rep i Matija Maresić. Ukupno smo osvojili 14 medalja uz 6 pehara za pobjednike po kategorijama.
Postignuti rezultati trebali bi biti poticaj našim natjecateljima za novu sezonu u kojoj očekujemo još dobrih nastupa. Rezultati naših natjecatelja su slijedeći:
KATE
MLAĐI UČENICI
1. Marko Bogović 1. mjesto

MLAĐE UČENICE
1. Dora Ban 1. mjesto
2. Tena Šolinić 2. mjesto
3. Veronika Tudić 3. mjesto
4. Nikolina Demšić 3. mjesto
5. Nina Greguraš repasaž

UČENICI
1. Dominik Prtenjača 1. mjesto
2. Karlo Vončina 2. mjesto
3. Alan Uremović 3. mjesto

UČENICE
1. Marijana Rep 1. mjesto

BORBE
MLAĐI UČENICI -27 kg
2. Marko Bogović 1. mjesto

MLAĐE UČENICE +27kg
1. Marta Rep 1. mjesto
2. Tena Šolinić 3. mjesto
3. Nina Greguraš 3. mjesto

UČENICI -35kg
1. Dominik Prtenjača repasaž

MLAĐI KADETI +40kg
1. Matija Maresić 3. mjesto

Čestitamo svim natjecateljima na odličnom nastupu i osvojenim plasmanima.
Karate klub Pitomača

- 18:44 - Isprintaj - #

Urbanistički plan uređenja dijela naselja Pitomača od ponedjeljka će biti izložen javnom uvidu u prostorijama Općine Pitomača

Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača službeno će započeti sutra 15. kolovoza, a njezino trajanje je 30 dana odnosno do 15. rujna 2009. godine. Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača izložen je javnom uvidu za vrijeme trajanja javne rasprave u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 sati.

klikni za povečati
Primjedbe na izloženi Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača mogu se dati do zaključivanja javne rasprave na sljedeći način:
- tijela državne uprave, upravna tijela županije, te pravne osobe s javnim ovlastima dostavljaju pismene primjedbe Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1,
- građani i udruge dostavljaju primjedbe upisivanjem prijedloga i primjedbi u knjigu primjedbi koja se nalazi uz Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača ,
- iskazivanjem primjedbi u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja,
- upućivanjem pisanih prijedloga i primjedbi Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove.

Pisani prijedlozi i primjedbe mogu se dostavljati Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove u vrijeme trajanja javnog uvida.
Prijedlozi i primjedbe koje nisu čitko napisane i dostavljene u roku neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.
VIŠE:korištenje i namjena(PDF)
Pitomača.hr
---------------------------------------------------------
Kako je izgledao Urbanistički plan Pitomače daleke 1984.godine? Koji je bolji i ljepši?
VIŠE: PROVEDBENI URBANISTIČKI PLAN (PUP) IZ 1984. – zaboravljena vrijednost?! • Nekada se ipak gledalo za budućnost, a danas?
VIŠE: fotogalerija UPU-a iz 1984.godine

- 10:26 - Isprintaj - #

14.08.2009., petak

VIDEO:Sigetvar i Nikola Zrinski


Mađarski grad Szigetvar,tvrđava Nikole Zrinskog,bitka kod Sigeta i tursko-mađarski park prijateljstva.

- 10:23 - Isprintaj - #

12.08.2009., srijeda

Mimi Hughes ponovno promovira Dravu,ovaj put na dva kotača

Dvije godine nakon što je plivala Dravom od njezinog izvora do ušća, američka sportašica Mimi Hughes ponovno promovira ljepote te rijeke i to vozeći se biciklom. Time želi potaknuti Podravce da što prije spoje Dravsku rutu s međunarodnim biciklističkim stazama.
- Želja je da se povežemo uzvodno s biciklističkim stazama koje završavaju negdje na Muri kod Radgesburga, a slične započinju niže dolje na Dunavu. Dakle onaj spoj koji smo uvijek govorili da ćemo napraviti, da to uistinu bude tako, kako bi turisti mogli proći uz Dravu sve do njenog ulijevanja u Savu odnosno u Dunav, rekla je Helena Hećimović iz Ekološkog društva Koprivnica.

100-tinjak kilometara biciklističkih staza u Podravini, od Legrada do Pitomače, Mimi Hughes je prošla u dva dana. S njom su bili članovi Ekološkog društva Koprivnica i Boris Mađerić, autor Dravske rute koji živi i radi u Švicarskoj, ali je iznimno angažiran na ovom projektu.

- Ako ikad netko zaista uspije povezati tu austrijsku granu velike biciklističke europske rute s hrvatskom, onda će to sigurno biti Boris Mađerić, rekla je Hećimović.

Hughes i Mađerić će nakon vožnje Dravskom rutom na dva kotača predložiti što još treba napraviti kako bi staza u potpunosti bila spremna za prihvat stranih turista. Valja naglasiti i da je Amerikanka Mimi Hughes toliko očarana Dravom, ovim krajem i ljudima, da se na projektu angažirala besplatno, u želji da nam pomogne iskoristiti prirodne ljepote u svrhu turizma.
Radio Koprivnica

- 16:41 - Isprintaj - #

Sportski rezultati od 05. do 09. kolovoza

RUKOMET -Mlade Pitomačke rukometašice rođene 1998. godine i mlađe, nastupile su prošloga tjedna od srijede do nedjelje na završnici «Bistra» sportskih igara mladih održanih u Splitu.Pitomačanke su u grupi igrale protiv jakih ekipa Čakovca i Sesveta, izgubile 13:8 i 9:6 i nisu se uspjele plasirati u samu završnicu.

