Nekretnine Pula

četvrtak, 30.07.2015.

D-resort u Šibeniku: Nova oaza za luksuzni odmor

Za arhitektonski dizajn resorta koji je uklopljen u krajolik zaslužan je Nikola Bašić
Turska Dogus grupa prošloga je vikenda u Šibeniku otvorila luksuzni D-Resort, hotelski kompleks s pet zvjezdica u koji je uloženo 25 milijuna eura i koji predstavlja prvu tursku greenfield investiciju u Hrvatskoj.
D-resort raspolaže sa 69 soba i apartmana te tri luksuzne vile, te prvom hrvatskom marinom D-Marin Mandalina kategoriziranom s pet sidara, koja može primiti megahajte, duge od 30 do 140 metara.
Za arhitektonski dizajn resorta koji je uklopljen u krajolik zaslužan je Nikola Bašić, dok su unutarnje uređenje hotela i pratećih objekata osmislili Marko Murtić i Emur studio.
Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta u Šibeniku Dogus grupa je vlasnik i D-Marin Dalmacije u Sukošanu, najveće marine u regiji (kapaciteta 1.200 vezova na moru i 600 na kopnu), koja se trenutačno uređuje, a sljedeće godine ondje se planira otvorenje ekskluzivnog beach kluba, te D-Marin Borik u Zadru.
Sve tri njihove marine imaju ukupno 2.406 vezova što je oko 10 posto ukupnog broja vezova u Hrvatskoj. Usto, Dogus grupa je vlasnik i 11-posto udjela u najvećem hrvatskom lancu marina ACI, koji je u većinskom državnom vlasništvu.
Trenutačno rade i na projektu hotela Maraska u Zadru, koji će imati 120 soba i 80 apartmana i za koji je potpisan ugovor s jednim svjetski poznatim hotelskim lancem, što je investicija koja je prema ranijim najavama teška oko 45 milijuna eura. Usto, u njihovu je vlasništvu i hotel Villa Dubrovnik.
Dogus grupa dosad je u Hrvatskoj od 2007. u različite projekte uložila oko 300 milijuna eura, a najavili su i nastavak investiranja.
Grupa posluje u ukupno 27 zemalja i zapošljava oko 35.000 ljudi nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 28.07.2015.

Razvoj golf ostaje koncesionar tvrđave Imperial, muzej izuzet od koncesije

"Pravna dilema u ovom slučaju je tko je podnositelj zahtjeva za lokacijsku dozvolu za taj sporni prostor, a mi smatramo kako to ne može biti 'Razvoj golf' u slučaju da nije ovlaštenik koncesije za tih 311 metara četvornih", rekao je Kristić.
Današnja je izvanredna sjednica sazvana jer u subotu na redovitoj sjednici zbog 18 suzdržanih glasova nije usvojen prijedlog liste Srđ je Grad, čiji su vijećnici tražili raskid ugovora o koncesiji koji Grad Dubrovnik ima s tvrtkom "Razvoj golf", a koji se po njima dogodio automatizmom kada je na snagu stupio urbanistički plan uređenja (UPU) naselja Bosanka kojim je omogućen projekt golfa na Srđu.
Naime, UPU iz 2013. je kao namjenu tvrđave definirao 'pretežno kulturnu', a jedan od članaka ugovora, ističu Srđevci, previđa njegov raskid u slučaju da UPU za tvrđavu Imperijal ne predviđa turističku i ugostiteljsku namjenu.
Na tematskoj sjednici u ponedjeljak oformljeno je i Povjerenstvo za početak žurnih razgovora na ovu temu u kojemu su gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić (HNS), predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), Ivan Viđen (SJG),
Mladen Gojun ispred SDP-a te Pero Vićan ispred Dubrovačkog demokratskog sabora stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.07.2015.

