Nekretnine Pula

srijeda, 04.01.2017.

Dubrovnik najskuplji

U prosincu je na Njuškalu najveća potražnja bila za stanovima u Zagrebu od 70 kvadrata i po cijeni od 700 tisuća kuna.
Dubrovnik je i dalje najskuplji grad, a slijede Opatija i Hvar nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.12.2016.

Sotheby's International Realty otvara ured u Hrvatskoj

„Činjenica da je Sotheby's odabrao Hrvatsku za širenje svoje mreže ureda za promet nekretninama potvrđuje rast ugleda naše zemlje u svijetu. Cilj nam je dovesti što veći broj kupaca koji će u Hrvatskoj imati svoj drugi, ili treći dom ali i potaknuti potencijalne investitore na ulaganje. Uz vrhunsku profesionalnu ekspertizu, naš ured u Splitu imat će pristup globalnoj mreži investitora i kupaca luksuznih nekretnina što je jedinstvena prednost na domaćem tržištu.“ – izjavio je Marko Pažanin.
Sotheby's Int. Realty nudi personaliziranu uslugu svojim klijentima diljem svijeta nudeći im nekretnine u skladu s osobnim stilom života, a do statusa kojeg imaju među kupcima u svijetu veliku ulogu osim kvalitete usluge imaju i marketinške aktivnosti koje provode. Odličan su primjer među globalnim brendovima u ciljanoj implementaciji marketinških aktivnosti kojima promoviraju ponudu kombinirajući on i off line alate. Kriteriji za odabir nekretnina koje se promoviraju na globalnoj razini su vrlo visoki i teško ih je zadovoljiti no nije isključeno da će se u budućnosti i neka hrvatska nekretnina naći na stranicama partnerskih tiskovina Sotheby's International Realtya kao što su The New York Times, Wall Street Journal, South China Morning Post, Architectural Digest, Bloomberg i drugih. Ekskluzivni im je partner u svakodnevnom poslovanju i dwell.com, a iznimnu posjećenost bilježe na platformama Sotheby's Realtya kao što je odličan SIR YouTube kanal, profili na društvenim mrežama, Apple Tv, poznati magazin Art&Home i brojni drugi.
Izvrsnost u poslovanju reflektira se i na prihode pa je tako International Realty Affiliates LLC u 2015. godini samo u SAD-u zabilježio rekordnu zaradu u povijesti tvrtke na američkom tržištu sa oko 80 milijardi dolara vrijednosti prodanih nekretnina što je postignuto putem više od 100.000 transakcija i
riječ je o porastu od 13% u odnosu na godinu prije nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.08.2016.

Ovo je najugodniji grad za život

Sydney je pao četiri mjesta u odnosu na 2015. godinu i sada je na 11. i to "zahvaljujući pojačanim prijetnjama terorizma".
Svaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive. Na dnu ljestvice se nalaze iranski Teheran, kamerunska Douala i sirijski Damask, prvenstveno zahvaljujući građanskim nemirnima i ratnim sukobima.
Melbourne je zadržao prvo mjesto na osnovu rezultata koji se tiču pet širokih kategorija - stabilnost grada (95 bodova), zdravstvo (100 bodova), kultura i okoliš (95,1 bod), obrazovanje (100 bodova)
i infrastruktura (100 bodova) nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2016.

Najveći rast autotržišta od 2008. godine

U šest mjeseci u Europi prodano 8,09 milijuna novih automobila, 9,1 posto više.
Europsko tržište automobila prvo polugodište ove godine zapisat će kao najizdašnije od 2008. godine, zadnje prije krize koja je automobilsku industriju bacila na koljena nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.06.2016.

Investicijom od 3 milijuna eura obnavlja se zgrada iz 19. stoljeća

U proteklih godinu dana u tijeku je obnova zgrade Županijskog suda u Osijeku. Investicija vrijedna oko tri milijuna kuna financirana je u dijelu od 85 posto iz fondova EU-a, a ostalih 15 posto financira država,
piše Glas Slavonije nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.02.2016.