NOGOMET -NK«Pitomača» odigrala je prijateljsku utakmicu 05.08. u srijedu sa NK «Graničarom» iz Tučenika i izgubila 3:1. NK «Croatia» iz Grabrovnice odigrala je protiv Koprivnice i Križevaca i izgubila 2:1 i 2:0.
U Kladarama je 09.08. u nedjelju odigran prvi dio turnira u velikom nogometu koji će se nastaviti 15.08. u subotu. NK «Pitomača» pobijedila je NK «Sesvete» sa 2:1, a NK»Croatia» je pobijedila 6:1 - NK «Kladare». 15.08. za prvo mjesto odigrati će NK «Pitomača» protiv NK «Croatie», a za treće mjesto igrati će NK «Sesvete» protiv NK «Kladara».
U nedjelju je odigran turnir u velikom nogometu u Turnašici. Na turniru su sudjelovale sljedeće ekipe: Veterani Pitomače, NK Turnašica, NK Sedlarica i NK Vukosavljevica. Nakon prvog dijela turnira gdje je NK Vukosavljevica pobijedila Veterane Pitomače, a NK Turnašica pobijedila NK «Sedlaricu» odigrana je utakmica za treće mjesto između Veterana Pitomače i NK Sedlarice. 1:3. Utakmica za prvo mjesto odigrana je između NK «Turnašice» i NK «Vukosavljevice», u regularnom dijelu utakmice 1:1, a nakon boljih izvođenja jedanajsteraca pobijedila je NK «Turnašica».

MALI NOGOMET -07.08. u petak, na betonskom igralištu u Vinogradskoj ulici odigrano je treće kolo ljetne malonogometne lige –Pitomača 2009, a rezultati su slijedeći:
Admiral team – Herz 3:0
Aluferit – Velika Črešnjevica 4:1
Veterani – Pudari odgođeno
DAM slobodni

Iduće kolo (14.08. – petak) sastaju se slijedeći parovi:
20.00 sati Admiral team – Velika Črešnjevica
20,45 sati Aluferit - DAM
21,30 sati Pudari - Hertz
Veterani su slobodni
Nakon četiri kola prvo mjesto zauzela je ekipa Veterana, a na listi strijelaca ljetne lige vodi Branko Bedeković sa šest postignutih zgoditaka.

Tablica i lista strijelaca
Pitomača.hr

- 12:39 - Isprintaj - #

11.08.2009., utorak

Foto:Mala Pitomača za veliki teret

hrvoje


Danas su Pitomačom prošli kamioni s specijalnim teretom zbog kojih je bio malo otežen promet.
fotoBegović fotoBegović
Velike bačve za koprivničku pivovaru Carlsberg Croatia za fermentaciju i odležavanje piva plijenile su pozornost pitomačana i PINGovaca koji su podizali svoj optički kabel da bi kamioni mogli proći centrom. Ekipe elektre i HT-a danas su bile zaposlene na cijeloj dionici prolaska tereta radi same visine bačava kojima su smetali kablovi.
fotoBegović fotoBegović

- 16:53 - Isprintaj - #

10.08.2009., ponedjeljak

3.Rekreativna maratonska biciklistička utrka Đurđevac-Pakrac-Lipik 2009

Treću godinu za redom, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije sa sjedištem u Đurđevcu održava "Rekreativnu maratonsku biciklijadu Đurđevac - Pakrac - Lipik 2009", a povodom obilježavanja "Dana branitelja Pakraca i Lipika".

Satnica za Biciklijadu, Đurđevac-Pakrac-Lipik, a koja se održava dana 23. kolovoza 2009. god.:

- 06:00 - Polazak u 06:00 sati sa Trga Sv.Jurja u Đurđevcu.

- 06:30- Ispred KTC-a ( autobusna stanica centar ) priklučivanje sudionika iz Pitomače, kratko zustavljanje na kraju Pitomače ( benzinska postaja ).

- 08:00 - Zaustavljanje iza Virovitice na "ribnjacima" uz veliki odmor prije samog uspona koji slijedi.

- 10:30 - Dolazak u Velike Zdence gdje nas očekuje topli obrok, te odmor,

- 12:00 - Polazak iz Velikih Zdenaca prema Pakracu i Lipiku.

- 14,00 -15,00 Dolazak u Pakrac - Matkovac

- 17,00 - revijalna nogometna utkamica Pakrac - Đurđevac

- Poslije ručka kupanje na bazenima u Lipiku

- 22,00 organizirani povratak kućama

U Lipiku osigurano besplatno kupanje na bazenima svim sudionicima biciklijade.

PRIJAVE:
PITOMAČA, kod Kristijana , Domjanićeva 7 (bivši frizerski salon " Marijana " ),

ĐURĐEVAC, caffe bar "KAKTUS" , poslovni centar,

KOPRIVNICA, Trgovina i servis Ranogajec d.o.o.

KRIŽEVCI, UHBL PTSP, Trg sv. Florijana 14,

PRUGOVAC, caffe bar "RIO".

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije

- 19:44 - Isprintaj - #

"Dravski dečki" Dravom do Noskovca

foto:Radio Koprivnica

FERDINANDOVAC - Lijepo vrijeme i mirna Drava bili su izvrsni 'suputnici' 'Dravskim dečkima', članovima ferdinandovačke udruge vezane uz Športski ribolovni klub 'Štuka', koji su se u subotu ujutro ukrcali u čamce i Dravom se spustili do Noskovaca, naselja iza Podravske Slatine, na druženje s tamošnjim ribičima i članovima dragovoljačkih udruga iz Domovinskog rata, rekao nam je načelnik Općine Ferdinandovac Branko Kolar.