Pad cijena sirove nafte

Prema mjesečnom izvješću IEA (International Energy Agency), globalna opskrba naftom porasla je u lipnju za 550 tisuća b/d, na 96,6 mil b/d (godišnji rast za 3,1 mil b/d) pod utjecajem povećanja proizvodnje i od strane zemalja OPEC-a, ali i onih van grupacije OPEC. Tako je proizvodnja sirove nafte u zemljama OPEC-a porasla u lipnju u prosjeku za 340 tisuća b/d na 31,7 mil b/d (najviša razina u posljednje 3 godine), čemu pridonosi rekordna proizvodnja nafte u bliskoistočnim zemljama (Irak, Saudijska Arabija i UAE). Uspoređujući s 2014. godinom, proizvodnja zemalja unutar OPEC-a se povećala za 1,5 mil b/d. Nakon snažnog porasta dnevne proizvodnje za 2,4 mil b/d u 2014. godini, očekuje se usporavanje prosječnog dnevnog porasta na 1 mil b/d do kraja 2015. godine uz predviđenu stagnaciju u 2016. godini. Prema projekcijama američke EIA (Energy Information Administration), ukupna dnevna proizvodnja sirove nafte SAD-a bi u prosjeku trebala biti na razini od 9,5 mil b/d u 2015. godini i 9,3 mil b/d u 2016. godini.
Nakon što je svjetski rast potražnje nafte doživio svoj vrhunac u prvom tromjesečju 2015 (rast od 1,8 mil b/d), EIA predviđa kako će prosječna potražnja iznositi 94.0 mil b/d u 2015. (godišnji rast za 1,4 mil b/d). Tri su ključna faktora rasta potražnje u prvom dijelu ove godine: svjetski gospodarski opravak, niže cijene nafte i hladniji zimski uvjeti u mnogim velikim potrošačima. Predviđa se kako će svjetski rast potražnje za naftom usporiti za 1,2 mil b/d 2016., uz prosječni rast od 1,4 mil b/d ove godine, koji je pak pod utjecajem predviđenog slabljenja potražnje OECD zemalja.
I konačno, Iran nakon ukidanja sankcija ima namjeru podignuti proizvodnju na razinu od prije 2012. godine kad su mu ograničenja bila nametnuta, što je otprilike 3,8 mil b/d, za što mu (prema predviđanjima) treba najmanje godinu dana. Vrijedno je i napomenuti da je iranska ovogodišnja prosječna dnevna proizvodnja na razini od 2,8 mil b/d. No, obzirom da će sankcije ostati na snazi barem do prosinca kada promatrači UN-a izdaju izvješće o pridržavanju dogovora oko iranskog nuklearnog programa, očekujemo da bi do kraja godine cijene sirove nafte tipa Brent mogle biti na razini od oko 70 dolara po barelu. Nakon toga očekujemo pad cijena nafte na svjetskim tržištima, obzirom na predviđeni rast proizvodnje u Iranu čije se naftne rezerve procjenjuju na oko 157,8 mlrd barela. Usporedbe radi, takva količina je dovoljna za ukupnu opskrbu Kine u razdoblju od 40 godina apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.07.2015.

