Nekretnine Pula

srijeda, 28.12.2016.

Talijani se nadaju kako će 20 milijardi eura biti dovoljno za spas banaka

Prošloga petka talijanska je vlada odobrila fond za podršku bankama od 20 milijardi eura, nakon što Monte dei Paschi nije uspjela prikupiti nužnih 5 milijardi eura svježeg kapitala.
Iz te banke su izvijestili kako su prošloga petka službeno zatražili od ECB odobrenje za 'dokapitalizaciju iz predostrožnosti'.
Dokapitalizacija iz predostrožnosti je model državne intervencije za posrnulu banku koja je još solventna. Podrazumijeva da vlada može kupiti dionice ili obveznice samo po tržišnim uvjetima kako nalažu pravila europskih regulatora za državne potpore.
ECB je kazao kako je banka solventna, no upozorio je kako se likvidnost Monte dei Paschi naglo pogoršala od kraja studenog do 21. prosinca.
Problemi banke započeli su prije nekoliko godina, ali talijanske vlade nisu dosad uspjele riješiti problem, koji je postao glavna politička tema s ovom godinom i novim europskim pravilima kojim se brani državno spašavanje, osim ako privatni investitori prvo ne preuzmu gubitke.
Europska komisija je izjavila u petak kako će surađivati s Rimom na uspostavljanju uvjeta
koji moraju biti ispunjeni za spašavanje banke Monte dei Paschi stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 11:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.12.2016.

Pevec odustao od kupnje slovenskog Merkura

Nakon odustajanja Peveca, očito je kako u kratkom roku neće doći do kupnje nekretnina Merkura, nekad uspješnog regionalnog lanca tehničkom robom i građevinskim materijalom.
Hrvatski trgovački lanac Pevec u četvrtak je i službeno objavio da je odustao od kupovine slovenskog lanca Merkur trgovina, obrazlažući da mu nije bilo dozvoljeno procijeniti stvarnu vrijednost Merkura, analizirati pravne, porezne i financijske rizike.
"Unatoč velikom interesu Peveca za uspješnim zaključenjem predmetne transakcije, budući da nismo bili u mogućnosti procijeniti stvarnu vrijednost predmeta prodaje, analizirati pravne, porezne i financijske rizike te samim time niti donijeti informiranu odluku o podnošenju obvezujuće ponude, donijeli smo poslovno opravdanu odluku o odustanku od daljnjeg sudjelovanja u transakciji, o čemu su Uprava i Nadzorni odbor Peveca obavijestili ovlaštene predstavnike prodavatelja", navodi se u priopćenju Peveca.
Javni poziv za dostavljanje obvezujućih ponuda za kupnju 100 posto dionica Merkur - trgovina in storitve, d.d., u stečaju, čije je sjedište u mjesta Naklo, bio je objavljen
5. rujna ove godine.
Iz Peveca podsjećaju kako su odlučili sudjelovati u tom postupku te su za pružanje odgovarajuće analize postojećih odnosa i poslovanja Merkura te pripremu obvezujuće ponude angažirali financijske i pravne savjetnike - Interkapital vrijednosne papire, Deloitte Savjetodavne usluge te Odvjetničko društvo Mamić Perić Reberski Rimac.
U objavljenom javnom pozivu bili su detaljno definirani uvjeti sudjelovanja u postupku, a kako bi Pevecu i njegovim savjetnicima, radi pripreme odgovarajućih analiza, bio omogućen pristup poslovnoj dokumentaciji Merkura, objašnjavaju iz Peveca, uz napomenu kako je krajem rujna potpisan i ugovor o povjerljivosti.
"Detaljnom analizom cjelokupne dokumentacije koja je bila dostupna za potrebe analize postojećih odnosa te poslovanja društva Merkur trgovina, angažirani savjetnici Peveca utvrdili su kako količina kao ni kvaliteta dostupnih podataka nije dovoljna za izvršenje ugovorenih poslova", ističu iz Peveca.
Dodaju kako su dostavljeni izvještaji savjetnika trebali predstavljati osnovu za pripremu odgovarajuće analize, koja bi predstavljala podlogu za podnošenje poslovno opravdane obvezujuće ponude.
"Naime, sukladno pravilima javno objavljenog poziva za dostavu ponuda, postupak se vodio metodom 'viđeno - kupljeno' te je dubinska analiza dokumentacije jedina prilika gdje potencijalni ponuditelj može proučiti poslovanje ciljnog društva, analizirati njegov potencijal razvoja te u konačnici odrediti fer cijenu predmeta prodaje", stoji u priopćenju hrvatskog trgovačkog lanca.
Pevec je, kako se nadalje navodi, "u nekoliko navrata obavijestio ovlaštene predstavnike prodavatelja kako bez dodatnih podataka, koji se standardno prezentiraju potencijalnim kupcima u sličnim transakcijama, neće biti u mogućnosti procijeniti stvarnu vrijednost predmeta prodaje kao niti analizirati pravne, porezne i financijske rizike društva Merkur trgovina, u opsegu u kojem je to uobičajeno kod sličnih transakcija".
Međutim, usprkos tome ovlašteni predstavnici prodavatelja obavijestili su Pevec kako daljnji podaci ne mogu biti stavljeni na raspolaganje, ističu iz Peveca obrazlažući zašto su odustali od daljnjeg
sudjelovanja u procesu kupnje Merkura immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.12.2016.

