Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Mimi Hughes ponovno promovira Dravu,ovaj put na dva kotača

Dvije godine nakon što je plivala Dravom od njezinog izvora do ušća, američka sportašica Mimi Hughes ponovno promovira ljepote te rijeke i to vozeći se biciklom. Time želi potaknuti Podravce da što prije spoje Dravsku rutu s međunarodnim biciklističkim stazama.

- Želja je da se povežemo uzvodno s biciklističkim stazama koje završavaju negdje na Muri kod Radgesburga, a slične započinju niže dolje na Dunavu. Dakle onaj spoj koji smo uvijek govorili da ćemo napraviti, da to uistinu bude tako, kako bi turisti mogli proći uz Dravu sve do njenog ulijevanja u Savu odnosno u Dunav, rekla je Helena Hećimović iz Ekološkog društva Koprivnica.

100-tinjak kilometara biciklističkih staza u Podravini, od Legrada do Pitomače, Mimi Hughes je prošla u dva dana. S njom su bili članovi Ekološkog društva Koprivnica i Boris Mađerić, autor Dravske rute koji živi i radi u Švicarskoj, ali je iznimno angažiran na ovom projektu.

- Ako ikad netko zaista uspije povezati tu austrijsku granu velike biciklističke europske rute s hrvatskom, onda će to sigurno biti Boris Mađerić, rekla je Hećimović.

Hughes i Mađerić će nakon vožnje Dravskom rutom na dva kotača predložiti što još treba napraviti kako bi staza u potpunosti bila spremna za prihvat stranih turista. Valja naglasiti i da je Amerikanka Mimi Hughes toliko očarana Dravom, ovim krajem i ljudima, da se na projektu angažirala besplatno, u želji da nam pomogne iskoristiti prirodne ljepote u svrhu turizma.
Radio Koprivnica

Post je objavljen 12.08.2009. u 16:41 sati.