Nekretnine Pula

utorak, 27.03.2018.

Utvrđene nepravilnosti u odjavi Ramljaka iz Texo Managementa, prijeti im kazna do 50 tisuća kuna

Ramljak je s tom tvrtkom naime prekinuo radni odnos 10. travnja prošle godine, ali je formalno odjavljen tek 20 dana poslije.
Tvrtki Texo Management, bivšem poslodavcu bivšeg povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, prijeti kazna do 50.000 kuna jer ga
nije na vrijeme odjavila.
Ramljak je s tom tvrtkom naime prekinuo radni odnos 10. travnja prošle godine, ali je formalno odjavljen tek 20 dana poslije. Kako je Novoj TV potvrdio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, utvrđen je prekršaj. Poslodavac naime mora radnika mora odjaviti u roku od 24 sata nakon
prestanka radnog odnosa stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.09.2017.

Hrvatska apsolutni pobjednik u izboru najboljih kuća za odmor

ZAGREB - Vila Vista Zamask u Istri, Vila Sreser s Pelješca, Vila Falcon Rook iz Konavala i Vila Vadediji kraj Žminja proglašene su sinoć u Bruxellesu najboljima u izboru
Best European Holiday Home (BEHH) stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.06.2017.

Novi trendovi u upravljanju zračnim prometom predstavljeni na međunarodnoj ATM konferenciji u Zagrebu

Skup stručnjaka zračnog prometa, uime domaćina, otvorio je švedski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Lars Schmidt, koji je istaknuo kako je cilj ovakvih konferencija razmjena iskustava te izgradnja novih saveza i njihovo osnaživanje kako bi se ostvarila održivost, sigurnost, učinkovitost i zaštita okoliša u zrakoplovnoj industriji.
U Zagrebu je održana međunarodna konferencija o upravljanju zračnim prometom pod nazivom Air by Sweden - Beyond Sustainability in Air Traffic Management,
čiji je cilj potaknuti razmjenu mišljenja stručnjaka u ovoj industriji te doprinijeti u razvoju novih i modernijih rješenja u kontroli zračnog prometa.
Konferencija je održana u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj te Švedske gospodarske komore (Business Sweden), uz snažnu podršku Saaba i drugih
švedskih tvrtki stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 31.05.2017.

Broj stipendista u turizmu u jednoj godini porastao više od četiri puta

Program se zbog velikog zanimanja planira nastaviti i u sljedećim godinama.
Svaka kriza uz sve izazove donosi i kreativna rješenja, a u rješavanju kadrovske krize u turizmu program stipendiranja jedna je od poticajnih mjera
od koje svi imaju korist stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.02.2017.

Mercator seli, u upravnoj zgradi u Ljubljani bit će ekskluzivni stanovi

Stručnjak na tržištu nekretnina Boris Pajnkihar iz društva Pajnkihar nepremičnine, smatra da je ideja o preuređenju Mercatorove poslovne zgrade u stambeni prostor sasvim izvediva.
- Kad se uzme u obzir konstrukcija i oblik zgrade, stanovi bi mogli biti više cjenovne razine.
Kaže da je u Sloveniji vrlo teško pronaći iznimno kvalitene stanove. Prio tome nisu važni samo vizualnost stanova i to od kakvih su materijala izgrađeni.
Ključno je to da je stan zvučno izoliran, da se susjedi ne čuju, što nije odlika brojnih novogradnji stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.11.2015.

Ove godine kupljeno upola manje nekretnina nego 2008.

ZAGREB - Cijene nekretnina u blagom su padu. U odnosu na prošlu godinu, prosječni kvadrat stana nešto je povoljniji, međutim, građani će i dalje radije u podstanarstvo, nego u kupovinu nove nekretnine.
Razlog tome je i strah od kredita, koje prema pokazateljima HNB-a, građani dižu sve rjeđe.
Ove godine, građani su kupili oko 30 tisuća nekretnina.
- Potražnja je ukupno manja, znači mi imamo od 2008. na ovamo ukupno dvostruko manji broj realiziranih kupoprodaja. Gledaju da prođu što povoljnije,
pogotovo u kriznim vremenima, kaže Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.10.2015.

Nastavio se pad broja i površine završenih zgrada i stanova

Najveći broj stanova završen u Primorsko-goranskoj županiji, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u 2014. godini završena je 4.971 zgrada površine 1,7 milijuna četvornih metara i 7.805 stanova ukupne korisne površine 739.300 četvornih metara.
I kod zgrada i kod stanova zabilježen je snažan pad u odnosu na prethodnu godinu kao posljedica nastavka djelovanja gospodarske krize, posebno izražene u građevinarstvu. Time se kontinuitet pada broja završenih zgrada protegao na posljednjih osam godina, a kontinuitet smanjenja broja završenih stanova na sedam godina.
U 2014. je završeno je 768 zgrada manje nego u 2013., što je pad od 13,4 posto, pri čemu je njihova površina smanjena za 14,7 posto.
Pad je bio znatno izraženiji kod broja (za 15,9 posto) i površine (za 18,9 posto) stambenih zgrada, nego kod nestambenih čiji je broj smanjen za 3,7 posto, a površina za 6,9 posto.
U strukturi površine lani završenih nestambenih zgrada prevladavaju industrijske zgrade i skladišta (23,3 posto) te zgrade za trgovinu na veliko i malo (19,4 posto).
Negativne tendencije još su izraženije u kretanju broja i korisne površine završenih stanova. Tako je u 2014. završeno 2.285 stanova manje nego godinu
prije (pad za 22,6 posto), pri čemu je njihova korisna površina manja za 19,4 posto target=_blank>stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.07.2015.