I on je bio sudionik te sportsko-rekreativne i turističke regate na jednom od tri čamca u društvu 30-orice svojih mještana s kojima je plovio Dravom do Pitomače, odnosno do njihovog ulaska u Virovitičko-podravsku županiju.
Kolar je iznimno zadovoljan dočekom i druženjem s gostoljubivim domaćinima Noskovaca, te je potvrdio da je to projekt koji je podržalo i Ministarstvo turizma, a njegova je želja da postane tradicionalna sportska, turistička i rekreativna manifestacija koja će obogatiti turističku ponudu Općine Ferdinandovac.
Radio Koprivnica

- 16:23 - Isprintaj - #

Branitelji na Čingi-lingiju spremaju "Dramatic Party"

Najveću ljetnu glazbeno-plesnu, a ujedno i biciklističku priredbu krajem tjedna zajednički priređuju đurđevačka Braniteljska zadruga 'Picok' i Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.
Na jezeru Čingi –lingi nedaleko Molvi, u petak od 18 sati organiziraju 'Dramatic party' uz nastupe DJ-a iz dobrog dijela Hrvatske, koji mladima garantiraju dobru zabavu, najavio je tajnik Udruge branitelja Olivio Amon i naglasio će sudionici partyija moći i kampirati na prostoru oko jezera. Istoga dana, u 16 sati Udruga organizira i biciklijadu, točnije odlazak na 'Dramatic party' do Čingi-lingija na biciklima.
Organizatori će svim biciklistima osigurati i sokove, te također mogućnost kampiranja na Čingi-lingiju, ali traže da se svi zainteresirani za odlazak na biciklima već sada prijave.
Bit će to mala generalna proba za pravi biciklistički maraton, koji od Đurđevca do Pakraca ove udruge organiziraju 23. kolovoza, zaključio je Amon.
Radio Koprivnica

- 09:20 - Isprintaj - #

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Potočnica razmotrilo zahtjeve za upis djece u vrtić

Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača na svojoj 22. sjednici održanoj 03. kolovoza 2009. godine, donijelo je Odluku o prijemu djece u Dječji vrtić „Potočnica“ Pitomača radi ostvarivanja programa odgoja, njega i zaštite djeteta.
Tako će od 01. rujna vrtić pohađati:
Prezime i ime djeteta Adresa:
ČUBELIĆ JOSIP PITOMAČA, Dravska 23
ČUPEN ANA PITOMAČA, D.Domjanića 33
ČUPEN IVANA PITOMAČA, D.Domjanića 33
DIJAKOVIĆ DORIJAN OTROVANEC 232
GECI LOVRO PITOMAČA, LJ. Gaja 11
GRGAČIĆ TONKA PITOMAČA, Trg kralja Tomislava 18
GRGIČIN IVAN PITOMAČA, P. Preradovića 42
LOVRIĆ FILIP STARI GRADAC, M. Tita 63
MAROVIĆ NIKO PITOMAČA, M.P. Miškine 138
POLJAK KARLO PITOMAČA, P. Preradovića 34
TKALČEC LARA SEDLARICA 18
TKALČEC MARTIN OTROVANEC 228
TORBAŠINOVIĆ LUKA PITOMAČA, Dravska 321
VIROVAC NINA PITOMAČA, P. Preradovića 32
VLAŠIČEK MAGDIĆ DORIAN PITOMAČA, Đ. Basaričeka 33

S roditeljima će se zaključiti će se poseban Ugovor o pravima i obvezama za korištenje usluga njege, odgoja i zaštite djeteta, uz uvjet da su izmirili sve obveze prema Dječjem vrtiću „Potočnica“, Općini Pitomača i Komunalnom Pitomača d.o.o.

U slučaju nezaključivanja Ugovora iz točke 2. ove Odluke smatra se da je podnositelj odustao od zahtjeva, te će se mjesto popuniti sa utvrđene liste čekanja.

Lista čekanja:
1. Roko Bedeković, Pitomača, J.J.Štrosmajera 50
2. Tea Jakupec, Pitomača, V. Nazora 83
3. Leona Kirin, Pitomača, S. Sulimanca 7
Pitomača.hr

- 08:13 - Isprintaj - #

07.08.2009., petak

VIDEO: PINGovo 2009,pjena Party & TILT koncert


U petak, 31.7. 2009. Udruga PING je organizirala rock koncert pod nazivom PINGovo 2009. Svojom glazbom rock band TILT (Davor Jakupec, Igor Begović i Marko Đipalo) su uspjeli "zapaliti" Pitomaču i zabavti posjetioce svih uzrasta, kao i njihova specijalna gošća Vinka Bedeković.

VIDEO:Udruga PING

- 22:19 - Isprintaj - #

05.08.2009., srijeda

Poziv za javnu raspravu o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača

Od PROVEDBENI URBANISTIČKI PLAN (PUP) IZ 1984.
Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenju i gradnji („Narodne novine“ broj 76/07) i Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru Općine Pitomača („Službene novine“ Općine Pitomača broj: 7/07), Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove objavljuje

POZIV ZA JAVNU RASPRAVUO PRIJEDLOGU URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA DIJELA NASELJA PITOMAČA


1. Objavljuje se javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača. Prijedlog Urbanističkog plana uređenja utvrđen je Zaključkom načelnika Općine Pitomača, klasa: 022-01/09-01/93, ur.broj: 2189/16-09-38, od 24. srpnja 2009. godine. Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača za javnu raspravu, izrađen od strane t.d. „Zavod za prostorno planiranje“ d.d. Osijek, a sastoji se od tekstualnog i grafičkog dijela plana, te sažetka za javnost.

2. Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača trajati će 30 dana počevši od 15. kolovoza do 15. rujna 2009. godine.

3. Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača izložen je javnom uvidu za vrijeme trajanja javne rasprave u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 sati.

4. Nositelj izrade i izrađivač plana održati će javno izlaganje o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača, u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, Pitomača, 08. rujna 2009. godine, s početkom u 11,00 sati. Javno izlaganje organizira se za građanstvo i udruge građana, mjesne odbore, tijela i osobe određene posebnim propisima koje su dale zahtjeve za izradu plana iz područja svog djelovanja, te tijela jedinice lokalne samouprave na čiji djelokrug mogu utjecati predložena rješenja.

5. Poziv za sudjelovanje u javnoj raspravi uputiti će se tijelima i osobama određenim posebnim propisima koje su dale zahtjeve za izradu Plana.

6. Primjedbe na izloženi Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača mogu se dati do zaključivanja javne rasprave na sljedeći način:
- tijela državne uprave, upravna tijela županije, te pravne osobe s javnim ovlastima dostavljaju pismene primjedbe Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, - građani i udruge dostavljaju primjedbe:- upisivanjem prijedloga i primjedbi u knjigu primjedbi koja se nalazi uz Prijedlog Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Pitomača , - iskazivanjem primjedbi u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja,- upućivanjem pisanih prijedloga i primjedbi Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove.
Pisani prijedlozi i primjedbe mogu se dostavljati Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove u vrijeme trajanja javnog uvida.
Prijedlozi i primjedbe koje nisu čitko napisane i dostavljene u roku neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.
7. Ovaj poziv objaviti će se u „Službenim novinama“ Općine Pitomača.


Klasa:022-01/09-01/93
Urbroj:2189/16-09-39
Pitomača, 29. srpnja 2009.

UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARSTVO, PRORAČUN I KOMUNALNE POSLOVEOPĆINE PITOMAČA

- 13:41 - Isprintaj - #

Javni natječaj za imenovanje ravnatelja Knjižnice i čitaonice Pitomača na nepuno radno vrijeme

Na temelju članka 27. Zakona o knjižnicama („Narodne novine“ RH, broj 105/97, 5/98 i 104/00, 87/08 i 69/09), članka 39. Zakona o radu („Narodne novine“ RH, broj 137/04 - pročišćeni tekst i 68/05), članka 14. Statuta Knjižnice i čitaonice Pitomača („Službene novine“ Općine Pitomača, broj 2/06) i Odluke Općinskog načelnika od 01. srpnja 2009. godine, Općina Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, objavljuje

JAVNI NATJEČAJ
ZA IMENOVANJE RAVNATELJA KNJIŽNICE I ČITAONICE PITOMAČA NA NEPUNO RADNO VRIJEME


UVJETI ZA RAD:
Za ravnatelja samostalne knjižnice može biti imenovana osoba koja ima završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij knjižničarskog usmjerenja, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i najmanje pet godina rada u knjižničarskoj struci (čl.27. st.2. Zakona o knjižnicama)

Uz prijavu kandidati trebaju u izvorniku ili ovjerenom presliku priložiti:
- dokaz o stručnoj spremi,
- dokaz o položenom stručnom ispitu,
- dokaz o radnom stažu,
- uvjerenje o nekažnjavanju,
- domovnicu,
- životopis.

Ravnatelj se prima u radni odnos na nepuno radno vrijeme u trajanju od 20 sati tjedno, a imenuje se na rok od četiri godine i može biti ponovno imenovan.Rok za podnošenje prijave je petnaest dana od dana objave natječaja.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostaviti na adresu: Općina Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, s naznakom „Natječaj za ravnatelja“Nepotpune ili nepravovremene prijave na javni natječaj neće se razmatrati.

Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave na javni natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na javni natječaj.

Prijave na javni natječaj mogu se podnositi od dana objave u „Glasu Slavonije“, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od objave.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

OPĆINA PITOMAČA

- 13:39 - Isprintaj - #

Natječaj za imenovanje ravnatelja Dječjeg vrtića "Potočnica" Pitomača

Na temelju članka 37. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi („Narodne novine“ RH, broj 10/97-pročišćeni tekst i 107/07) i članka 59. Statuta Dječjeg vrtića „Potočnica“Pitomača, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača raspisuje

NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača


UVJETI: Za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete za odgojitelja ili stručnog suradnika, sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i izobrazbi, te ima najmanje 5 godina radnog iskustva u djelatnosti predškolskog odgoja.Ravnatelj se imenuje na vrijeme od četiri godine.
Uz pisanu prijavu na natječaj kandidati trebaju priložiti:
- kratak životopis,
- domovnicu,
- dokaz o stručnoj spremi,
- dokaz o radnom stažu (preslika radne knjižice),
- uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci).
Na oglašeno radno mjesto mogu se prijaviti kandidati oba spola.
Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta natječaja podnose se u roku od 8 dana od dana objave na adresu:
Dječji vrtić „Potočnica“ PitomačaTrg kralja Tomislava bb33 405 PITOMAČA
za Upravno vijeće
"Prijava na Natječaj za Ravnatelja - ne otvaraj".
Nepotpune i nepravodobno dostavljene prijave neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

DJEČJI VRTIĆ „POTOČNICA“ PITOMAČA
UPRAVNO VIJEĆE

Pitomača.hr

- 10:34 - Isprintaj - #

Na Ilinje drugo natjecanje konjskih vatrogasnih šprica

Vrijedni vatrogasci DVD-a Velike Črešnjevice predvođeni zapovjednikom Nevenom Milanovićem, povodom blagdana Svetog Ilije, u nedjelju 19. 7. 2009. organizirali su drugo natjecanje starom vatrogasnom špricom sa konjskom zapregom bez konja, u Velikoj Črešnjevici. Učesnike natjecanja i brojne posjetitelje prvi je pozdravio Mijo Pavelko, zvani Mikeš, glumac Virovitičkog kazališta, voditelj natjecanja. U zanimljivom stilu, objasnio je uvjete i način natjecanja, postrojenim vatrogasnim ekipama.

