Nekretnine Pula

petak, 12.02.2016.

Razvoj golf ishodio prvu dozvolu za golf na Srđu

Gradski vijećnik i saborski zastupnik Mosta Maro Kristić, s druge strane, razočaran je načinom na koji se nastavlja ovaj, po "srđevcima", od početka kontroverzan projekt.
- Nitko živ nije bio obaviješten o dobivanju te dozvole, nego smo je sami našli na stranicama Ministarstva graditeljstva. Svatko tko pažljivije pogleda, vidjet će da je izdana posljednjeg dana mandata bivše Vlade. Sama ta činjenica implicira da se nekome žurilo – komentirao je Kristić. Prema njegovim riječima, ni gradski vijećnici ni građani Dubrovnika nemaju nikakvu informaciju što se s projektom događa. Vijećnici će tražiti osnivanje povjerenstva koje će se time baviti, a Kristić će ovu temu nastojati iznijeti i u Saboru.
Podsjetio je i na presudu Visokog upravnog suda da je povećanje obuhvata projekta sa 100 na 310 hektara bilo nezakonito.
- Projekt se i dalje razvija na 310 hektara, izdana je lokacijska dozvola, sad i građevinska… Svaka Vlada dosad ignorirala je sudsku odluku, što si ozbiljna država ne smije dopustiti. Osim toga, na Upravnom sudu vodi se i postupak ocjene valjanosti studije utjecaja na okoliš. Postoje veliki izgledi da bude poništena - zaključio je Kristić.
Trebala bi se graditi dva golfska terena, golfska akademija, dva hotela, 240 vila i 408 apartmana, amfiteatar, konjički klub, parkovi, šetnice i drugi javni sadržaji. Sve skupa, oko 860 milijuna eura, na površini od 310 hektara.
U listopadu 2015. godine, u redovitoj proceduri, izdana je lokacijska dozvola koja se odnosi na izgradnju Športsko-rekreacijskog centra s golf- -igralištem, izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda te rekonstrukciju javne prometnice od D8 do Bosanke. Temeljem te dozvole predviđeno je izdavanje oko 300 građevinskih dozvola za objekte unutar obuhvata lokacijske dozvole - odgovorio je Ivan Kusalić, prokurist tvrtke 'Razvoj golf'.
- Samim izdavanjem lokacijske dozvole stekli su se uvjeti za traženje i izdavanje građevinskih dozvola. Ova građevinska dozvola odnosi se na izgradnju 600 metara javne prilazne prometnice s infrastrukturom od ulaza 2. (ulaz Žarkovica) do prilazne ceste prema TZ Bosanska - sjever. Podnositelj zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Grad Dubrovnik jer se radi o javnoj prometnici. Želja nam je započeti izgradnju u 2016. godini,
a prema uvjetima iz svake građevinske dozvole - stoji u odgovoru Ivana Kusalića nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.