Nekretnine Pula

petak, 08.09.2017.

Tri faktora koja su poništila negativan učinak Agrokora

Prirast novih zdravih kredita, prodaje portfelja i gospodarski oporavak pomogli su da se poništi negativan učinak Agrokora i povezanih dobavljača na pokazatelje kreditne kvalitete,
ocjena je analitičara Hrvatske udruge banaka iz najnovije kvartalne analize trendova u hrvatskom bankarstvu -
HUB Pregled novogradnja Samoborobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.01.2017.

Grk zavladao najelitnijim dijelom crnogorske obale

Stathisov Adriatic Propertises počinje gradnju novog hotela Kraljičina plaža na 22.000 četvornih metara.
Uskoro bi mogla početi gradnja novog hotela Kraljičina plaža i apartmana za prodaju u Miločeru, javljaju podgoričke Vijesti. Pozivajući se na ugovor o dugogodišnjem izdavanju u zakup staroga hotela Kraljičina plaža i zemljišta kompaniji Adriatic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, državni HTP Miločer, kao vlasnik zemljišta, zatražio je izdavanje građevinske dozvole.
Adriatic Properties je u studenome prošle godine počeo ispitivanje terena za gradnju novog hotela i apartmana na zemljištu u Pržnom novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.12.2016.

Cijena stanova na Manhattanu prvi puta dosegnula 2 milijuna dolara

NEW YORK - Prosječna cijena stanova na Manhattanu ove godine će, prema očekivanjima, po prvi puta dosegnuti dva milijuna dolara, no u 2017. cijene će se iznivelirati, nakon što su se gotovo udvostručile u posljednjih deset godina.
Cijene su porasle zbog pojačane prodaje apartmana vrijednih 10 milijuna dolara i više, što iskrivljuje podatke, objavio je u utorak CityRealty, oglasnik nekretnina za područje New Yorka.
Otvaranje nebodera na 96 katova, 432 Park Avenuea, najviše stambene zgrade u Americi, imalo je pretjerano veliki utjecaj na cijene, kaže istraživačka direktorica u
CityRealtyju Gabby Warshawer.
U neboderu koji ima pogled na Central Park, od 75 stanova 52 su prodana za više od 10 milijuna, dok su cijene nekih stanova iznad 40 milijuna dolara, ističe.
Porast izgradnje novih stanova i rast cijena postojećih također su podignuli tržište, napominje Warshawer.
Cijene stanova na Manhattanu su rasle svake godine od 2011., no očekuje se da će se iduće uravnotežiti.
Nedostatak skupih, velikih, novih zgrada u 2017. zadržat će daljnji porast cijena, procjenjuju iz CityRealtyja novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.10.2016.

Europska komisija Hrvatskoj odobrila više od 7 milijuna eura za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja

Most je sastavni dio međunarodnog pan-europskog cestovnog koridora 5C- Budimpešta-Beli Manastir-Osijek-Sarajevo-Ploče te je dio europske mreže autocesta koja sjever Europe povezuje s Jadranom.
CEF je financijski instrument Europske unije kroz koji države članice mogu ulagati u izgradnju nove te unaprjeđenje postojeće prometne, energetske i telekomunikacijske infrastrukture na devet koridora Osnovne mreže Transeuropske prometne mreže. Uz pomoć sredstava iz CEF-a stvarat će se međusobno povezane mreže širom Europe što će doprinijeti ekonomskom rastu te socijalnoj i teritorijalnoj koheziji unutar Europske unije.
U financijskom razdoblju 2014. - 2020. državama članicama je iz CEF-a na raspolaganju 26 milijardi eura za ulaganja u prometnu infrastrukturu, od čega je Hrvatskoj na raspolaganju 456 milijuna eura. Poseban naglasak ovaj Instrument stavlja na otklanjanje uskih grla, osiguravanje održivih i efikasnih prometnih sustava na duži rok, na unapređenje integracije i povezivanja različitih prometnih grana
te povećanje interoperabilnosti, ističe se u priopćenju novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.06.2016.

