Nekretnine Pula

srijeda, 27.09.2017.

Microsoft u Hrvatskoj dobio novu v.d. direktoricu

Pozicija v.d. direktorice Microsofta u Hrvatskoj nosi sa sa sobom veliku odgovornost.
Tatjana Skoko preuzela je dužnost v.d. direktorice kompanije Microsoft Hrvatska. Na toj poziciji naslijedit će gđu. Lejlu Zuki – Krivdi koja preuzima dužnost Channel Development Managera u
Microsoftovom odjelu CEE OCP & SMC, gdje će biti zadužena za 33 zemlje srednje i istočne Europe nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.01.2017.

Britanija najavila gradnju 17 gradova i sela

LONDON - Britanska vlada objavila je u ponedjeljak planove o izgradnji 17 novih gradova i sela širom Engleske u sklopu nastojanja da ublaži kronični manjak stambenog prostora.
Nove "vrtne" zajednice na potezu od Cumbrije na sjeverozapadu do Cornwalla na krajnjem jugozapadu Engleske bit će dio plana o izgradnji do 200 tisuća novih stambenih jedinica, stoji u izjavi britanskog ministra stanogradnje i planiranja Gavina Barwella.
U ponedjeljak je ministar prvi puta objavio konkretne lokacije za planiranu gradnju, uz napomenu da će država ublažiti ograničenja u domeni prostornog uređenja i dodijeliti ukupno 7,4 milijuna funta (9,1 milijun dolara) pomoći pri financiranju gradnje.
Najavljenih 200 tisuća novih stambenih jedinica tek su djelić od najavljenih milijun kuća koje je vlada obećala izgraditi u razdoblju od 2015. do 2020. godine u ionako
gusto naseljenoj zemlji, primjećuje Reuters nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 07.12.2016.

Hrvatska tvrtka CITUS proglašena je Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation na European Business Awards natjecanju

Ove godine u njega je bilo uključeno 33.000 tvrtki iz Europe, a njih 634 odabrane su kao nacionalni pobjednic
Hrvatska tvrtka CITUS proglašena je Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation, na European Business Awards (EBA) natjecanju. European Business Award je najveće europsko natjecanju koje promiče poslovnu izvrsnost, uspješnost u poslovanju te najbolje prakse u europskoj poslovnoj zajednici.
EBA nagrada se dodjeljuje već desetu godinu za redom i podupiru ju poslovni čelnici, akademski i politički predstavnici iz cijele Europe. Ove godine u njega je bilo uključeno 33.000 tvrtki iz Europe, a njih 634 odabrane su kao nacionalni pobjednici. Temeljne vrijednosti EBA, na osnovu kojih ocjenjuje i dodjeljuje nagrade, su inovacija, etika i uspjeh tvrtke.
„Čestitam CITUS-u. Njihov uspjeh i mukotrpan rad imaju izuzetno važnu ulogu u stvaranju snažnije europske poslovne zajednice. Želim im puno uspjeha u sljedećem krugu! ",
izjavio je Adrian Tripp, izvršni direktor European Business Awards-a nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.08.2016.

U lipnju izdano 636 građevinskih dozvola, 31,4 posto više nego lani

ZAGREB - U Hrvatskoj je u lipnju izdano 636 građevinskih dozvola što je 31,4 posto više u odnosu na prošlogodišnji lipanj, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama građevina, 82 posto dozvola izdano je za zgrade, a 18 posto za ostale građevine.
Za zgrade je naime izdano 519, a za ostale građevine 117 dozvola.
Prema vrstama radova, u lipnju je najviše, 449 dozvola, odnosno 71 posto izdano za novogradnje, a 187 (29 posto) za rekonstrukcije, tj. dogradnje, prenamjene, obnove i slično.
Dozvolama izdanim tijekom lipnja predviđeno je izvođenje radova ukupne vrijednosti 1,65 milijardi kuna nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2016.