Za sedam gradskih nekretnina očekuju zaradu do 20 milijuna kuna

U raspravi je Petar Škorić (HDZ) istaknuo kako se u slučaju zgrade na Peristilu radi o iznimno vrijednom gradskom resursu koji bi se mogao bolje iskoristiti. Gradonačelnik Ivo Baldasar pojasnio je kako se ovdje radi o pitanju koncepta na koji bi se način Grad trebao baviti svojim nekretninama:
- Grad se u ovom slučaju ne može ponašati kao privatna firma, jer služi za servis građanima. U jednom konceptu možemo govoriti o osnivanju agencije koja će se u Gradu baviti nekretninama i upravljati njima na komercijalan način.
Kako piše Slobodna Dalmacija, na kraju su zeleno svijetlo za prodaju dobile nekretnine u Vukovarskoj 83, Alješijinoj 11, Kralja Tomislava 6, Nodilovoj 6, Domilijinoj 8, Mihovilovoj širini i Šubićevoj ulici.
Vrijednost tih nekretnina je procijenjena između 15 i 20 milijuna kuna stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.12.2016.

SPAR preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

SPAR Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu SPAR Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 INTERSPAR hipermarketa i 38 SPAR supermarketa, a zapošljava skoro 3.000 radnika.
Spar Austrija i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od REWE grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv Heleni.
Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja AZTN-a. Ovim preuzimanjem SPAR će u Hrvatskoj
poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. SPAR će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje
poslovna tajna stanovi

Oznake: stanovi

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.12.2016.

Cijena stanova na Manhattanu prvi puta dosegnula 2 milijuna dolara

NEW YORK - Prosječna cijena stanova na Manhattanu ove godine će, prema očekivanjima, po prvi puta dosegnuti dva milijuna dolara, no u 2017. cijene će se iznivelirati, nakon što su se gotovo udvostručile u posljednjih deset godina.
Cijene su porasle zbog pojačane prodaje apartmana vrijednih 10 milijuna dolara i više, što iskrivljuje podatke, objavio je u utorak CityRealty, oglasnik nekretnina za područje New Yorka.
Otvaranje nebodera na 96 katova, 432 Park Avenuea, najviše stambene zgrade u Americi, imalo je pretjerano veliki utjecaj na cijene, kaže istraživačka direktorica u
CityRealtyju Gabby Warshawer.
U neboderu koji ima pogled na Central Park, od 75 stanova 52 su prodana za više od 10 milijuna, dok su cijene nekih stanova iznad 40 milijuna dolara, ističe.
Porast izgradnje novih stanova i rast cijena postojećih također su podignuli tržište, napominje Warshawer.
Cijene stanova na Manhattanu su rasle svake godine od 2011., no očekuje se da će se iduće uravnotežiti.
Nedostatak skupih, velikih, novih zgrada u 2017. zadržat će daljnji porast cijena, procjenjuju iz CityRealtyja novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.12.2016.

Sotheby's International Realty otvara ured u Hrvatskoj

„Činjenica da je Sotheby's odabrao Hrvatsku za širenje svoje mreže ureda za promet nekretninama potvrđuje rast ugleda naše zemlje u svijetu. Cilj nam je dovesti što veći broj kupaca koji će u Hrvatskoj imati svoj drugi, ili treći dom ali i potaknuti potencijalne investitore na ulaganje. Uz vrhunsku profesionalnu ekspertizu, naš ured u Splitu imat će pristup globalnoj mreži investitora i kupaca luksuznih nekretnina što je jedinstvena prednost na domaćem tržištu.“ – izjavio je Marko Pažanin.
Sotheby's Int. Realty nudi personaliziranu uslugu svojim klijentima diljem svijeta nudeći im nekretnine u skladu s osobnim stilom života, a do statusa kojeg imaju među kupcima u svijetu veliku ulogu osim kvalitete usluge imaju i marketinške aktivnosti koje provode. Odličan su primjer među globalnim brendovima u ciljanoj implementaciji marketinških aktivnosti kojima promoviraju ponudu kombinirajući on i off line alate. Kriteriji za odabir nekretnina koje se promoviraju na globalnoj razini su vrlo visoki i teško ih je zadovoljiti no nije isključeno da će se u budućnosti i neka hrvatska nekretnina naći na stranicama partnerskih tiskovina Sotheby's International Realtya kao što su The New York Times, Wall Street Journal, South China Morning Post, Architectural Digest, Bloomberg i drugih. Ekskluzivni im je partner u svakodnevnom poslovanju i dwell.com, a iznimnu posjećenost bilježe na platformama Sotheby's Realtya kao što je odličan SIR YouTube kanal, profili na društvenim mrežama, Apple Tv, poznati magazin Art&Home i brojni drugi.
Izvrsnost u poslovanju reflektira se i na prihode pa je tako International Realty Affiliates LLC u 2015. godini samo u SAD-u zabilježio rekordnu zaradu u povijesti tvrtke na američkom tržištu sa oko 80 milijardi dolara vrijednosti prodanih nekretnina što je postignuto putem više od 100.000 transakcija i
riječ je o porastu od 13% u odnosu na godinu prije nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 07.12.2016.

