Nekretnine Pula

četvrtak, 22.12.2016.

Pevec odustao od kupnje slovenskog Merkura

Nakon odustajanja Peveca, očito je kako u kratkom roku neće doći do kupnje nekretnina Merkura, nekad uspješnog regionalnog lanca tehničkom robom i građevinskim materijalom.
Hrvatski trgovački lanac Pevec u četvrtak je i službeno objavio da je odustao od kupovine slovenskog lanca Merkur trgovina, obrazlažući da mu nije bilo dozvoljeno procijeniti stvarnu vrijednost Merkura, analizirati pravne, porezne i financijske rizike.
"Unatoč velikom interesu Peveca za uspješnim zaključenjem predmetne transakcije, budući da nismo bili u mogućnosti procijeniti stvarnu vrijednost predmeta prodaje, analizirati pravne, porezne i financijske rizike te samim time niti donijeti informiranu odluku o podnošenju obvezujuće ponude, donijeli smo poslovno opravdanu odluku o odustanku od daljnjeg sudjelovanja u transakciji, o čemu su Uprava i Nadzorni odbor Peveca obavijestili ovlaštene predstavnike prodavatelja", navodi se u priopćenju Peveca.
Javni poziv za dostavljanje obvezujućih ponuda za kupnju 100 posto dionica Merkur - trgovina in storitve, d.d., u stečaju, čije je sjedište u mjesta Naklo, bio je objavljen
5. rujna ove godine.
Iz Peveca podsjećaju kako su odlučili sudjelovati u tom postupku te su za pružanje odgovarajuće analize postojećih odnosa i poslovanja Merkura te pripremu obvezujuće ponude angažirali financijske i pravne savjetnike - Interkapital vrijednosne papire, Deloitte Savjetodavne usluge te Odvjetničko društvo Mamić Perić Reberski Rimac.
U objavljenom javnom pozivu bili su detaljno definirani uvjeti sudjelovanja u postupku, a kako bi Pevecu i njegovim savjetnicima, radi pripreme odgovarajućih analiza, bio omogućen pristup poslovnoj dokumentaciji Merkura, objašnjavaju iz Peveca, uz napomenu kako je krajem rujna potpisan i ugovor o povjerljivosti.
"Detaljnom analizom cjelokupne dokumentacije koja je bila dostupna za potrebe analize postojećih odnosa te poslovanja društva Merkur trgovina, angažirani savjetnici Peveca utvrdili su kako količina kao ni kvaliteta dostupnih podataka nije dovoljna za izvršenje ugovorenih poslova", ističu iz Peveca.
Dodaju kako su dostavljeni izvještaji savjetnika trebali predstavljati osnovu za pripremu odgovarajuće analize, koja bi predstavljala podlogu za podnošenje poslovno opravdane obvezujuće ponude.
"Naime, sukladno pravilima javno objavljenog poziva za dostavu ponuda, postupak se vodio metodom 'viđeno - kupljeno' te je dubinska analiza dokumentacije jedina prilika gdje potencijalni ponuditelj može proučiti poslovanje ciljnog društva, analizirati njegov potencijal razvoja te u konačnici odrediti fer cijenu predmeta prodaje", stoji u priopćenju hrvatskog trgovačkog lanca.
Pevec je, kako se nadalje navodi, "u nekoliko navrata obavijestio ovlaštene predstavnike prodavatelja kako bez dodatnih podataka, koji se standardno prezentiraju potencijalnim kupcima u sličnim transakcijama, neće biti u mogućnosti procijeniti stvarnu vrijednost predmeta prodaje kao niti analizirati pravne, porezne i financijske rizike društva Merkur trgovina, u opsegu u kojem je to uobičajeno kod sličnih transakcija".
Međutim, usprkos tome ovlašteni predstavnici prodavatelja obavijestili su Pevec kako daljnji podaci ne mogu biti stavljeni na raspolaganje, ističu iz Peveca obrazlažući zašto su odustali od daljnjeg
sudjelovanja u procesu kupnje Merkura immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.12.2016.