Razvoj golf ishodio prvu dozvolu za golf na Srđu

Gradski vijećnik i saborski zastupnik Mosta Maro Kristić, s druge strane, razočaran je načinom na koji se nastavlja ovaj, po "srđevcima", od početka kontroverzan projekt.
- Nitko živ nije bio obaviješten o dobivanju te dozvole, nego smo je sami našli na stranicama Ministarstva graditeljstva. Svatko tko pažljivije pogleda, vidjet će da je izdana posljednjeg dana mandata bivše Vlade. Sama ta činjenica implicira da se nekome žurilo – komentirao je Kristić. Prema njegovim riječima, ni gradski vijećnici ni građani Dubrovnika nemaju nikakvu informaciju što se s projektom događa. Vijećnici će tražiti osnivanje povjerenstva koje će se time baviti, a Kristić će ovu temu nastojati iznijeti i u Saboru.
Podsjetio je i na presudu Visokog upravnog suda da je povećanje obuhvata projekta sa 100 na 310 hektara bilo nezakonito.
- Projekt se i dalje razvija na 310 hektara, izdana je lokacijska dozvola, sad i građevinska… Svaka Vlada dosad ignorirala je sudsku odluku, što si ozbiljna država ne smije dopustiti. Osim toga, na Upravnom sudu vodi se i postupak ocjene valjanosti studije utjecaja na okoliš. Postoje veliki izgledi da bude poništena - zaključio je Kristić.
Trebala bi se graditi dva golfska terena, golfska akademija, dva hotela, 240 vila i 408 apartmana, amfiteatar, konjički klub, parkovi, šetnice i drugi javni sadržaji. Sve skupa, oko 860 milijuna eura, na površini od 310 hektara.
U listopadu 2015. godine, u redovitoj proceduri, izdana je lokacijska dozvola koja se odnosi na izgradnju Športsko-rekreacijskog centra s golf- -igralištem, izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda te rekonstrukciju javne prometnice od D8 do Bosanke. Temeljem te dozvole predviđeno je izdavanje oko 300 građevinskih dozvola za objekte unutar obuhvata lokacijske dozvole - odgovorio je Ivan Kusalić, prokurist tvrtke 'Razvoj golf'.
- Samim izdavanjem lokacijske dozvole stekli su se uvjeti za traženje i izdavanje građevinskih dozvola. Ova građevinska dozvola odnosi se na izgradnju 600 metara javne prilazne prometnice s infrastrukturom od ulaza 2. (ulaz Žarkovica) do prilazne ceste prema TZ Bosanska - sjever. Podnositelj zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Grad Dubrovnik jer se radi o javnoj prometnici. Želja nam je započeti izgradnju u 2016. godini,
a prema uvjetima iz svake građevinske dozvole - stoji u odgovoru Ivana Kusalića nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.08.2015.

Vlada i 2016. kani mirovinskim fondovima uzeti 2 mlrd. kuna

Vlada je dosad govorila o dva kruga povlačenja štednje iz II. stupa, no apetiti su joj veći i bliže su milijardi eura.To da iduće godine neće biti ništa od uvođenja poreza
na nekretnine koji je Vlada prvotno najavljivala Europskoj komisiji kao jednu od mjera u sklopu postupka pri prekomjernom deficitu, već neko vrijeme je jasno nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.08.2014.

EBRD pomaže razvoju turizma u Hrvatskoj 30.000.000 eura kredita za Marinu Dalmacija i Marinu Borik

EBRD osigurava 30 milijuna eura kredita Marini Dalmacija i Marini Borik za obnovu objekata koji imaju ključnu ulogu u jačanju nautičkog turizma u Hrvatskoj. Kredit će biti sindiciran s 10 milijuna eura koje je osigurao EBRD, i 20 milijuna eura koje su osigurali Privredna banka Zagreb d.d. i Erste & Steiermärkische Bank d.d. (10 milijuna eura svaka), navodi se u priopćenju.
Uz doprinos od 14 posto BDP-u zemlje, turizam je jedan od ključnih sektora hrvatskog gospodarstva. Potencijal za nautički turizam je posebno visok, ali da bi se taj potencijal realizirao, potrebna su specifična znanja i iskustva, kao i značajna ulaganja privatnoga sektora, kako bi se nadogradila i proširila postojeća infrastruktura i dosegli međunarodni standardi.
Marina Dalmacija i Marina Borik su u vlasništvu Dogus Holdinga - jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj, sa značajnim iskustvom u upravljanju marinama. Ove dvije marine Grupa Dogus je preuzela 2012. godine i one čine dio ambicioznih planova razvoja Dogus Grupe. Marina Dalmacija najveća je marina na Jadranu, nalazi se u Sukošanu i ima 1141 vez, a Marina Borik je mala butik marina u zapadnom dijelu povijesnoga grada Zadra.
S obzirom na nezaposlenost mladih u Hrvatskoj, koja je na jednoj od najviših razina u cijeloj EBRD regiji, projekt će također nastojati osigurati obuku i mogućnosti zapošljavanja za mlade. Cilj je rješavanje nerazmjera vještina kao i jaz u napretku od izobrazbe do zapošljavanja mladih u zemlji. Kako bi se riješio ovaj problem, Dogus će osigurati programe obuke za mlade osobe temeljene na najboljim međunarodnim standardima.
Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za nekretnine i turizam, je izjavila: "Mi podržavamo razvoj turističke infrastrukture u Hrvatskoj, jer to je ključni sektor za zemlju i ima veliki potencijal. Specifična znanja i iskustva i stručnost Dogusa, naših partnera, će biti kritična u podizanju standarda na novu razinu, koja će rezultirati privlačenjem domaćih i stranih gostiju "nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.07.2014.

