Nekretnine Pula

srijeda, 21.12.2016.

Za sedam gradskih nekretnina očekuju zaradu do 20 milijuna kuna

U raspravi je Petar Škorić (HDZ) istaknuo kako se u slučaju zgrade na Peristilu radi o iznimno vrijednom gradskom resursu koji bi se mogao bolje iskoristiti. Gradonačelnik Ivo Baldasar pojasnio je kako se ovdje radi o pitanju koncepta na koji bi se način Grad trebao baviti svojim nekretninama:
- Grad se u ovom slučaju ne može ponašati kao privatna firma, jer služi za servis građanima. U jednom konceptu možemo govoriti o osnivanju agencije koja će se u Gradu baviti nekretninama i upravljati njima na komercijalan način.
Kako piše Slobodna Dalmacija, na kraju su zeleno svijetlo za prodaju dobile nekretnine u Vukovarskoj 83, Alješijinoj 11, Kralja Tomislava 6, Nodilovoj 6, Domilijinoj 8, Mihovilovoj širini i Šubićevoj ulici.
Vrijednost tih nekretnina je procijenjena između 15 i 20 milijuna kuna stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 28.11.2016.

Zaba nudi kredite za unapređenje turističke ponude

Malim poduzetnicima i privatnim iznajmljivačima dostupni su dugoročni i kratkoročni krediti za proširenje ili gradnju novih kapaciteta, preuređenje i opremanje.
Turistička sezona tek je završila, no pripreme za sljedeću počinju već sada. Iz godine u godinu očekivanja gostiju su sve veća pa je potrebno kontinuirano ulaganje u
kvalitetu turističkog proizvoda koje će doprinijeti produljenju sezone, konkurentnosti i postizanju bolje cijene iznajmljivanja. Zagrebačka banka zato poduzetnicima i
iznajmljivačima nudi nekoliko kreditnih linija koje im omogućuju da unaprijede svoju ponudu, prilagode se trendovima te povećaju konkurentnost na tržištu stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 13:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.10.2016.

Eurostat: Cijena nekretnina u Hrvatskoj pale na kvartalnoj razini

LUXEMBOURG - Hrvatska se u drugom tromjesečju ove godine svrstala među zemlje Europske unije s najvećim padom cijena stambenih nekretnina u odnosu na prvo tromjesečje, dok su na godišnjoj razini cijene porasle, pokazuju podaci Eurostata. U razdoblju od travnja do lipnja cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj pale su za 0,9 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, kada su uvećane za 1,2 posto. U istoj skupini s Hrvatskom našao se Cipar, gdje su cijene nekretnina, prema podacima Eurostata, pale također 0,9 posto. U Italiji su skliznule 0,4, a u Mađarskoj 0,2 posto.
Najviše su, pak, na tromjesečnoj razini porasle cijene stambenih nekretnina u Latviji, za 6,6 posto, a potom u Estoniji, Litvi i Portugalu - za 3,1 posto - te Velikoj Britaniji,
za 3 posto, izvijestio je u srijedu europski statistički ured stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.08.2016.

Kliman: Turistički resort na Hvaru i naselje Livka na Šolti na popisu strateških investicija

SPLIT - Tehnički ministar turizma Anton Kliman u srijedu je izvijestio da su projekti izgradnje turističkog resorta na Hvaru i naselja Livka na Šolti uvršteni na popis strateških investicija, ocijenivši da su to ogromni projekti koji će pridonijeti razvoju turizma u splitsko-dalmatinskoj županiji. "Prošlog tjedna smo na Povjerenstvu za strateške investicije uvrstili na listu strateških investicija dva velika projekta, a to su Livka na Šolti i resort na Hvaru u Starom Gradu," izjavio je Kliman nakon sastanka sa županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnjom i suradnicima, na kojem se razgovaralo o novim investicijama i budućem razvoju turizma na području te županije.
Po njegovim riječima, to su ogromni projekti koji će doprinijeti kvaliteti turističkih proizvoda u splitsko-dalmatinskoj županiji.
Prema medijskim napisima, realizacija ta dva projekta na Hvaru i Šolti mogla bi stajati oko 280 milijuna eura stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.07.2015.

