Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Ranilović: Zaustavljen pad cijena nekretnina

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na konferenciji je istaknula kako njezino ministarstvo želi fer odnos s investitorima, skraćivanje procedura i povećanu transparentnost.
U tom cilju, Ministarstvo je pokrenulo dva važna projekta, a to su uspostava informatičkog sustava prostornog uređenja (ISPU) i e-dozvole, kaže ministrica.
ISPU zainteresiranima daje podatke o zemljištu - njegovoj namjeni, eventualnim ograničenjima gradnje, stanju infrastrukture itd., a e-dozvola, čija se puna funkcionalnost očekuje do kraja godine, trebala bi omogućiti tražitelju dozvole da u svakom trenutku zna u kojoj je proceduralnoj fazi njegov zahtjev, a trebala bi i znatno ubrzati izdavanje dozvola.
Mrak Taritaš ocjenjuje kako se pokazuje da kvalitetni stanovi na dobrim lokacijama imaju konstantnu prođu, ali da je "srednji sloj u problemima s ekonomskim okvirima u kojima se kreće".
Drži kako značajan broj novih neprodanih stanova ukazuje na pogrešne procjene ulaganja na krivim lokacijama, ali da nije riječ o 15-20 tisuća takvih stanova, već ih je između tri i četiri tisuće.
Dvodnevna, deseta godišnjoj Međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, u organizaciji tvrtke Filipović poslovno savjetovanje, okupila je više od stotinu sudionika. Glavne teme su komercijalne nekretnine, energetika, infrastruktura, EU fondovi, zelena gradnja i energetska učinkovitost.
Zemlja partner je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, a njezin veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn ocijenio je da je ulazak Hrvatske u EU velika prilika za privlačenje ulaganja te da je na Hrvatskoj da ih potiče i ohrabruje nekretnine Trešnjevka Zagreb

Post je objavljen 09.04.2014. u 15:13 sati.