Nekretnine Pula

petak, 16.12.2016.

SPAR preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

SPAR Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu SPAR Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 INTERSPAR hipermarketa i 38 SPAR supermarketa, a zapošljava skoro 3.000 radnika.
Spar Austrija i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od REWE grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv Heleni.
Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja AZTN-a. Ovim preuzimanjem SPAR će u Hrvatskoj
poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. SPAR će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje
poslovna tajna stanovi

Oznake: stanovi

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.11.2016.

Dugogodišnji problem koji više brine duhanski biznis nego sam rast trošarina

Do početka 2018. trošarina ne bi smjela biti niža od 90 eura za 1000 cigareta pa i dogodine slijedi povećanje.
Novo povećanje duhanskih trošarina jedna je od novina koje su se poklopile s poreznom reformom, ali je zapravo dio usklađivanja s propisima Europske unije.
Korekcije tih trošarina u primjenu idu od 1. prosinca, a prema računicama Ministarstva financija koje je na Vladi iznio državni tajnik u tom ministarstvu Željko
Tufekčić, povećanje cijene cigareta slijedom toga ne bi smjelo biti veće od jedne kune.
Uredba o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje donosi povećanje tzv. specifične trošarine sa sadašnjih 230 na 265 kuna na 1000 komada cigareta, dok se proporcionalna trošarina smanjuje sa 38 na 36 posto maloprodajne cijene. Minimalna trošarina na cigarete povećava se sa 648 na 679 kuna za 1000 komada, za sitno rezani duhan visina trošarine ostaje na dosadašnjih 550 kuna za kilogram,
dok se na ostali duhan za pušenje trošarina povećava s 500 na 550 kuna za kilogram stanovi

Oznake: stanovi

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.02.2016.

Viadukt predao najkvalitetniju ponudu za novi most preko Save

Hrvatska tvrtka Viadukt dala je najkvalitetniju ponudu za gradnju novog mosta preko Save kod Svilaja, koji bi trebao povezati Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu na cestovnom koridoru Vc, objavio je u srijedu sarajevski Dnevni avaz, pozivajući se na izvore iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.
Informacija još nije službeno potvrđena stanovi

Oznake: stanovi

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.01.2016.

HETA prodaje potraživanje u vrijednosti većoj od 11 miliona KM

SARAJEVO - Kompanija za upravljanje imovinom i potraživanjima HETA ASSET RESOLUTION BIH objavila je javni poziv za prodaju kreditnog potraživanja u
iznosu većem od 11 miliona KM, koje je dostupno u otvorenom procesu prodaje. Iz kompanije su naglasili da je potraživanje, između ostalog, osigurano hipotekom
na većem broju nekretnina na području Općine Fojnica u Srednjobosanskom kantonu, uključujući komercijalnu zgradu, kao i poslovni i stambeni objekat.
Rok za podnošenje pisma namjere za kupovinu ovog potraživanja ističe 22. februara 2016. godine.
Svi zainteresovani imaju priliku da se u narednih mjesec dana
upoznaju sa detaljnom strukturom potraživanja kao i zahtjevima kupoprodajnog procesa stanovi

Oznake: stanovi

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.07.2015.

Dalian Wanda: Nova ponuda dionica vrijedna 1,9 milijardi dolara

Još početkom lipnja Shanghai Composite Index bilježio je rast u odnosu na početak godine od čak 60 posto.
Sada je taj rast sveden na "samo" 17 posto.
Dionice Wande su u Hong Kongu od izlaska na tržište u prosincu prošle godine ojačale 18 posto stanovi

Oznake: stanovi

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.12.2013.

Cijene riječkih stanova niže 8,3 posto

Prosječna cijena stana u Rijeci, u listopadu 2013. bila je 1.257 eura za metar četvorni, što je 8,35 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, priopćeno iz RI Telefax Burze.
Prosječna cijena garsonijere u Rijeci je 1.441 euro za metar četvorni. Prosječni jednosobni stan prodaje se za 1.284 euro za metar četvorni. Prosječni dvosobni stan može se kupiti za 1.204 eura za metar četvorni. Najskuplji stanovi u Rijeci i okolici nalazili su se u naseljima Marčeljeva draga, Bulevard stanovi

Oznake: stanovi

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.12.2013.