Plavi horizonti: Gradnja kreće nakon turističke sezone

Rusi i dalje najveći kupci zemljišta u Crnoj Gori
PODGORICA - Stranci su prošle godine u Crnoj Gori stekli pravo svojine ili neko drugo, na površini zemljišta od oko 1,27 miliona metara kvadratnih, pokazuju podaci Ministarstva finansija.
Iz Ministarstva su agenciji Mina-business kazali da su prošle godine strancima pripali i objekti površine oko 40,16 hiljada metara kvadratnih.
"Na osnovu podataka kojima raspolaže Ministarstvo finansija za prošlu godinu, stranci u Crnoj Gori su stekli pravo svojine ili neko drugo pravo najviše nad nepokretnostima u Opštini Bar i to nad zemljištem površine 147,64 hiljade kvadrata i objektima od oko 24,75 hiljada kvadrata", rekli su iz Ministarstva.
Najveći broj stranih državljana koji posjeduju pravo svojine ili neko drugo pravo na nepokretnostima u Crnoj Gori je iz Rusije, zatim Srbije i Bosne i Hercegovine.
Zakonom o svojinsko-pravnim odnosima propisano je da je organ uprave nadležan za vođenje katastra nepokretnosti dužan da podatke o upisu prava svojine ili drugog prava stranca, dostavi Ministarstvu finansija, koje o tome vodi evidenciju.
U Crnoj Gori je 2009. godine usvojen novi Zakon o svojinsko-pravnim odnosima kojim je omogućeno strancima da neograničeno kupuju zemljište stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.01.2015.

Ove godine minimalne investicije u nove trgovačke centre

ZAGREB - Prema izvještaju Cushmana & Wakefielda, i u 2015. godini planirane su minimalne investicije u izgradnju novih trgovačkih centara. Od većih su u 2015. planirana otvorenja tek Mall of Splita “teškog 177 mil. eura”, te prvog bjelovarskog trgovačkog centra čija je cijena još tajna.
– Zaključak je kako trgovina u RH više nije atraktivna stranim ulagačima, ali ni domaćim potrošačima čija kupovna moć zaostaje za prosjekom EU. Sukladno tome građani racionalnije troše, ali i jenjava oduševljenje pojavom trgovačkih centara karakteristično za tranzicijske zemlje – rekla je Sanela Vrkljan, direktorica Sektora za trgovinu HGK, prenosi Večernji list.
Veliki trgovački formati rasli su i u 2014. Ulaganja se ni približno ne mogu mjeriti s rekordnom 2008. No ipak, samo u Zagrebu i okolici lani je u opticaj pušteno najmanje 70.000 novih šoping-kvadrata – unatoč stagnaciji realnog prometa na malo u odnosu na godinu prije, dok je razina prometa u 10 mjeseci 2014. u odnosu na isto razdoblje 2008. manja i 17%.
– Od 2000. do 2014. u hrvatsku je trgovinu ukupno investirano 3,87 milijardi eura stranih investicija što, prema podacima HNB-a, čini 15,16% ukupnih investicija u gospodarstvu. U 2008. i 2009. bilo ih je najviše u hrvatskoj trgovini, a potom taj iznos pada. U rekordnoj 2008. uloženo je više od 1,22 milijarde eura, a u 2013. i prva dva tromjesečja 2014. ukupno tek 119,9 milijuna eura – kaže Vrkljan stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.12.2013.