Njemačka vlada će s 20.000 eura poticati kupnju stana ili kuće

Kako je ministrica Hendricks objasnila za dnevnik Rheinische Post od srijede, ministarstvo gradnje već intenzivno razgovara s ministarstvom financija kako bi se osigurala sredstva za ove subvencije.
Dolaskom velikog broja izbjeglica, ali i useljenika iz svih dijelova Europske unije, u Njemačkoj se posljednjih godina povećao problem nedostatka stanova te posebice stanova za građane sa slabijim primanjima.
Prema podacima EU ureda za statistiku (Eurostat), postotak građana koji žive u vlastitoj nekretnini, koji u Njemačkoj iznosi 52 posto (dok je u Hrvatska 89,7 posto),
među najnižima je u Europi immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 13:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.10.2016.

U 2017. na bubanj preko burze 23 državne tvrtke

U pripremi proračuna za iduću godinu u kojoj ministar financija mora osigurati među ostalim i pokrivanje gotovo 30 milijardi kuna duga koji dolazi na naplatu svaki prihod
biti će itekako važan, pa i prihod od aktiviranja državne imovine.
Njezino intenzivnije stavljanje u funkciju i prodaja već je ove godine započeto immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.08.2016.

Kako kupiti hrvatski otok

Jadranski cjenik
Zavrtjeli smo malo listu jadranskih otočića koji su na 'banku', a većinom su nenaseljeni, s ruševnim objektom ili bez ikakve prethodne gradnje.
- Tajan (Dubrovnik), površina 150.000 m˛ - 750.000 eura
- Crkvina (Dubrovnik), 170.000 m˛ - 850.000 eura
- Kosmeč (Dubrovnik), 26.000 m˛ - 130.000 eura
- Mali Kosmač (Šibenik), 5000 m˛ - 700.000 eura
- Sridnja (Zadar), 130.000 m˛ - 6 milijuna eura
- Srednja Klud (Trogir), 18.800 m˛ - 1,2 milijuna eura
- otok u kornatskom arhipelagu, 200.000 m˛ - 3,2 milijuna eura
- otok blizu Hvara, 209.000 m˛ - 2,3 milijuna eura
- otok između Pašmana i Kornata, 36.000 m˛ - 2,5 milijuna eura
- otok u srednjoj Dalmaciji, 35.000 m˛ - 1,5 milijuna eura immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.05.2016.

Priznanje magazina "The Plan" za projekt moderne vinarije u Slavoniji

ZAGREB - Ove godine, na svečanosti koja je održana u Veneciji u srijedu 25.svibnja, u kategoriji production (proizvodna namjena) ugledni magazin The Plan nagradio je projekt vinarije, koji potpisuje renomirani hrvatski arhitektonski studio "Dva Arhitekta".
Riječ arhitekta: "Vinarija u Radovancima kraj Požege je projekt koji je izrađen za našeg klijenta, uspješnog vinara immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.02.2016.

Otvoren je novi Dječji vrtić “Bambi”, privatna investicija vrijedna 2 milijuna kuna

Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić, investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima.
Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Čedomirom Bračkom te pročelnicama Marinom Držaić i Ljiljanom Risek u utorak, 23. veljače, obišao novootvoreni Dječji vrtić Bambi u Ivancu, a u posjetu im se pridružila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Suzana Divjak.
Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić,
investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 19:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.03.2015.

Starwoods planira ekspanziju diljem Europe, pa i u Hrvatskoj

ZAGREB - Kompanija Starwood Hotels&Resorts Worldwide, brand koji posjeduje više od 1.200 nekretnina u gotovo 100 zemalja, sljedećih pet godina planira daljnji rast i širenje na
više od 40 novih hotela i odmarališta diljem Europe, uključujući i u Hrvatskoj. Kako je objavljeno iz te kompanije, planiraju povećati svoj portfelj za 30 posto, a strategija
im je ulagati na brzorastuća, ali i već uspostavljena tržišta.
"Godina 2014. bila je rekordna po potpisanim ugovorima za Starwood u Europi uz dosljedan, održiv rast kvalitetnog portfelja na ključnim europskim tržištima i traženim destinacijama immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 16:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.12.2014.

