srijeda, 31.10.2007.

Počinjemo sa western klasikom!

I eto nas opet zajedno!

Nakon što smo zajedno pokrenuli jedan, za ovaj grad ipak smion projekt, nastavljamo s radom i donosimo žednoj brodskoj publici još filmskih poslastica. Nadamo se da će se ovakav način gledanja filmova našim sugrađanima “uvući pod kožu” – dođi, vidi, rasti! thumbup

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

"Radnički dom", Radnički trg 2 (kod tržnice), petak, 09.11.2007. u 21.00 h

BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU (1968.)

r: Sergio Leone

g: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Charles Bronson, Jason Robards

Brett McBain i njegova obitelj pripremaju doček za Brettovu novu ženu, Jill McBain (C. Cardinale), ali tijekom priprema ih ubijaju razbojnik Frank (Henry Fonda) i njegova banda. Usamljeni stranac zvan Harmonica (Charles Bronson) stiže u grad istim vlakom kao i Jill, tražeći Franka. Frank radi za željezničkog magnata Mortona. Bandit Cheyenne (Jason Robards) pridružuje se Harmonici protiv Franka, a u isto vrijeme štite prekrasnu Jill. Usred konačnog obračuna Harmonice i Franka otkriva se velika tajna iz prošlosti. (izvor http://hr.wikipedia.org/wiki/Sergio_Leone#Filmografija)
Ovo je posljednji pravi western S. Leonea i dio je trilogije o rađanju Amerike uz još “Za šaku dinamita” (1971.) i “Bilo jednom u Americi” (1984.) (ova dva i nisu westerni u užem smislu riječi). Ukratko klasik spageti westerna uz genijalnu glazbu Ennia Morriconea.
Možda je još interesantno za navesti i raniju trilogiju zbog koje je S. Leone i postao planetarno popularan, a to su redom "Za šaku dolara" (1964.), "Za dolar više" (1965.) i "Dobar, loš, zao" ( 1966.).

P.S. ove zime prikazujemo JEDINI naughty kino program u Brodu. Pozivamo vas da glasanjem u sljedećoj anketi i vi birate koje filmove želite gledati, a mi ćemo u sljedećem mjesecu prikazati film koji bude imao najviše glasova.


- 22:56 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.10.2007.

Paluba7 nastavlja s radom nakon poduže stanke!

Kino-predstave će se održavati petkom, počevši od 9. studenog. Filmovi koje ćete moći pogledati u prvom mjesecu prikazivanja nakon stanke su:

- "Bilo jednom na Divljem zapadu" (C'era una volta il West - 1968.)
- "Bad Taste" (Bad Taste - 1987.)
- "Kagemusha" (Kagemusha - 1980.)
- "Oklopnjača Potemkin" (Bronenosets Potyomkin - 1925.)


Naknadno ćete biti obavješteni o točnom vremenu i mjestu održavanja kino-predstave.

Još jedna novost.... Filmovi koje će Udruga prikazivati, bit će namijenjeni isključivo za članove udruge (ulaz na prvu predstavu je slobodan svima zainteresiranima). Članom Udruge mogu postati svi koji uplate članarinu u iznosu od 100,00 kn, a za koji im Udruga jamči najmanje 20 kino-predstava godišnje. Ulaz za maloljetne osobe je besplatan. Članovi Udruge će također biti uključeni u izbor filmova koji će se prikazivati.

- 18:40 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

kino klub slavonski brod