Plavi horizonti: Gradnja kreće nakon turističke sezone

Rusi i dalje najveći kupci zemljišta u Crnoj Gori
PODGORICA - Stranci su prošle godine u Crnoj Gori stekli pravo svojine ili neko drugo, na površini zemljišta od oko 1,27 miliona metara kvadratnih, pokazuju podaci Ministarstva finansija.
Iz Ministarstva su agenciji Mina-business kazali da su prošle godine strancima pripali i objekti površine oko 40,16 hiljada metara kvadratnih.
"Na osnovu podataka kojima raspolaže Ministarstvo finansija za prošlu godinu, stranci u Crnoj Gori su stekli pravo svojine ili neko drugo pravo najviše nad nepokretnostima u Opštini Bar i to nad zemljištem površine 147,64 hiljade kvadrata i objektima od oko 24,75 hiljada kvadrata", rekli su iz Ministarstva.
Najveći broj stranih državljana koji posjeduju pravo svojine ili neko drugo pravo na nepokretnostima u Crnoj Gori je iz Rusije, zatim Srbije i Bosne i Hercegovine.
Zakonom o svojinsko-pravnim odnosima propisano je da je organ uprave nadležan za vođenje katastra nepokretnosti dužan da podatke o upisu prava svojine ili drugog prava stranca, dostavi Ministarstvu finansija, koje o tome vodi evidenciju.
U Crnoj Gori je 2009. godine usvojen novi Zakon o svojinsko-pravnim odnosima kojim je omogućeno strancima da neograničeno kupuju zemljište stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.07.2015.

BOGATI I SLAVNI KUPUJU NEKRETNINE UZ JADRAN I PROMOVIRAJU HRVATSKU

Luksuzne kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj sve su zanimljiviji stranim bogatašima i poznatim osobama koji u Lijepoj našoj pronađu svoj mirni kutak za odmor…
“Svakako je veliki interes Talijana, Austrijanaca tradicionalno Nijemaca iz Europske unije a iz drugih zemalja bivše države Sovjetskog saveza- Rusi i Ukrajinci svakako vole ovakve nekretnine”, rekla je Nataša Mršić, agentica za nekretnine.
Dubrovnik i okolica već su duže vrijeme meka za bogate i slavne. Nedavno su tamo kupili kuće Edin Džeko i Slavica Ecclestone.
Ralph Schumaher i Anthony Hopkins već su duže vrijeme vlasnici vila u Istri. Osim njih i mnogi drugi bogati i slavni mjesto za odmor – pronašli su u Istri…. Istrani bi voljeli da ih ima što više.
Osim vila sve su više traženi i luksuzni apartmani s bazenima u blizini mora koji postižu vrlo visoke cijene po metru četvornome.
Više od trideset tisuća nekretnina u Hrvatskoj već je u vlasništvu stranaca.
Bogati i slavni koji su kuće za odmor kupili na Jadranu – najbolja su reklama za hrvatski turizam stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.07.2015.

Kamensko srušeno, gradi se stambena zgrada

Mitak dodaje da se o Kamenskom stalno piše negativistički što ne ide na ruku bivšim radnicima i dužnicima kojima je cilj da se nekretnina proda po što višoj cijeni kako bi se u što većoj mjeri i naplatili.
Što se rušenja i prodaje objekta prodavaonice tiče, Mitak kaže da je ona prodana odavno te da ne zna tko je investitor u novu stambenu zgradu.
Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko kaže da je za rušenje prodavaonice čula iz medija te kako u Udruzi još 'nitko ne može doći k sebi'.
Grozaj tvrdi da je prodaja te zgrade dogovorena tajno: 'Stečajni upravitelj štiti likove koji su Kamensko doveli u situaciju u kojoj jest. Opće je poznato da nitko ne surađuje s nama i da sve doznamo iz medija.'
Od prodaje trgovine na kojoj će niknuti stambeni kompleks radnice Kamenskog nisu dobile ništa. Grozaj tvrdi da su se od te transakcije naplatile banke,
koje su u prvom naplatnom redu, dok su radnice tek u trećem stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.07.2015.

Koncesijska naknada za žičaru Gradu već od 8. srpnja

Pravne službe Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine hitno će pristupiti izradi Ugovora o koncesiji za žičaru Dubrovnik- Srđ kako bi se taj ugovor usvojio već
na sjednici Gradskog vijeća u rujnu apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 12:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.07.2015.

Kompanija "Philip Morris" prodaje objekte u Prokuplju i Žitkovcu

Rok za obilazak nepokretnosti i uvid u dokumentaciju je 17. jul, a rok za dostavljanje ponuda 21. jul stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.07.2015.