Ikea koncentrira vlasničku strukturu trgovačkih centara

STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina namještajem IKEA objavio je u srijedu da planira konsolidirati vlasničku strukturu trgovačkih centara radi učinkovitijeg razvoja poslovanja. Švedska grupa vlasnica je trgovačkih centara koji se nalaze u blizini pojedinih njezinih trgovina namještajem. Prvi je takav trgovački centar otvoren 2001. i kompanija otada razvija taj koncept, koji se temelji na računici da će posjetitelji trgovina namještajem ući i u susjedni trgovački centar i obrnuto.
Sada su odlučili pojednostaviti složenu korporativnu strukturu pa najavljuju kupovinu preostalih 51 posto članice grupe koja upravlja trgovačkim centrima u Europi i Kini od suvlasnika Inter IKEA grupe.
To će omogućiti IKEA grupi da spoji ruske trgovačke centre s onima u Europi i Kini u podružnicu koja će biti u potpunosti u njezinom vlasništvu, dok će Inter IKEA grupa izaći iz poslovanja s trgovačkim centrima.
"Pokazalo se da se posjetiteljima sviđa ideja trgovačkih centara i da su oni dobra potpora IKEA trgovinama, a i dugoročna investicija", priopćila je kompanija.
Nova podružnica IKEA Centres posjedovat će 31 trgovački centar u Europi i Kini, te 14 u Rusiji, koje se ukupno prostiru na više od tri milijuna prostornih metara površine i imaju oko 400 milijuna posjetitelja godišnje.
Izvršni direktor IKEA grupe Erik Oster Pedersen rekao je da očekuje sinergijske efekte na razini nabave i upravljanja objektima. Naglašava također da nisu odustali od širenja poslovanja s trgovačkim centrima, pa i u Rusiji, unatoč aktualnim makroekonomskim i političkim nevoljama u toj zemlji.
"Mislimo da možemo poboljšati model suradnje u IKEA-i", rekao je Pedersen.
"Gdje god se ukaže prilika za povezivanje IKEA-inih trgovina s trgovačkim centrom, mi ćemo je iskoristiti", dodaje.
Krajem prošlog tjedna Inter IKEA grupa otvorila je u Pekingu svoj najveći trgovački centar. Na internetskim su stranicama objavili da će idućih nekoliko godina znatno povećati maloprodajni prostor u trgovačkim centrima i otvoriti trgovine na više od 10 novih lokacija a u pripremi imaju i još 12 projekata immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.07.2014.

DZS: u travnju nastavljen pad građevinskih radova

Građevinski radovi u Hrvatskoj u travnju ove godine bili su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, 6,2 posto manji u odnosu na isti lanjski mjesec, a pali su i u odnosu na ožujak, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Prema kalendarski prilagođenim indeksima, u travnju su na godišnjoj razini radovi na zgradama bili 4 posto manji nego u istom mjesecu prošle godine, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 8,1 posto.
Pritom je na novogradnjama odrađeno 49,2 posto radnih sati, dok se na ostale radove, dakle rekonstrukcije, popravke i održavanje, odnosi 50,8 posto odrađenih radnih sati. Od tog je 43,9 posto sati odrađeno na zgradama, a 56,1 posto na ostalim građevinama immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.03.2013.

Bandić ne odustaje od kupnje stanova za invalide, unatoč odluci Skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da ne odustaje od namjere da Grad Zagreb osigura 20 stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom iako je zagrebačka Gradska skupština na prošloj sjednici odbila prijedlog poziva za iskazivanje interesa radi kupnje takvih stanova. Na skupštini je tada rečeno kako bi bilo najbolje da se stanovi za osobe sa 100-postotnim invaliditetom osiguraju u Sopnici-Jelkovcu gdje stanove ima Zagrebački holding immobiliari Croazia.

"Ondje nema stanova prilagođenih osobama s invaliditetom i potrebni su veliki radovi da bi se prilagodili ...

Oznake: immobiliari Croazia

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.