Daljnje jačanje eura u odnosu na kunu

Tečaj EUR/HRK je tijekom jučerašnjeg trgovanja, sukladno našim očekivanjima, zabilježio rast što je bila posljedica pojačane potražnje od strane bankarskog sektora. Trgovanje se otvorilo na razinama od 7,575 do 7,579 kuna za euro. Tijekom dana, uz već navedenu potražnju banaka za stranom valutom, tečaj je završio na razini od oko 7,582 kuna za euro. U nastavku tjedna i dalje očekujemo blago jačanje tečaja iznad razine od 7,581 kuna za euro.
Unatoč objavama s tržišta rada i aktivnosti prerađivačkih sektora eurozone, Njemačke i SAD-a jučerašnji dan na inozemnim deviznim tržištima je protekao razmjerno mirno te je EUR/USD oscilirao oko 1,369 dolara za euro.
Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3679, GBP/USD 1,7150, USD/CHF 0,8875, USD/JPY 101,53 nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.04.2014.

Ranilović: Zaustavljen pad cijena nekretnina

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na konferenciji je istaknula kako njezino ministarstvo želi fer odnos s investitorima, skraćivanje procedura i povećanu transparentnost.
U tom cilju, Ministarstvo je pokrenulo dva važna projekta, a to su uspostava informatičkog sustava prostornog uređenja (ISPU) i e-dozvole, kaže ministrica.
ISPU zainteresiranima daje podatke o zemljištu - njegovoj namjeni, eventualnim ograničenjima gradnje, stanju infrastrukture itd., a e-dozvola, čija se puna funkcionalnost očekuje do kraja godine, trebala bi omogućiti tražitelju dozvole da u svakom trenutku zna u kojoj je proceduralnoj fazi njegov zahtjev, a trebala bi i znatno ubrzati izdavanje dozvola.
Mrak Taritaš ocjenjuje kako se pokazuje da kvalitetni stanovi na dobrim lokacijama imaju konstantnu prođu, ali da je "srednji sloj u problemima s ekonomskim okvirima u kojima se kreće".
Drži kako značajan broj novih neprodanih stanova ukazuje na pogrešne procjene ulaganja na krivim lokacijama, ali da nije riječ o 15-20 tisuća takvih stanova, već ih je između tri i četiri tisuće.
Dvodnevna, deseta godišnjoj Međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje, okupila je više od stotinu sudionika. Glavne teme su komercijalne nekretnine, energetika, infrastruktura, EU fondovi, zelena gradnja i energetska učinkovitost.
Zemlja partner je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, a njezin veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn ocijenio je da je ulazak Hrvatske u EU velika prilika za privlačenje ulaganja te da je na Hrvatskoj da ih potiče i ohrabruje nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.02.2013.

Ribogojilište ostaje u centru grada

Tamo se nalazi ribogojilište s pastrvama Ritterman, smješteno na otočiću između glavnog toka rijeke Jadro i njezina desnog rukavca. Uz uređivanje i urbanu obnovu izgrađenog prostora i sadržaja, uz poseban naglasak na zaštiti i očuvanju prirodnog krajobraza, planirano je zadržavanje postojeće djelatnosti - ribogojilišta za pastrve i izgradnja pratećih ugostiteljsko-turističkih sadržaja, kazala je tom prigodom Sanja Samardžija, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje prostorom grada Solina nekretnine Trešnjevka Zagreb.

Kako je DPU predstavila izrađivačica plana Ines Berlengi iz tvrtke GISplan, 50 posto površine i dalje bi zauzimali ribnjak i bazeni, dok bi maksimalna građevna bruto površina iznosila 1600 kvadrata s maksimalnim brojem etaža podrum, prizemlje i prvi kat, sa skladišnim prostorom, ugostiteljskim objektom, odnosno restoranom, poslovnim prostorijama i uredima, a moguće je uklopiti i stambeni prostor od oko 150 kvadrata za vlasnika objekta.

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.