petak, 30.10.2009.

A Hard Day's Night

Radnički dom, Radnički trg 2 (kod tržnice), petak 30.10.2009. u 21.00 h

Noć nakon teškog dana (A Hard Day's Night)(1964.)

Photobucket

Režija: Richard Lester
Scenarij: Alun Owen
Uloge: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell, Norman Rossington, John Junkin
Glazba: The Beatles

Photobucket

Ako volite glazbu Beatlesa i ako ste njihov fan onda je bespotrebno bilo što govoriti o ovom filmu. Uživajte!

Photobucket

- 11:19 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.10.2009.

Izborna skupština kino kluna Paluba7

Kino klub ''Paluba 7''
Slavonski Brod




IZBORNA SKUPŠTINA KINO KLUBA ''PALUBA 7''

Petak, 30. listopada 2009. godine u 20,30 sati

Radnički dom, Slavonski Brod


Dnevni red:

1. Otvaranje skupštine
1.1. Izbor radnog predsjedništva
1.2. Izbor zapisničara i objerovitelja zapisnika

2. Izvještaj o aktivnostima u razdoblju 2007. – 2009. godine

3. Financijski izvještaj za razdoblje 2007. – 2009. godine

4. Izbor tijela upravljanja Kino kluba ''Paluba 7''
4.1. Izbor predsjednikia
4.2. Izbor dopredsjednika
4.3. Izbor Izvršnog odbora
4.4. Izbor Nadzornog odbora
4.5. Izbor tajnika
4.6. Potvrda predstavnika i zamjenskog člana Kino kluba
''Paluba 7'' u Hrvatskom filmskom savezu

5. Plan rada za razdoblje 2009. – 2011. godinu

6. Različito

- 07:54 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 23.10.2009.

Plešimo/pjevajmo na kiši

Radnički dom, Radnički trg 2 (kod tržnice), petak 23.10.2009. u 21.00 h

Ples na kiši/Pjevajmo na kiši (Singin' in the Rain)(1952.)

Photobucket

Režija: Stanley Donen, Gene Kelly
Scenarij: Betty Comden, Adolph Green
Uloge: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen, Millard Mitchell

Može li ljubav na filmskom platnu jednako dobro funkcionirati u stvarnom životu saznat ćete u jednom od najpoznatijih mjuzikla svih vremena.

Godina je 1927. Don Lockwood i Lina Lamont su poznati par na velikom platnu no Lina njihovu filmsku ljubav nastoji prenjeti u stvarni život.

U njihovom sljedećem filmu, koji postaje mjuzikl, Linin glas koji nije vičan pjevanju dublirat će žena boljih glasovnih sposobnosti. Riječ je o Kathy Selden u koju se Don zaljubljuje!

Photobucket

- 11:59 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.10.2009.

IN MEMORIAN: Patrick Swayze

Radnički dom, Radnički trg 2 (kod tržnice), petak 16.10.2009. u 21.00 h

Prljavi ples (Dirty Dancing)(1987.)

Photobucket

Režija: Emile Ardolino
Scenarij: Eleanor Bergstein
Uloge: Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston

Godina je 1963. Sedamnaestogodišnja Baby (Jennifer Grey) provodi praznike s roditeljima u ljetovalištu Catskills. Mjesto je to karakteristično za obiteljske posjete, prilično konzervativno i staromodno.

Baby ubrzo upoznaje Jonnyja (Patrick Swayze), glavnog instruktora plesa koji se, za razliku od nje, može pohvaliti velikim životnim iskustvom.

Photobucket

Ubrzo dobra kći Baby postaje potpuno očarana seksi ritmom i slobodnim pokretima 'prljavog plesa' koji Jonny prakticira u slobodno vrijeme. Jonny postaje njen mentor, a uz to i prva prava ljubav u nezaboravnom ljetu njenog života.

Photobucket

Ovaj nam je naslov ostao u sjećanju prije svega zbog izvrsne glazbene podloge za što je nagrađen i Oskarom za najbolju pjesmu - 'The Time of My Life'.

Photobucket

Patrick Swayze (1952.-2009.)

Nakon duge borbe s rakom gušterače preminuo je poznati glumac Patrick Swayze. Njegova glasnogovornica Annett Wolf objavila je da je otišao spokojno, u krugu obitelji. Rak mu je dijagnosticiran u siječnju 2008. godine, no glumac se nije predavao i pružao je primjer u svojoj borbi protiv raka, a nastavio je i glumiti na televiziji.

Photobucket

Swayze je baš navršio 57 godina, rođen je u Hustonu 18. kolovoza 1952., bavio se baletom i nastupao na Broadwayu, što će mu jako pomoći u njegovoj plesačko-glumačkoj karijeri. Među prvim filmskim nastupima bio je onaj u generacijskom filmu F.F. Coppole 'Autsajderi', a glumio je u kultnom 'partizanskom' filmu Johna Milliusa 'Crvena zora'. Veliku popularnost stekao je kao Orry Main u TV seriji o građanskom ratu 'Sjever i jug'.

Photobucket

Najveća uloga u karijeri bit će ona u filmu 'Prljavi ples' 1987., kada je uspješno kombinirao svoje plesačko i glumačko umijeće, te postao idol 80-tih. Za taj film je napisao i otpjevao pjesmu 'She's like the wind' koju je posvetio supruzi Lisi Niemi s kojom je bio u braku od 1975. pa sve do smrti.