foto:FVK Novosti
Natjecanje je organizirano u dvije kategorije. Prva je rušenje mete na signalnom uređaju, naguravanje košarkaške lopte mlazom vode po drvenoj lojtri i rušenje devet meta na stalku. Druga kategorija je mjerenje vremena na otvaranju boca i ispijanju dva decilitra tekućine. Natjeću se ekipe tko će prije, tko će brže otvoriti boce i popiti. Vremena obiju disciplina se zbrajaju i. Pobjednici su oni koji zadatke obave u najkraćem vremenu.
Pozdravio je goste: dožupana Zdravka Dijakovića, načelnika općine Pitomače Željka Grgačića, župnika župe Pitomačke vlč. Ivicu Puškadiju, Milana Majetića predsjednika i zapovjednika VZ Virovitičko-podravske županije, Franju Viljevca, Željka Palkovića predsjednika DVD-a Velike Črešnjevice, predsjednika VZO Pitomača i zamjenika predsjednika VZ VPŽ. Domaćin Željko Palković predsjednik DVD-a Velike Črešnjevice, pozdravio je goste, voditelja i vatrogasne ekipe, učesnike natjecanja na staroj vatrogasnoj šprici, izrađenoj 1937. godine, vlasništvo domaćina. Zahvalio se vatrogascima što su došli u malo selo s velikim vatrogasnim srcem. Milan Majetić predsjednik VZŽ VP u svoje i ime županijskog zapovjednika Franje Viljevca pohvalio je vatrogasce Velike Črešnjevice, jer nisu zaboravili svoje korijene i nastavljaju tradiciju.
Pohvalama se pridružio dožupan Zdravko Dijaković. Župnik vlč. Ivica Puškadija na dan slavljenja Svetog Ilije gromovnika zaželio je lijepo vrijeme i dobar uspjeh natjecateljima. Željko Grgačić načelnik općine Pitomača je pozdravio natjecatelje i goste, zaželio nastavak i tradiciju natjecanju, sretno Ilinje i otvorio natjecanje. Pokaznu vježbu izvela je ekipa iz susjedne Koprivničko-Križevačke županije, gosti iz DVD Virja.
Burno i veselo izredali su se svi natjecatelji. Suci sa položenim državnim sudačkim ispitima su bili Josip Nemet zapovjednik DVD Turnašice i voditelj mladeži VZ VPŽ i Zdravko Fras, zapovjednik DVD Kladara i zapovjednik VZO Pitomača. Posebno natjecala se ženska ekipa DVD Turnašice.
foto:FVK Novosti
Na kraju natjecanja, van konkurencije, ekipu su činili: Zdravko Dijaković dožupan, Milan Majetić predsjednik VZ VPŽ, Željko Grgačić načelnik općine Pitomača, Mirko Pavleković predsjednik Vijeća općine Pitomača, Ivica Puškadija, župnik, suci Zdravko Fras i Josip Nemet, Dražen Rengel Željko Palković i direktor šumarije. Sudile su Štefica Baruškin, vatrogaskinja od 1987., profesionalna vatrogaskinja PTS Virja i Sandra Nemet dočasnica I klase iz DVD-a Turnašica.
Rezultat je bio, svi politi vodom. Slijedilo je proglašenje pobjednika. Svi natjecatelji su bili najbolji ovim redom: DVD Otrovanec 10. DVD Kladare 9. DVD Sedlarica 8. DVD Velika Črešnjevica 7. DVD Dinjevac 6. DVD Stari Gradac 5. DVD Pitomača 4. DVD Virje 3. DVD Turnašica 2. i DVD Vukosavljevica l. Jedina ženska ekipa DVD Turnašica osvojila je 1. mjesto. Svi su primili diplome, a osvajači prva tri mjesta i pehare. Cjelokupni pobjednik DVD Vukosavljevica uz diplomu i pehar ponio je i prijelazni pehar.
Diplome su primili i svi sponzori natjecanja. Vatrogasci pobjedničkog DVD Vukosavljevice ozareni titulom najboljih pored stare šprice sa diplomom i peharima, usput pograbili su i sa zadovoljstvom okupali svojeg zapovjednika u punom bazenu vode pored vatrogasne šprice. Slika nije najuspjelija, a zapovjednik nije pristao na ponavljanje. Sve je završilo u veselom tonu na zajedničkoj večeri, druženju i vatrogasnoj zabavi do ranih jutarnjih sati.
Barica Mihoković
FVK Novosti

- 09:30 - Isprintaj - #

Mlada otrovančica fenomen

Irena Gavrančić ima 20 godina. Fenomen je, jer se s vidom od dva posto izvanredno snalazi između 12.000 knjiga u pitomačkoj Knjižnici i čitaonici, gdje trenutno volontira. Inteligentna je, vedra i vesela djevojka. Svijetli je primjer onima, koji prebrzo gube nadu.