Douş Grupa u Šibeniku nakon marine ulaže i u brodogradilište

Žele i Marinu Zadar, hotel u Splitu, a u Zagreb dovode lanac restorana Nusr-Et.
Turski ulagač Douş Grupa mogao bi, kako neslužbeno doznajemo, uskoro plasirati novu akviziciju u Hrvatsku, a zainteresirani su za preuzimanje NCP remontnog brodogradilišta,
koje se nalazi pokraj njihova resorta i marine u Šibeniku u Mandalini. Na taj bi način, kažu nam izvori, zaokružili ponudu za gosta, ali i iskoristili know-how koji
postoji u hrvatskoj brodograđevnoj industriji.
Nedavno su preuzeli veliko brodogradilište u Barceloni u kojoj se vrši remont megajahti i do 200 metara dužine pa slično namjeravaju razviti i u Hrvatskoj nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.06.2016.

Zagreb u zlatnoj sredini, Dubrovnik i Opatija pri samom vrhu

Najveći godišnji pad ponovno je zabilježen u Bjelovaru gdje iznosi 8,9 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ tamošnjih stanova iznosila je 782 eura što je 1,4 posto manje no mjesec ranije.
Stagnacija cijena stanova koja se odvija već neko vrijeme, prema podacima portala Crozilla.com zabilježena je i tijekom svibnja. Cijene su u većini gradova imale nešto niže vrijednosti na mjesečnoj i na godišnjoj razini, no značajnije promjene nisu zabilježene.
Najviše cijene stanova, već su tradicionalno zabilježene na moru, a Dubrovnik i Opatija nalaze se na samom vrhu. Najniže cijene bilježe gradovi u unutrašnjosti: Bjelovar i Sisak.
U „zlatnoj sredini“ po pitanju cijena stanova našao se Zagreb u kojem je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 1600 eura što je,
prema podacima oglasnika Crozilla.com, 0,2 posto manje no mjesec ranije.
Najveći godišnji pad ponovno je zabilježen u Bjelovaru gdje iznosi 8,9 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ tamošnjih stanova iznosila je 782 eura što je 1,4 posto manje no mjesec ranije.
Pad cijena od 0,4 posto zabilježen je u Varaždinu gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1114 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako porast svibanjskih cijena bilježe tek gradovi na Jadranu, Šibenik i Opatija u kojima su cijene porasle za 0,7 posto. U Šibeniku se prosječna tražena cijena metra kvadratnog popela na 1493 eura, dok se Opatija visinom prosječne cijene „kvadrata“ od 2929 eura lagano približava Dubrovniku.
Pad cijena zabilježen je i u Zadru, 0,2 posto prema podacima Crozille, a cijena „kvadrata“ iznosila je 1761 euro.
Među jeftinijim gradovima na moru nalazi se Senj u kojem su cijene pale za 1,1 posto, a za metar kvadratni stana u prosjeku se tražilo 1237 eura. Barbara Prpić iz Zanatskog obrta Gradnja iz Senja, za Crozilla.com rekla je kako su cijene stanova u tom gradu napokon onakve kakve bi trebale biti. Dodaje kako se tamošnji „kvadrati“ kreću od 500 do 1600 eura.
„Na 1600 eura po metru kvadratnom misli se na nekretnine koje su prvi red do mora i koje su novo izgrađene.“ – dodaje Prpić nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.02.2016.

Kliman za turističku uporabu neperspektivnih vojnih objekata

SPLIT - Ministar turizma Anton Kliman najavio je u utorak u Splitu izradu akcijskog plana stavljanja neperspektivnih vojnih zona u službu turističkog razvoja te poručio kako će se zauzimati za uklanjanje zapreka učinkovitom poslovanju u turističkom sektoru. "Napravit ćemo akcijski plan kako bi se neperspektivne vojne zone pogodne za investiranje u turizmu stavile u funkciju", rekao je Kliman novinarima.
Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja je nakon sastanka gradskih i županijskih političkih i turističkih djelatnika s ministrom Klimanom, izvijestio kako se razgovaralo o rješavanju poteškoća u vezi neperspektivne vojne imovine.
"Prepuštanje vojnih objekata i zemljišta za turističke potrebe ide vrlo sporo i treba učiniti sve što je moguće da se pri tomu bude učinkovitiji
kako bi se omogućile nove turističke investicije," kazao je Ževrnja nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 30.07.2015.

