Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paluba7

Marketing

Počinjemo sa western klasikom!

I eto nas opet zajedno!

Nakon što smo zajedno pokrenuli jedan, za ovaj grad ipak smion projekt, nastavljamo s radom i donosimo žednoj brodskoj publici još filmskih poslastica. Nadamo se da će se ovakav način gledanja filmova našim sugrađanima “uvući pod kožu” – dođi, vidi, rasti! thumbup

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

"Radnički dom", Radnički trg 2 (kod tržnice), petak, 09.11.2007. u 21.00 h

BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU (1968.)

r: Sergio Leone

g: Claudia Cardinale, Henry Fonda, Charles Bronson, Jason Robards

Brett McBain i njegova obitelj pripremaju doček za Brettovu novu ženu, Jill McBain (C. Cardinale), ali tijekom priprema ih ubijaju razbojnik Frank (Henry Fonda) i njegova banda. Usamljeni stranac zvan Harmonica (Charles Bronson) stiže u grad istim vlakom kao i Jill, tražeći Franka. Frank radi za željezničkog magnata Mortona. Bandit Cheyenne (Jason Robards) pridružuje se Harmonici protiv Franka, a u isto vrijeme štite prekrasnu Jill. Usred konačnog obračuna Harmonice i Franka otkriva se velika tajna iz prošlosti. (izvor http://hr.wikipedia.org/wiki/Sergio_Leone#Filmografija)
Ovo je posljednji pravi western S. Leonea i dio je trilogije o rađanju Amerike uz još “Za šaku dinamita” (1971.) i “Bilo jednom u Americi” (1984.) (ova dva i nisu westerni u užem smislu riječi). Ukratko klasik spageti westerna uz genijalnu glazbu Ennia Morriconea.
Možda je još interesantno za navesti i raniju trilogiju zbog koje je S. Leone i postao planetarno popularan, a to su redom "Za šaku dolara" (1964.), "Za dolar više" (1965.) i "Dobar, loš, zao" ( 1966.).

P.S. ove zime prikazujemo JEDINI naughty kino program u Brodu. Pozivamo vas da glasanjem u sljedećoj anketi i vi birate koje filmove želite gledati, a mi ćemo u sljedećem mjesecu prikazati film koji bude imao najviše glasova.




Post je objavljen 31.10.2007. u 22:56 sati.