Projekt na Mamuli još pod znakom pitanja

PODGORICA - Planirani projekat švajcarske kompanije Orascom vrijedan 15 miliona eura još je pod znakom pitanja, pišu Dnevne novine. Švajcarska kompanija Orascom više od pet mjeseci čeka da se Skupština izjasni o Predlogu dugoročnog zakupa ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Ugovor o zakupu ostrva na 49 godina potpisali su u februaru ministar turizma Branimir Gvozdenović i predsjednik Orascoma Samih Saviris, ali se od tada do danas malo toga uradilo kako bi se ubrzao početak realizacije projekta vrijednog 15 miliona eura.
Prvo je Odbor za ekonomiju odbio predlog o dugoroočnom zakupu ostrva koji se nakon toga našao pred Zakonodavnim odborom čiji se članovi još nijesu izjasnili o njemu. Sve to za rezultat ima još jedan višemilionski projekat koji je na čekanju, a postavlja se i opravdano pitanje kome ide u korist da se ostrvo Lastavica ne pretvori u luksuzni turistički kompleks i da se strani kapital ne uloži u Mamulu.
Ekonomski analitičar Vasilije Kostić ocijenio je da je za Crnu Goru od neobične važnosti svaka investicija.
Odlaganje realizacije projekta Mamula, kako je DN rekao poslanik DPS-a i član Odbora za ekonomiju Zoran Jelić, ima dvostruke konotacije.
"Prije svega, ima negativnu konotaciju za samog investitora koji možda neopravdano čeka na realizaciju tog projekta u koji je spreman da uloži određena finasijska i materijalna sredstva kako bi valorizovao taj projekat sa svojim kapitalom", rekao je Jelić.
Druga negativna stvar za Crnu Goru, prema tvrdnjama Jelića, jeste ta što kad se ovakav projekat ne realizuje u predviđenom roku onda ne dolazi ni do povećanja BDP i otvaranja novih radih mjesta pogovo za lokalno stanoviništvo.
Za Crnu Goru je, u situaciji kada nemamo dovoljno sopstvenog investicionog kapitala, izuzetno važno da privuče strani kapital,
tvrdi poslanik Pozitivne Goran Tuponja.
"Svaka strana investicija treba da rezultira zapošljavanjem naših građana i ukupnim ekonomskim napretkom države. Loša dosadašnja iskustva upućuju na dodani oprez da ugovori budu dovoljno precizni kako ne bi ostavljao prostor za različito tumačenje koje bi onda moglo da vodi neispunjavanju ugovornih obaveza", saopštio je Tuponja.
Takva situacija, ističe Tuponja, nikome sa ozbiljnim poslovnim namjerama nije u interesu.
"Na isti način stvari posmatramo i kada konkretno govorimo u ostrvu Mamula. Ugovor pored zaštitnog mehanizma o realizaciji investicione obaveze mora garantovati zaštitu državnog interesa kroz ekonomski benefit, a u datom konkretnom slučaju i zaštitu kulturno istorijskog nasljeđa", tvrdi Tuponja.
Predsjednik Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović objasnio je da je Odbor već jednom raspravljao o predlogu odluke vezano za Mamulu i dok ne bude novih detalja odnosno predloga amandmana na odluku ili eventualne korekcije teksta ugovora na Vladi, a kako je poručio potrebno je naći optimalan balans između neophodnih investicija i zaštite interesa države i građana,
a to svakako važi i za Mamulu target=_blank>prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.07.2015.

Dalian Wanda: Nova ponuda dionica vrijedna 1,9 milijardi dolara

Još početkom lipnja Shanghai Composite Index bilježio je rast u odnosu na početak godine od čak 60 posto.
Sada je taj rast sveden na "samo" 17 posto.
Dionice Wande su u Hong Kongu od izlaska na tržište u prosincu prošle godine ojačale 18 posto stanovi

Oznake: stanovi

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.