Kamensko srušeno, gradi se stambena zgrada

Mitak dodaje da se o Kamenskom stalno piše negativistički što ne ide na ruku bivšim radnicima i dužnicima kojima je cilj da se nekretnina proda po što višoj cijeni kako bi se u što većoj mjeri i naplatili.
Što se rušenja i prodaje objekta prodavaonice tiče, Mitak kaže da je ona prodana odavno te da ne zna tko je investitor u novu stambenu zgradu.
Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko kaže da je za rušenje prodavaonice čula iz medija te kako u Udruzi još 'nitko ne može doći k sebi'.
Grozaj tvrdi da je prodaja te zgrade dogovorena tajno: 'Stečajni upravitelj štiti likove koji su Kamensko doveli u situaciju u kojoj jest. Opće je poznato da nitko ne surađuje s nama i da sve doznamo iz medija.'
Od prodaje trgovine na kojoj će niknuti stambeni kompleks radnice Kamenskog nisu dobile ništa. Grozaj tvrdi da su se od te transakcije naplatile banke,
koje su u prvom naplatnom redu, dok su radnice tek u trećem stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.07.2015.

Kompanija "Philip Morris" prodaje objekte u Prokuplju i Žitkovcu

Rok za obilazak nepokretnosti i uvid u dokumentaciju je 17. jul, a rok za dostavljanje ponuda 21. jul stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.05.2015.

Colliers: Cijene nekretnina na crnogorskom primorju i u Podgorici će i dalje padati

PODGORICA - Nastaviće se pad cijena stanova na primorju i u Podgorici, ocijenio je Milovan Novaković, šef kancelarije Colliers Internationala za Crnu Goru. „Iako se očekuje ulazak novih banaka i smanjenje kamatnih stopa, kao i akcija poput programa 1000%2B, u narednih godinu možemo očekivati blagi pad cijena stanova u Podgorici. Na najatraktivnijim lokacijama u glavnom gradu očekujemo isti nivo, dok će cijene padati na najatraktivnijim lokacijama na primorju, jer se broj potencijalnih kupaca „drugih domova" iz Rusije i bivšeg SSSR-a smanjio". rekao je Novaković u intervjuu za Pobjedu.
Prema njegovim riječima, na naše tržište nekretnina negativno će se odraziti recesija u koju su upale ekonomije Rusije, a posebno Ukrajine, kao i usljed promjene politike prema našem regionu.
„Sa druge strane, možemo očekivati blagi porast interesovanja sa zapadnoevropskih tržišta, posebno Velike Britanije, čija je ekonomija u proteklom periodu ojačala i bilježi se veća aktivnost potencijalnih kupaca „drugih domova"", objasnio je Novaković.
Na pitanje zašto padaju cijene stanova Novaković je odgovorio da je to zbog toga što je veća ponuda od potražnje, loša makroekonomske situacije,
koja direktno utiče na realni sektor i otežava domicilnom stanovništvu rješavanje stambenog pitanja, uprkos realne potrebe za tim.
„Sa druge strane opreznost banaka, poučenih ranijim iskustvima, kao i manji broj bonitetnih klijenata i projekata otežava odobravanje stambenih kredita", smatra on.
Prosječna cijena kvadrata kod nas je 1.050 eura. U Budvi kvadrat košta 1.550 eura, u Podgorici 1.050 eura, u Baru 1.060, a u Nikšiću 570 eura. Poređenja radi, prosječna plata iznosi 482 eura. Prema zvaničnoj statistici, lani je prodat 761 stan u novogradnji, a samo u Podgorici 626.
Cijene kvadrata u Sarajevu se kreću od 613 do 2.045 eura, zavisno od lokacije, a prosječna plata u BiH je 423 eura. U Hrvatskoj se prodaja stanova od 2008. smanjila za dvije trećine, a cijena pala 35 odsto. U Zagrebu je prosječna cijena kvadrata 1.400 eura, iako u centru grada ne pada ispod šest hiljada eura. Prosječna plata je 720 eura i uvijek je bila manja od prosječne cijene kvadrata stana. U Beogradu je cijena stanova pala 40 odsto u posljednjih pet godina. Kupaca je sve manje, a i izgradnja je stala.
Prodaju se većinom stanovi u širem centru, naseljima Mirijevo, Žarkovo, prigradskim naseljima kao što je Borča, gdje su cijene po kvadratu 800 do 1.000 eura. U užem centru cijena zavisi od kvaliteta stana i kreće se od 1.500 do 1.800 eura, a u novogradnji 2.100 eura po kvadratu. Prosječna zarada u Srbiji je 350 eura. U Skoplju se svake godine izgradi 2.500 do 4.500 stanova, a proda u prosjeku 2.500. Cijene kvadrata su 750 do 1.250 eura i očekuje se pad.
U Makedoniji prosječna cijena kvadrata je 900 do 1.100 eura, dok je prosječna plata 355 eura stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 25.02.2014.