D-resort u Šibeniku: Nova oaza za luksuzni odmor

Za arhitektonski dizajn resorta koji je uklopljen u krajolik zaslužan je Nikola Bašić
Turska Dogus grupa prošloga je vikenda u Šibeniku otvorila luksuzni D-Resort, hotelski kompleks s pet zvjezdica u koji je uloženo 25 milijuna eura i koji predstavlja prvu tursku greenfield investiciju u Hrvatskoj.
D-resort raspolaže sa 69 soba i apartmana te tri luksuzne vile, te prvom hrvatskom marinom D-Marin Mandalina kategoriziranom s pet sidara, koja može primiti megahajte, duge od 30 do 140 metara.
Za arhitektonski dizajn resorta koji je uklopljen u krajolik zaslužan je Nikola Bašić, dok su unutarnje uređenje hotela i pratećih objekata osmislili Marko Murtić i Emur studio.
Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta u Šibeniku Dogus grupa je vlasnik i D-Marin Dalmacije u Sukošanu, najveće marine u regiji (kapaciteta 1.200 vezova na moru i 600 na kopnu), koja se trenutačno uređuje, a sljedeće godine ondje se planira otvorenje ekskluzivnog beach kluba, te D-Marin Borik u Zadru.
Sve tri njihove marine imaju ukupno 2.406 vezova što je oko 10 posto ukupnog broja vezova u Hrvatskoj. Usto, Dogus grupa je vlasnik i 11-posto udjela u najvećem hrvatskom lancu marina ACI, koji je u većinskom državnom vlasništvu.
Trenutačno rade i na projektu hotela Maraska u Zadru, koji će imati 120 soba i 80 apartmana i za koji je potpisan ugovor s jednim svjetski poznatim hotelskim lancem, što je investicija koja je prema ranijim najavama teška oko 45 milijuna eura. Usto, u njihovu je vlasništvu i hotel Villa Dubrovnik.
Dogus grupa dosad je u Hrvatskoj od 2007. u različite projekte uložila oko 300 milijuna eura, a najavili su i nastavak investiranja.
Grupa posluje u ukupno 27 zemalja i zapošljava oko 35.000 ljudi nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.03.2014.

U sva četiri tromjesečja prošle godine pad građevinskih radova na godišnjoj razini

Na ostalim pak građevinama statistika je u prva tri kvartala prošle godine bilježila rast građevinskih radova od 2,8 do 4,1 posto, da bi u četvrtom kvartalu i radovi na ostalim građevinama pali i to za 1,6 posto u odnosu na četvrto tromjesečje 2012. godine.
Izvorni i desezonirani indeksi na mjesečnim razinama pokazuju rast građevinskih radova u prosincu prošle godine.
Prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u prosincu su bili veći za 2 posto u odnosu na studeni, dok su prema izvornim indeksima bili veći za 2,2 posto.
Statistika prema izvornim indeksima u prošloj u odnosu na 2012. godini bilježi pad građevinskih radova za 4,1 posto.
Po podacima DZS-a, u prošloj je godini na novogradnjama odrađeno 51,4 posto radnih sati, dok se na ostale radove odnosi 48,6 posto radnih sati odrađenih u zadnjem mjesecu prošle godine.
Prošle se godine većina odrađenih radnih sati odnosila na radove na ostalim građevinama, 58,5 posto, dok je 41,5 posto radnih sati odrađeno na zgradama nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.