Hrvatska tvrtka CITUS proglašena je Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation na European Business Awards natjecanju

Ove godine u njega je bilo uključeno 33.000 tvrtki iz Europe, a njih 634 odabrane su kao nacionalni pobjednic
Hrvatska tvrtka CITUS proglašena je Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation, na European Business Awards (EBA) natjecanju. European Business Award je najveće europsko natjecanju koje promiče poslovnu izvrsnost, uspješnost u poslovanju te najbolje prakse u europskoj poslovnoj zajednici.
EBA nagrada se dodjeljuje već desetu godinu za redom i podupiru ju poslovni čelnici, akademski i politički predstavnici iz cijele Europe. Ove godine u njega je bilo uključeno 33.000 tvrtki iz Europe, a njih 634 odabrane su kao nacionalni pobjednici. Temeljne vrijednosti EBA, na osnovu kojih ocjenjuje i dodjeljuje nagrade, su inovacija, etika i uspjeh tvrtke.
„Čestitam CITUS-u. Njihov uspjeh i mukotrpan rad imaju izuzetno važnu ulogu u stvaranju snažnije europske poslovne zajednice. Želim im puno uspjeha u sljedećem krugu! ",
izjavio je Adrian Tripp, izvršni direktor European Business Awards-a nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.12.2016.

Mišković: Kantrida će se graditi kada dobijemo sve potrebne dozvole i kada nađemo investitore

ZAGREB - "Dolazimo u Zagreb skromno i ponizno, ali kao i uvijek kada igramo u Hrvatskoj dolazimo po tri boda", najavio je Damir Miković derbi koji se na Maksimiru igra od 15 sati.
Predsjednik Rijeke nije u Hrvatskoj, susret će pratiti iz Arube. Poslao je poruku svojim igračima koji su uoči derbija šest bodova ispred prvaka Dinama.
"Stvorili smo momčad koja uvijek ide na pobjedu. No, i ako izgubimo nogomet će se igrati. Favorita u ovakvim utakmicama nema. Vjerujem Keku i ljudima oko njega.
Kako ne bih vjerovao treneru koji je u 45 utakmica izgubio tri. Ove subote ne odlučuje se o naslovu prvaka. Budimo ponizni i razveselimo Hrvatsku dobrim nogometom.
Pozitivni rezultat za Rijeku bila bi pobjeda, ali i neodlučeno", rekao je za Sportske novosti.
Mišković je odbacio tvrdnje da bi naslov prvaka ubrzao izgradnju Kantride koja je zapela.
"Kantrida nema baš nikakve veze s prvim ili drugim mjestom, Kantrida će se graditi kada dobijemo sve potrebne dozvole i kada nađemo investitore. Moja kompanija je svojedobno imala novac za gradnju stadiona, danas taj novac nemamo, ali, kada bude gotova dokumentacija, mi ćemo naći investitora.
Želimo graditi, ali moramo znati što smijemo graditi..." stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.12.2016.

Njemačka vlada će s 20.000 eura poticati kupnju stana ili kuće

Kako je ministrica Hendricks objasnila za dnevnik Rheinische Post od srijede, ministarstvo gradnje već intenzivno razgovara s ministarstvom financija kako bi se osigurala sredstva za ove subvencije.
Dolaskom velikog broja izbjeglica, ali i useljenika iz svih dijelova Europske unije, u Njemačkoj se posljednjih godina povećao problem nedostatka stanova te posebice stanova za građane sa slabijim primanjima.
Prema podacima EU ureda za statistiku (Eurostat), postotak građana koji žive u vlastitoj nekretnini, koji u Njemačkoj iznosi 52 posto (dok je u Hrvatska 89,7 posto),
među najnižima je u Europi immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 13:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.