Otvoren Tevin Centar financijskih aktivnosti u Zagrebu

Pliva, članica izraelske Teva grupe, danas je službeno otvorila Centar financijskih aktivnosti Zagreb (Shared Service Center Zagreb , SSC Zagreb) za Tevine europske lokacije. Ovo je prvi takav uslužni centar jedne multinacionalne tvrtke otvoren u Hrvatskoj.
Centar će pružati podršku Tevinom financijskom poslovanju u nizu europskih zemalja, a blisko surađuje s drugim takvim centrima u Miamiju, Tel Avivu i Madridu s ciljem provođenja programa transformacije financija u Tevi.
Ponosan sam što je Teva izabrala Zagreb za svoj europski financijski centar. Potvrdili smo da je Zagreb odlična lokacija za ovakve centre - rekao je Tihomir Orešković, predsjednik uprave Plive Hrvatska. Njemačka je prva zemlja u procesu integracije u SSC Zagreb, a u narednom razdoblju će i druge europske lokacije biti postupno prebačene u Zagreb. Centar zapošljava više od stotinu ljudi, a planirano je otvaranje novih radnih mjesta sukladno dinamici razvoja projekta stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 06.11.2012.

Projekt vrijedan 25 milijuna kn

Sastankom predstavnika investitora (Hvarski vodovod d.o.o. iz Jelse), izvođača radova (Pomgrad inženjering d.o.o. iz Splita), tvrtke za nadzor (Školjera d.o.o. iz Splita) i Hrvatskih voda - VGO, u Splitu je otvoren građevinski dnevnik polaganja podmorskog cjevovoda Brač-Hvar, kojim će otok Hvar dobiti mogućnost korištenja dodatnih količina vode.

U prvoj fazi maksimalno do 30 litara u sekundi, ovisno o potrošnji na Braču stanovi Belveder. Time su praktično počeli radovi na ovom kapitalnom projektu čija je vrijednost ugovorenih radova 25.457.276,31 kuna (bez PDV-a). Cijevi profila 350 milimetara već se proizvode u Njemačkoj, a isporuka počinje krajem siječnja 2013. godine. Tijekom veljače i ožujka radit će se na njihovu spajanju, pa bi u travnju trebalo uslijediti polaganje podmorskog cjevovoda. Podizvoditelji radova su Monter d.d. iz Zagreba, te GLS München GmbH i MID Ingenieur GmbH Vaterstetten.

Oznake: stanovi Belveder

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.09.2012.

1,8 milijuna za obnovu gradskih ljepotica

Nakon dovršetka sveobuhvatne i skupocjene obnove zgrade Gradskog muzeja, došlo je do drastičnog povećanja novca iz spomeničke rente spremnog za investiranje u obnovu znamenitih povijesnih gradskih objekata u najužoj, zaštićenoj gradskoj jezgri. Uz ovogodišnji planirani prihod od oko milijun kuna, u gradskoj blagajni preostalo je 800 tisuća od prošle godine, što nam je omogućilo realizaciju niza projekata. Do Dana grada potpuno će se sanirati i urediti pročelje Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović, ali i gradska fontana, dok je krovište na dvorani Sokolana 1 već izmijenjeno.

Također, nakon adaptacije pročelja kapelice na groblju Sv. Andrije opločit će se ulaz na groblje te uvesti javna rasvjeta, kako bi se ostvarili svi preduvjeti da posljednji ispraćaji ubuduće kreću od kapelice preko groblja, umjesto od mrtvačnice pored glavne ceste, što je današnja praksa stanovi Belveder - istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec i dodao kako je nakon provedenih javnih natječaja sa stotinjak tisuća gradskih kuna sufinancirana obnova pročelja zgrada u povijesnoj jezgri u vlasništvu fizičkih i privatnih osoba.

Do kraja ove godine trebala bi započeti i obnova zgrade Informativnog centra na Trgu Eugena Kvaternika kao i Visoke tehničke škole, za što je u tijeku javni natječaj. Iduće godine, uz sufinanciranje Ministarstva kulture, planiramo zamijeniti stolariju i urediti fasadu zgrade Poslovnog parka, te urediti unutrašnjost kapele sv. Križa na starom groblju, što bi trebalo koštati oko 1,6 milijuna kuna. Jednako tako, namjeravamo izvršiti cjelovitu rekonstrukciju gradskog paviljona, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije - najavljuje Korušec. Kao određena predigra za uređenje paviljona poslužila je stotinjak tisuća kuna teška obnova kipova sv. Terezije Avilske, sv. Jurja, sv. Jelene Križarice te sv. Ivana Nepomuka, koju upravo dovršavaju djelatnici ovlaštene splitske tvrtke Meis.

Oznake: stanovi Belveder

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.