srijeda, 07.10.2009.

Qudrophenia

Radnički dom, Radnički trg 2 (kod tržnice), petak 09.10.2009. u 21.00 h

Quadrophenia (Qudrophenia)(1979.)

Photobucket

Režija: Franc Roddam
Scenarij: Pete Townshend, Dave Humphries, Franc Roddam, Martin Stellman
Uloge: Phil Daniels, Mark Wingett, Philip Davis, Leslie Ash, Garry Cooper (II)

Filmska verzija neobične rock opere legendarnih Whoovaca priča je o otuđenom mladiću iz radničke obitelji koji nastoji pronaći svoje mjesto pod suncem.

Photobucket

Baš kao što je bio slučaj sa 'Tommyjem', njihovim prvim velikim konceptualnim albumom i rock opera 'Quadrophenia' legendarnog britanskog sastava 'The Who' poslužila je kao inspiracija za film.

Photobucket

U centru radnje je Jimmy, mladić iz Londona sa sredine šezdesetih koji živi s roditeljima koji ga ne razumiju radeći na dead-end poslu bez perspektive. Opsjednut je svojom Vespom s kojom se vozika po cijele dane družeći se sa prijateljima iz bande Mods. S Modovcima odlazi na tri dana u obalni gradić Brighton gdje se susreću najvećim rivalima, punk Rockerima.

Photobucket

Jimmyju se posreći kod lokalne djevojke Leslie, a uspjeva se zbližiti i sa Stingom, vođom Modovaca kojem se oduvijek divio. Sve ono što je bilo lijepo tih nekoliko dana istopi se u trenutku povratka u sumorni London gdje ga čeka razočaranje za razočaranjem. To ga baca u veliku depresiju i tjera na povratak u Brighton.



- 12:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga

kino klub slavonski brod