Iznajmljivanje apartmana u Zagrebu sve rašireniji posao

Na blizinu aerodroma, kada je uređivala stan u Sloboštini, računala je Branka Jušinski.
– Stan u kojem su deset godina bili podstanari naslijedila sam od roditelja. Kad sam ga odlučila pretvoriti u apartman, ljudi su mi se smijali i pitali: "Tko će unajmiti apartman na kraju Novog Zagreba?" No krenulo je gotovo odmah nakon što sam stan počela oglašavati – kaže Branka Jušinski. Toliko je dobro išlo, dodaje, da je nakon nekog vremena suprug kupio još jedan manji u tom kvartu, koji također iznajmljuju.
– Gotovo 90 posto gostiju su stranci, Bugara i Nizozemaca ima najviše, a oduševljeni su što imaju izravnu autobusnu liniju koja ih vozi do Glavnog kolodvora – kaže Branka Jušinski.
Uglavnom su to obitelji s djecom ili sredovječni parovi koji avionom presjedaju u Zagrebu, prespavaju noć, uzmu rent-a-car koji potom ostave kad idu na let.
Od kratkoročnog najma, reći će ovi vlasnici, više se zaradi, no on zahtijeva i puno više posla novogradnja Samoborobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.02.2016.

Zračna luka Zadar ugovorila posao od devet milijuna kuna bez javnog natječaja

Radovi su već počeli, a izvodi ih varaždinska tvrtka Colas Hrvatska.
Zračna luka Zadar ugovorila je radove za popravak avionske piste u vrijednosti od 8,95 milijuna kuna bez javnog nadmetanja, piše Večernji list.
Radovi su već počeli, a izvodi ih varaždinska tvrtka Colas Hrvatska. Direktorica zadarskog aerodroma Irena Ćosić tvrdi da je posao vrijedan gotovo devet milijuna kuna bez javnog nadmetanja ugovoren na njezinu inicijativu zbog hitnosti postupka.
'Prema zakonu postoji mogućnost pregovaračkog postupka bez prethodne objave i mi smo se na to odlučili novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 30.06.2015.

Pet dvoraca na prodaju

Možete imate vlastite velike stepenice, nevjerojatnu arhitekturu, a reakcija kad nekome kažete da imate zamak je sigurno neprocjenjiva
Trend kupovanja dvoraca i dalje je aktualan. Iako je život u manjem prostoru jeftiniji, bolji za okoliš i pruža mogućnost da budete kreativni s prostorom - tko ne bi želio živjeti poput kralja ili kraljice? Možete imate vlastite velike stepenice, nevjerojatnu arhitekturu, a reakcija kad nekome kažete da imate zamak je sigurno neprocjenjiva. Na tržištu je trenutno pet dvoraca:
Château de Vigny, Val d'Oise, Francuska
Cijena: Otprilike 6 milijuna dolara
Dvorac iz 1504., koji se nalazi 50-ak kilometara od Pariza, pojavio se u Rihanninom spotu. Na njegovom je posjedu kapelica i osam kuća. Iako treba generalnu obnovu, tajna stubišta, prekrasna gotička arhitektura i relativna izoliranost zvuče jako privlačno.
Posjed u Woodstocku, Connecticut
Cijena: 39 milijuna dolara
Ovaj dvorac u Connecticutu ima sve odlike europskog posjeda - obrambeni jarak, nekoliko tornjeva, devet predivno uređenih soba i sedam kupaonica - nećete ga nikada poželjeti napustiti.
Château de Villersexel, Villersexel, Francuska
Cijena: oko 14 milijuna dolara
Blizu Švicarske i Njemačke, Château de Villersexel ne samo da je "povoljan" po cijeni od 14 milijuna, već je i u odličnom stanju. Ima 50 soba, prekrasne tapiserije, originalno je opremljen. Stari zamak iz doba Louis XIII ima i vlastitu konjušnicu i farmu, a građen je dva puta - 1000. i 1871. godine.
Dvorac Tiffany, Kansas City, Missouri
Cijena: 599.900 dolara
Kuća sagrađena 1909. je prilično povoljna, a budući vlasnik dobiva pet spavaćih soba, četiri kupaonice i lažni stražarski toranj.
Mirni dvorac Mooresburg, Tennessee
Cijena: 349.900 dolara
Iako ne izgleda impresivno u usporedbi s većim dvorcima, ovaj mali zamak s dvije spavaće sobe u Tennesseeju ima lijepu priču. Vlasnici su mu bili veliki obožavatelji filma "Prohujalo s vihorom" i željeli su da njihov dom izgleda poput Tarinog.
Čak su kupili i postavili originalno stubište iz kina u kojem je "Prohujalo s vihorom" imalo premijeru novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.