Za CNN top gastro odredište, a za naše stručnjake loša ponuda

Ni ove godine u Istru nije stigla ni jedna godišnja turistička nagrada Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku.
Osim prošle godine, kada je brončani Turistički cvijet dobio Poreč, u Istru već godinama ne dolazi ova,sada jedina, turistička nagrada za turistička odredišta, koju zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Institutom za društvena istraživanja Ivo Pilar, a od ove godine i s Hrvatskom turističkom zajednicom.
A ove su se godine ocjenjivali Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj, Fažana, Pula, Medulin, Rabac, Pazin, Svetvinčenat i Žminj.
Takva situacija začuđuje, tim više što je Istra već godinama nerijetko interesantna za ugledne strane medijske kuće poput CNN-a, Readers Digesta, Fodors Travela, Huffington Posta, Executive Travela i drugih koji Istru i njezine destinacije svrstavaju u medu vodeće, prije svega one gastronomske.
Zanimljivo je da je upravo HGK, kada je na proljeće u Puli predstavljao svoje rezultate ocjenjivanja iz proteklih godina, Istru svrstao u vrh kvalitete, međutim kao najveću boljku istaknuo je slabu gastronomsku ponudu. Ove godine šampionom turizma proglašen je Dubrovnik, a najboljim destinacijama na Jadranu Cavtat, Split i Dubrovnik.
Direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik, koji je jedini u zadnjih nekoliko godina imao sreće dobiti Turistički cvijet, tvrdi da su Poreč i Rovinj dostigli visoku razinu kvalitete te da se svaki novi korak manje vidi nego kod onih odredišta koja su se višestruko promijenila. To ne znači da smo loši, a vjerujem da smo i bolji nego lani i da nismo podbacili, tvrdi Velenik.
Ipak, čitavom je pričom vrlo razočaran direktor Turističke zajednice Istarske županije Istre Denis Ivošević, koji se ne može pomiriti s činjenicom da Kvarner i Dalmacija već-godinama tuku istarska odredišta stanovi

Oznake: stanovi

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.04.2013.

Hypo za Le Meridien Lav traži 40 milijuna eura

Mjesec dana nakon što je objavljen poziv, a ovih dana i okončan natječaj "Hypo Alpe-Adria-Bank“ (HAAB) za iskazivanje interesa za kupnju tvrtki“ Grand Hotel Lav“ i "Grand Marina Lav“ u Podstrani, službeno još nema informacija o tome tko bi prvokategorniku na ulazu u Split bio novi vlasnik stanovi.
Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako zainteresiranih kupaca ima, a spekulira se sa cijenom od oko 40 milijuna eura.Svojevrsni zavjet šutnje na tu temu vlada i u hotelu, ali i u "Jones Lang LaSalle Hotels & Hospitality Group“ iz Londona, tvrtki za trgovinu nekretninama, jednoj od vodećih u svijetu na tom području, kojoj je HAAB kao jedini vlasnik povjerila traženje kupca za svoj hotel i marinu.

Oznake: stanovi

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 22.12.2012.

Zg holding: Bandić je kriv za rušenje našeg kreditnog rejtinga

Nije samo država završila u junku , i kreditni rejting metropole odnedavno je u - smeću, a rejting Zagrebačkog holdinga pao je i mnogo dublje. U Standard&Poorsu, bonitetnoj agenciji koja je spustila rejting državi i gradu na BB+, a Zagrebačkom holdingu s B+ na B uz negativnu prognozu, kažu da u Zagrebu očekuju daljnje gospodarsko pogoršanje, ali relativno snažnu izvedbu gradskog proračuna. Stručnjaci u gradskoj upravi nisu iznenađeni tim predviđanjima jer je riječ o uobičajenoj metodologiji agencija. Lokalna samouprava,kažu, prema pravilima ne može imati bolji rejting od države. Jedinica iz upravljanja - U rukama posjedujem dokument od 7. prosinca, kada nam je od iste agencije potvrđen stari kreditni rejting, BBB-. Što se to, dakle, povijesno moglo dogoditi u tjedan dana stanovi?

Osim poznate metode kojom se ocjenjuje rejting država i gradova tako da rejting grada jednostavno ne može biti veći od države, i ovo dokazuje da je smanjenje rejtinga gradu isključivo rezultat smanjenog rejtinga države - kaže gradski ministar financija Slavko Kojić. Slično je pad rejtinga obrazložio gradonačelnik Milan Bandić na aktualnom satu u Gradskoj skupštini, pohvalivši se da je zagrebačka Gradska uprava od 2008. najodgovornija i najracionalnija u Hrvatskoj. U S&P-u, međutim, upravljanje gradskim financijama ocjenjuju kao vrlo slabo. U godinama uoči krize Grad je ubrzano povećavao socijalnu potrošnju te ulaganja financirana putem Holdinga, kao i u rizične nekretninske projekte. Od 2009. intenzivirale su se i političke napetosti između gradske administracije i Skupštine, zbog čega se sporo prilagođava proračunska potrošnja sa sve manjim prihodima, stoji u izvješću S&P-a. Politika promašaja. Time gotovo da su rekli, slažu se neki naši sugovornici iz Zagrebačkog holdinga, da je za smanjenje rejtinga kriv gradonačelnik Milan Bandić. On je taj koji je do sredine 2011. častio više od 400 tisuća građana besplatnim javnim prijevozom (socijalna davanja), čiji kumulirani petogodišnji gubitak iznosi 1,2 milijarde kuna. On je preko Holdinga naručio niskopodne tramvaje vrijedne 2 milijarde kuna, gotovo jednako toliko uložio je u potpuno neisplativ projekt Sopnica Jelkovec (povećana ulaganja financirana preko Holdinga), ali i u kupnju zemljišta Gredelja i Zagrepčanke, vrijednih oko milijardu kuna, koje su danas ništa drugo nego mrtvi kapital (rizični nekretninski projekti).

Oznake: stanovi

- 14:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.