foto:FVK Novosti
Zamolili smo je za razgovor i pritom je rekla: - Zovem se Irena Gavrančić. Iz Otrovanca sam. Osnovnu školu završila sam u Pitomači, a srednju, za administrativnu tajnicu, u Zagrebu u Centru "Vinko Bek". Obje škole završila sam s odličnim uspjehom. Sve vrijeme školovanja bavila sam se sportovima i to veslanjem, plesom, kuglanjem, dramskom aktivnosti ….. Po završetku školovanja, u Pitomači sam se počela baviti i kuglanjem. Do sada nastupila sam na Turnirima za slijepe i slabovidne, Hrvatske kuglačke lige u Slavonskom Brodu, Rijeci, Koprivnici i Virovitici.
U četiri nastupa osvojila sam tri brončane medalje. Za 2008. godinu dodijeljena mi je Plaketa najbolje sportašice Virovitičko-podravske županije, što mi puno znači. Nije mi dovoljno biti uspješnom samo u sportu, potrebno mi je i zaposlenje. Određenje da sam po mnogima nešto drugačija, zbog slabovidnosti, slijedilo je rođenjem. Rođena sam sa 6 mjeseci i 780 grama. Pritom mi je oštećen očni živac. Zahvalna sam svima, koji su mi pomagali sve vrijeme. Zaslužni su da sam danas ponosna na sebe, jer i s ovim vidom koji imam, mnogo se toga može, a ja kažem "sve se može kad se hoće". Za puno toga u životu čovjek treba dobiti priliku.
Sa svojom upornošću znanjem i sposobnošću do sada sam pokazala i dokazala da mnogo toga mogu. Moje sposobnosti su prepoznali mnogi. Za vrijeme školovanja u Zagrebu, bila sam na praktičnom radu u Komunalnom Pitomača. Ljudi su me tamo odlično primili. Osposobljena sam za administrativne poslove. Moj šef je obećao, vjerujem zadovoljan mojim radom, da će mi pomoći kod zapošljavanja. Znam da je današnje vrijeme vrlo teško za dobiti posao.
Obratila sam se i načelniku općine Pitomača Željku Grgačiću. U traženju zaposlenja za mene, uključila se i moja škola iz Zagreba, osobnim posjetom institucijama u Pitomači i službenim dopisom. Uključeni su, socijalna radnica i služba Zavoda za zapošljavanje. U sve te razgovore i sama sam bila uključena. Vjerujem da od svega toga nešto s vremenom i bude.
Ugodno me je iznenadio srdačan razgovor s pitomačkim načelnikom Željkom Grgačićem u njegovom uredu. Pritom mi je toplo rekao da bi me najradije odmah svrstao među zaposlenike, da tu odmah ostanem. Za mene je to bilo nešto veliko. Osjetila sam da vrijedim, da me ljudi poštuju i ulažu trud da mi pomognu. Čvrsto vjerujem da će u svemu tomu biti rezultata.
U sportu nisam se nadala, a istina je da od 4 nastupa imam tri brončane medalje. Vjerovala sam u sebe i znala sam da će radom doći do rezultata. Dokazala sam sebi i drugima da mnogo toga mogu. Nije lako doći do medalje. U kuglačkom sporta malo nas je žena. Razlog je to, da nas sve strpaju u jednu kategoriju, pa sam morala svladati B l, B 2 i B 3 iako spadam u B 2 kategoriju. U Hrvatskoj među slijepima i slabovidnima ima puno dobrih kuglačica, ali eto, uspjela sam.
U administrativnim poslovima, u komunikacijama, dobro se služim tipkovnicom. Danas postoje odgovarajući programi za slijepe i slabovidne sa govornim jedinicama, koje se čitaju na engleskom sa prevođenjem na hrvatski. To su jako skupi programi, ali imala sam sreće i imam ih. Barijere i prepreke u kretanju nisu mi problem. Dobro ih svladavam. Krećem se s bijelim štapom, mada bi se možda mogla kretati i bez njega, ali zbog brzine kretanja automobila ne usuđujem se bez štapa prelaziti cestu. Zato mi je pritom u ruci.
U razgovoru s prijateljima često se šalim i kažem: - "Ljudi dižu kredite za aute, a moj štap moje je prijevozno sredstvo. Ovdje u pitomačkoj Knjižnici i čitaonici gdje volontiram, dogodi se da ostanem sama. Dobro se snalazim među 12.000 knjiga. Istina, sve knjige računalno su uvedene. Znam cijeli raspored polica i točno mjesto, gdje se koja nalazi. Zaista nije mi problem naći i jednu od njih. Često, uz ravnateljicu, i mene korisnici pitaju za savjet što im preporučiti za čitanje. Lijepo je dati svoje mišljenje iz knjižnog fonda, koji je dosta velik. Mene to čini sretnom. Nemam problema ni s zaduživanjem ni razduživanjem knjiga. Moj moto je - sposobna sam, snalazim se sama i nemam razloga da budem nesretna -. Naprotiv! Svjesna sam da i drugi ljudi imaju problema, možda i težih od mojeg, a ja hvala bogu imam ruke, imam noge, nešto malo vida, znam ih koristiti i snalazim se.
U Zagrebu, u srednjoj školi, bilo nas je od svuda. Tamo sam stekla prijatelje iz cijele Hrvatske. S mnogima se često čujem telefonom, preko poruka i "face-a", a neki su i tu u Pitomači. Najljepše mi je, nakon volontiranja u knjižnici, otići na kavu s prijateljima i opustiti se. Sve u životu gledam s pozitivne strane. Ako me nešto smeta, onda su to predrasude, koje ljudi imaju prema slijepim i slabovidnim osobama. To su velike greške. Ja ih želim mijenjati preko sredstava informiranja.

