Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Poljoprivreda u zemlji čudesa

foto:Večernji list
Proizvođači duhana ostaju bez poticaja. Poljoprivrednici koji su posijali, uzgojili i požnjeli, predali su svoju pšenicu na čuvanje u razne silose na nepoznato vrijeme i za nepoznatu cijenu za tu istu pšenicu.
Zainteresirani za povrtlarsku proizvodnju čekaju godinama da profunkcionira barem jedan projekt navodnjavanja kako bi se mogli uključiti u intenzivniju proizvodnju povrća.
Proizvođači mlijeka ostaju bez realne cijene za svoj proizvod, čak ostaju i bez kupca za mlijeko koje su proizveli.
Sve navedeno dešava se u Virovitičko-podravskoj županiji ( i šire ). A što, u tom slučaju, poduzima županijsko rukovodstvo na čelu sa županom u namjeri da zaštiti i pomogne svim ovim poljoprivrednim proizvođačima?

13.srpnja ove godine, na temelju članka 4. stavak 3. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi …….. župan donosi Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu Upravnih tijela Virovitičko-podravske županije u kojoj, među ostalim stoji: U Upravnom odjelu za poljoprivredu utvrđuju se slijedeća radna mjesta: pročelnik - VSS EKONOMSKOG usmjerenja, STRUČNI SURADNIK ZA ŠUMARSTVO I VODOPRIVREDU-VSS poljoprivrednog ili šumarskog usmjerenja, VIŠI STRUČNI REFERENT ZA LOV I RIBOLOV-VSS inženjer lovstva.
A riječ je o odjelu za poljoprivredu !! A u pravilniku o poljoprivrednom kadru niti riječi.

Međutim, nije županijska vlast baš zaboravila na taj kadar. Jedini zaposlenik sa poljoprivrednom školom u dotadašnjem poljoprivrednom odjelu, diplomirani inženjer poljoprivrede dobiva otkaz kao nepotreban prema ovom novom pravilniku. Jer, što bi, valjda, inženjer poljoprivrede radio u odjelu za poljoprivredu.

Čudi li nas sve to? Da i ne. U županiji čudesa sve je moguće. Dozvoljene su svakakve gluposti. Valjda, ako u HEP-u može plaću dobivati osoba koja posao obavlja u HDZ-u, zašto ne bi odjel za poljoprivredu bio bez poljoprivrednog stručnjaka. Odgovor je jasan, jednostavan: koliko god to grubo zvučalo, koliko god su ovo teške riječi, radi se ovdje o klasičnoj političkoj čistki!!
I poruka svima u ovoj slatkoj županiji je jasna-ako želiš raditi, imati posao, ne kandidiraj se na izborima (ako nisi član HDZ-a), ne razmišljaj različito od vladajuće, HDZ-ove ekipe. Na kraju, što je u oba slučaja identično, nečije dječje bolesti, platiti će, tko drugi, nego narod.
Bojimo se da će stranačko uhljebljavanje koalicijskih i inih partnera na koncu imati previsoku cijenu u ovoj i tako osiromašenoj i, tijekom dva desetljeća, opljačkanoj županiji. Pomalo već zaboravljeni traktori iz 1997 godine stigoše na naplatu. Što je slijedeće?

Županijska organizacija SDP Virovitičko-podravske županije


Post je objavljen 19.08.2009. u 05:50 sati.