Photobucket

Poslije tog filma okušao se u akcijskim filmovima ('Next of Kin', 'Road House'), no uspjeh na kino-blagajnama ponovio je romantičnom ulogom u filmu 'Duh', gdje mu je partnerica bila Demi Moore. Jedan od posljednjih njegovih filmova bila je drama 'Powder Blue' (poznata po sexy scenama Jessice Biel), a filmofili će ga vjerojatno najviše pamtiti po nastupu u kultnom filmu 'Donnie Darko'. Njegovoj obitelji dolaze brojni izrazi sućuti, a Demi Moore je povodom Swayzeove smrti citirala Patrickove riječi iz 'Duha': 'Ljubav koji imaš u sebi odnosiš sa sobom...'

- 09:58 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 07.10.2009.

Qudrophenia

Radnički dom, Radnički trg 2 (kod tržnice), petak 09.10.2009. u 21.00 h

Quadrophenia (Qudrophenia)(1979.)

Photobucket

Režija: Franc Roddam
Scenarij: Pete Townshend, Dave Humphries, Franc Roddam, Martin Stellman
Uloge: Phil Daniels, Mark Wingett, Philip Davis, Leslie Ash, Garry Cooper (II)

Filmska verzija neobične rock opere legendarnih Whoovaca priča je o otuđenom mladiću iz radničke obitelji koji nastoji pronaći svoje mjesto pod suncem.

Photobucket

Baš kao što je bio slučaj sa 'Tommyjem', njihovim prvim velikim konceptualnim albumom i rock opera 'Quadrophenia' legendarnog britanskog sastava 'The Who' poslužila je kao inspiracija za film.

Photobucket

U centru radnje je Jimmy, mladić iz Londona sa sredine šezdesetih koji živi s roditeljima koji ga ne razumiju radeći na dead-end poslu bez perspektive. Opsjednut je svojom Vespom s kojom se vozika po cijele dane družeći se sa prijateljima iz bande Mods. S Modovcima odlazi na tri dana u obalni gradić Brighton gdje se susreću najvećim rivalima, punk Rockerima.

Photobucket

Jimmyju se posreći kod lokalne djevojke Leslie, a uspjeva se zbližiti i sa Stingom, vođom Modovaca kojem se oduvijek divio. Sve ono što je bilo lijepo tih nekoliko dana istopi se u trenutku povratka u sumorni London gdje ga čeka razočaranje za razočaranjem. To ga baca u veliku depresiju i tjera na povratak u Brighton.



- 12:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.10.2009.

Pomiriši rukavicu!!!

Radnički dom, Radnički trg 2 (kod tržnice), petak 02.10.2009. u 21.00 h

Ovo je Spinal Tap (This Is Spinal Tap)(1984.)

Photobucket

Režija: Rob Reiner
Scenarij: Christopher Guest, Michael McKean
Uloge: Rob Reiner, David Kaff, Tony Hendra, Michael McKean, Christopher Guest, Harry Shearer, Bruno Kirby

Marti DeBergi (Rob Reiner) je filmaš koji odluči snimiti dokumentarac o najglasnijem bendu na svijetu, legendarnoj britanskoj heavy metal grupi Spinal Tap. David St. Hubbins (Michael McKean), Nigel Tufnel (Christopher Guest) i Derek Smalls (Harry Shearer) nalaze se na velikoj povratničkoj turneji što Martiju pruži savršenu priliku da ih snimi u njihovom pravom elementu.

Photobucket

Izmišljeni dokumentarac Roba Reinera (tzv. mockumentary) kreće se po delikatnoj granici između "glupog i pametnog" posuđivanjem elemenata iz pravih rock-dokumentaraca (Ne osvrći se, Posljednji valcer) i stvaranjem novog žanra, već spomenutog "mockumentaria".

Photobucket

Film je prepun odličnih dijaloga i smiješnih scena koje uglavnom parodiraju stvarne rock zvijezde te njihovo ponašanje i ispade.

Parodirajući situaciju s Beatlesima i Yoko Ono Spinal Tap daje stvarnu radnju u kojoj se prijatelji iz djetinjstva David St. Hubbins i Nigel Tufnel posvađaju nakon što se davidova djevojka Jeanine Pettibone ugura u grupu kao voditeljica, izbacivši strpljivog patnika Iana Faitha, koji na nezaboravan način opisuje priglupu djevojku kao "noćnu moru Australca".

Photobucket

Pravi je uspjeh što nakon sat vremena šala na račun sirovosti i gluposti Spinal Tapa, s grozno točnim parodijama na ohole pretenzije dinosaura rocka, film uspijeva izvući emotivnu reakciju na prijetnju da će se grupa raspasti. McKean, čiji je londonski naglasak savršen, izvrsno glumi u sceni kad ga prijateljeva izdaja toliko povrijedi i razljuti da jedva govori.

Photobucket

Sve u svemu, ova genijalna satira koja nam prikazuje život benda na zalasku karijere osvojila je kritičare i publiku diljem svijeta. "This Is Spinal Tap" je postao toliko uspješan da se bend prelio u stvarni svijet i danas se pojavljuju na raznoraznim koncertima i događajima.

- 15:06 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

kino klub slavonski brod