Mi slijepi i slabovidni, međusobno smo različiti, kao i svi ostali ljudi. Ljude oko sebe sam navikla da sve mogu. Kad nešto ne mogu, čudno im je, kako to? Cijeli se život dokazujem i pokazujem. Stalno nadolaze novi izazovi. Svim osobama s osobnim invaliditetom poručujem da se ne predaju. Mi u životu možemo učiniti puno toga dobroga. Trebamo se potruditi, a onda se može, kad se hoće! Ne trebamo se svojega invaliditeta sramiti, a još manje ga skrivati. Treba najprije prihvatiti sebe, a onda će nas prihvatiti i drugi. Mene rijetki gledaju sa predrasudama. Možda oni, koji me ne poznaje. Ljudi iz mojeg okruženja kažu da su ponosni na mene. To mi mnogo znači. Najveća životna želja mi je zaposliti se. Gdje dobiti posao? To za sada ne znam. Vjerujem u ljude, koji su mi obećali pomoći.
Zaposlenje mi je potrebno, kao i svakoj drugoj osobi, a ja ću ga znati opravdati. Razdaljina Pitomača - Otrovanec je svega 3 km. Nekad sam ju prelazila pješice. Sada se, zbog brzine i gustoće prometa, više ne usudim. Malo sam ovisna o nečijem prijevozu, a to ne smatram presudnim.
Prihvatila sam volontiranje u Knjižnici da pokažem da mogu i hoću raditi. Tu sam bliže informacijama. Ne gubim nadu i zahvalna sam svima, koji me podržavaju i voljni su mi pomoći, rekla je Irena Gavrančić.
Barica Mihoković
FVK Novosti

- 08:26 - Isprintaj - #

03.08.2009., ponedjeljak

Prodaje se Đurđevac.Com

đurđevacCom


Odlučili smo dati na prodaju internetske stranice WWW.DJURDJEVAC.COM i domenu WWW.DJURDJEVAC.EU. Ukoliko ima zainteresiranih, molino Vas da pleminarne ponude šaljete na e-mail martes(at)djurdjevac.com.
Ukoliko će ponude biti interesantne, spremni smo na pregovore. Niti jedna ponuda koja stigne neće za nas biti obvezujuća, te možemo odbiti sve pristigle ponude.
Domena je stara 6 godina i na hostingu je od 2,5 GB. Statistiku i eventualnu vrijednost stranica pregledajte alatima koje možete naći na internetu. Ponude se primaju do 07.08.2009.
Đurđevac.com

- 18:50 - Isprintaj - #

Pitomačka ekipa "Treća sreća" pobjednik "Bistra" sportskih igara mladih za 2009. godinu

Mlade pitomačke rukometašice rođene 1991. godine i mlađe, nastupile su prošloga tjedna od srijede do nedjelje na završnici “Bistra” sportskih igara mladih održanih u Splitu, gdje su osvojile prvo mjesto, nastupivši kao regionalni pobjednici najuspješnijih ekipa naše, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije.
Djevojke su nastupile u ekipi pod nazivom “Treća sreća”, a na putu do svojeg trijumfa u utakmicama igranim 2 x 15 minuta, savladale su najprije u grupi svoje vršnjakinje iz ekipa “Lulice” Ploče sa 18:16, ŽRK “Trešnjevka” Zagreb sa 20:9, te ŽRK “Pan – Đakovo” sa 16:9. Kao prvoplasirana ekipa svoje grupe u polufinalu su pitomačanke pobijedile ekipu ŽRK “Vranjic” sa 12:10, a u finalu nakon velike borbe po drugi puta ekipu ŽRK “Pan - Đakovo” sa 8:7.

Tako su pitomačanke nakon osvojenog trećeg mjesta 2007. godine u kategoriji igračica rođenih 1992. godine i mlađe, drugog mjesta 2008. godine u kategoriji igračica rođenih 1990. godine i mlađe, ovogodišnjim osvajanjem prvog mjesta zaokružile svoju zbirku medalja osvojenih na ovim igrama. Za ekipu “Treća sreća” nastupile su Valentina Kovačić, Helena Ena Habijanić, Ana Rep, Ivana Damjankov, Valerija Filipović, Anja Dražić, Slađana Banović, Tea Petković, Marijana Bosanac, Marija Veličan, Marina Tomljanović, Sanela Matanči, članica ŽRK “Tvin-Trgocentar”, dok je voditelj ekipe bio Danijel Petković.

Helena Ena Habijanić, kao i prošle godine, proglašena je najboljom igračicom završnice.
Za pitomačanke ovo nije kraj nastupa na završnici ovogodišnjih igara, budući su i djevojčice rođene 1998. godine i mlađe kao regionalni pobjednici osigurale svoje prvo splitsko finale na koje putuju u srijedu.
Pitomača.hr

- 15:38 - Isprintaj - #

Sportski rezultati 31. srpnja - 02. kolovoza 2009. godine

Općinski nogometni četvrtoligaši NK “Pitomača” i NK “Croatia” iz Grabrovnice nastavili su prošloga tjedna sa odigravanjem pripremnih utakmica za nastup u ovogodišnjem prvenstvu. NK “Pitomača” u prošlu je nedjelju gostovala u Mađarskoj kod tamošnjeg četvrtoligaša iz Baboche i odigrala neodlučenih 3:3, dok će u srijedu od 18,00 sati ugostiti nogometaše NK “Graničar” iz Tučenika. Nogometaši NK “Croatia” imali su proteklog vikenda dvostruki program. Najprije su u subotu pobijedili NK “Lukač 05” sa 5:0, a u nedjelju NK “Mladost” iz Vukosavljevice sa 4:0. Slijedeći protivnici grabrovčanima biti će nogometaši NK “Koprivnica” i NK “Križevci”.

U organizaciji Športske zajednice općine Pitomača, u petak je, na višenamjenskom betonskom igralištu u Pitomači, odigrano treće kolo ljetne malonogometne lige –Pitomača 2009., a postignuti su slijedeći rezultati: Admiral team – Pudari 1:2, Herz – Veterani 2:5, Velika Črešnjevica – DAM 0:3, dok je slobodna bila ekipa Aluferit. Nakon tri kola u vodstvu se sa devet osvojenih bodova nalazi se ekipa Veterani, a raspored i satnica za četvrto kolo idućeg petka (07. kolovoza) je slijedeća: Admiral team – Herz (20,00), Aluferit – Velika Črešnjevica (20,45), Pudari – Veterani (21,30), dok je slobodna ekipa DAM.
Pitomača.hr

- 13:37 - Isprintaj - #

Općini Pitomača odobreno sufinanciranje projekta "Dostupni svima"

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, na temelju pristiglih prijava na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objekata osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2009. godini, poduprijelo je sa 75.000,00 kuna općinski projekt pod nazivom „Dostupni svima“ koji ima za cilj nabavu i ugradnju platforme za osobe smanjene pokretljivosti u zgradi Općine Pitomača.
Realizacija ovog projekta omogućila bi invalidnim osobama lakši dolazak u prostorije općine, Hrvatskog zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, matični ured, savjetodavnu službu i općinsku športsku zajednicu, budući se iste nalaze na prvom katu općinske zgrade.
Pred općinskim je službama još zadatak da do kraja zatvore financijsku konstrukciju za planiranih 172.500,00 kuna, budući je navedeno ministarstvo prihvatilo sufinanciranje u manjem postotku od predloženog.
Pitomača.hr

- 12:34 - Isprintaj - #

02.08.2009., nedjelja

Koncert i pjena party - PINGovo 2009.

U petak, 31.7. Udruga PING je organizirala rock koncert pod nazivom PINGovo 2009. Svojom glazbom rock band TILT (Davor Jakupec, Igor Begović i Marko Đipalo) su uspjeli "zapaliti" Pitomaču i zabaviti posjetioce svih uzrasta, kao i njihova specijalna gošća Vinka Bedeković.

PINGOVO2009


Cilj ovog koncerta je bio da "ubijemo" monotoniju ljeta i gotovo nikakvih događanja u Pitomači za sve koji nisu na moru.
Po prvim reakcijama u tome smo apsulutno uspjeli jer smo dobili samo riječi hvale kako takve stvari trebaju Pitomači. Posebno nas je razveselio Dubravko Begović - Dudo koji je u subotu napravio jednosatnu emisiju na Pitomom radio gdje je puštao pjesme koje su izvodili dečki iz rock banda TILT i prepričavao što se sve događalo na i oko koncerta. Najmlađi (i ne samo oni) su se zabavili i ohladili u pjeni koju smo pripremili kao iznenađenje za sve posjetioce. Davor Bajić - Kada je pripremio odličan gulaš za koji se je stajalo u redu.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su pripomogli održavanju ovog koncerta svojim proizvodima ili novčanim donacijama: pekara Pokupić Vukosavljevica, Frizerski salon Nadin Pitomača, Pivac (farma Stari Gradac), foto Begović, Merkur Pitomača, "Audio studio PRO" (vl. Petar Rešetar), Audio studio "Pjer" Podravske Sesvete, Općina Pitomača, Komunalno d.o.o. Pitomača, Mišel Begović i Zoran Kolar kao i voditeljici programa Jeleni Bedeković.

PINGOVO2009


Medijsku su nas popratili Pitomi radio i povratakpitomace
Fotografije možete vidjeti u našoj fotogaleriji

Udruga PING

- 16:49 - Isprintaj - #

01.08.2009., subota

Boje turizma "I zeleno je lijepo" - PITOMAČA - KRIŽNICA


VIDEO by: Croeditor

- 17:49 - Isprintaj - #

Održan koordinativni sastanak Vijeća za prevenciju općine Pitomača

fotoPitomačaHR


U Općini Pitomača jučer je, na poziv načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, održan koordinativni sastanak Vijeća za prevenciju općine Pitomača s ciljem postizanja i održavanja što povoljnijeg stanja sigurnosti svih žitelja, koji borave i prebivaju na području općine Pitomača. Načelnik je za sastanak predložio dnevni red na kome su dominirale teme vezane uz analizu stanja po sigurnosnim mjerama za prvo polugodište ove godine (stanje kriminaliteta na području PP Pitomača, stanje prekršajne problematike na području PP Pitomača, stanje sigurnosti na državnoj granici na području PP Pitomača, stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području PP Pitomača, strateška procjena PP Pitomača, postupanje po zaključcima sa prethodnog sastanka, zaključci za naredni period, razno).
Pitomača.hr
28. srpnja 2009.

- 11:38 - Isprintaj - #

Pitomački glas za harač

foto:Slobodna Dalmacija,HARAČ PITOMAČE
Od danas 01.kolovoza pa nadalje imamo veći porez koji je izglasalo 82 zastupnika hrvatskog Sabora. Među njima za ovaj harač glasao je i naš pitomački saborski zastupnik (HDZ) zahvaljujući kojemu ćemo izdvajati veća sredstva zbog nesposobnosti Vlade RH ,nesposobnosti hrvatskog Sabora te nesposobnosti vladajuće političke strukture.

U isto ovo vrijeme kada svi mi plaćamo bahatost, kriminal, nesposobnost i budalaštine vladajuće politike, najveća braniteljska Udruga na čijem je čelu također naš pitomačanin bez ikakvih problema dobija od države za "dvodnevnu zabavu" 3,3 milijuna kuna!!! VIŠE

Po svemu sudeći, glupost Ive Sanadera i Jadranke Kosor plaćamo SVI a zabavljaju se samo privilegirani. To je potvrda da je poznati natpis na majici da nas Vlada j... svaki dan, čista istina.

- 07:42 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.