Turizam uvećava udjel u BDP-u

Podvlače se crte pod hrvatski turizam u 2013. godini, a otpočela je već i bitka za 2014. godinu. Naravno, ovo „podvlačenje crte“ potrajat će sve dok Hrvatska narodna banka iduće godine ne predstavi konačan financijski rezultat. Ipak, kod predstavljanja ovogodišnjeg rezultata za devet mjeseci bit ćemo dovoljno „pametni“ za donijeti zaključke.
No, već sad je dosta toga jasno, a ključno je da je turizam zasigurno uvećao svoj udjel u Bruto-društvenom proizvodu zemlje. Uspjelo je to turizmu jer je bio bolji od lanjskog, s rastom broja gostiju, većim angažiranjem zaposlenika, većim prihodima dijelom zbog završetka krize u dobrom dijelu EU, dijelom zbog uvedene fiskalizacije, barem kada je ugostiteljstvo u pitanju.
Uspjelo je to turizmu i na žalost zbog drugog aspekta, ključnog u Hrvatskoj, a to je pad većine drugih djelatnosti i izvora dohotka. Kako uzeti EU sredstva?
Ministar turizma Darko Lorencin sudjelujući nedavno na II. Međunarodnom investicijskom forumu u Opatiji u organizaciji Primorsko-goranske županije i grada Rijeke, gdje je bio jedan od govornika na panelu pod nazivom „Članstvo u EU - nove mogućnosti regionalnog razvoja“, progovorio je o tome.
Naglasak je bio na privlačenju investicija gdje je Lorencin naglasio kako se za turizam sredstva iz EU fondova mogu povući za malo i srednje poduzetništvo, turističku javnu infrastrukturu te edukaciju i korištenje ljudskih potencijala.
Ministar se osvrnuo na procese predstečajnih nagodbi za tvrtke iz turističkog portfelja u većinskom državnom vlasništvu, a koje su u procesu pronalaska strateških partnera koji će dokapitalizirati trgovačka društva te u suradnji s njihovim upravama ponuditi plan restrukturiranja.
Također, govorio je i o privatizaciji društava koja su od strateškog i posebnog interesa RH kroz tri godine, te o aktiviranju državne vojne imovine u turističke svrhe, kojoj prethodi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, prostomo-planskih pitanja, izmjene propisa te dogovori s jedinicama lokalne samouprave i nadležnim tijelima državne uprave stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.03.2013.

Peruško: Zapuštena zemljišta dati nezaposlenima

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zoran Peruško nastavio je po mjesnim odborima izlagati dijelove svojeg predizbornog programa. Nakon uređenja grada, sportske problematike i kulture ovog puta govorio je o mjerama zapošljavanja i brizi za starije osobe te štednji gradskih upravnih odjela i poduzeća stanovi Vrbani.
Za područje Rta Guc u Pulskom zaljevu, već postoji talijanski strateški partner koji je voljan investirati i od Pule napraviti zamjensku luku za Veneziju, koja postaje prebukirana za brodove na kružnim putovanjima.

Oznake: stanovi Vrbani

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.03.2013.

Novi investicijski ciklus: kotač-zamašnjak u gospodarstvu

I dok ga glavni kritičari smatraju štetnim, nepreciznim i problematičnim zato što otvara vrata korupciji i rasprodaji nacionalnog bogatstva, njegovi zagovornici uvjereni su kako će upravo on biti ključan za pokretanje investicijskog ciklusa, koji će ove godine osigurati rast investicija za gotovo 9 milijardi kuna, čime bi ukupni iznos ulaganja dosegnuo 72 milijarde kuna stanovi Vrbani.

Prema riječima resornog ministra, u Agenciji za investicije i konkurentnost trenutačno se radi na nekih 50-ak projekata vrijednih 3,5 do četiri milijarde eura. Zahvaljujući novom zakonu, njih pet će sigurno ove godine dobiti građevinsku dozvolu i sve potrebne dokumente kako bi krenuli u investiranje. Njihova je vrijednost između pola milijarde i milijarde eura.

Oznake: stanovi Vrbani

- 11:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.10.2012.

48.000 kvadrata zemljišta prodaju Kaštelanski staklenici za 48,2 milijuna kuna

Samo osam dana traje rok za podnošenje prijava na drugi natječaj za prodaju zemljišta što su ga 10. listopada ove godine u "Narodnim novinama" objavili "Kaštelanski staklenici".
Još kraći rok, samo pet dana od isteka roka za prikupljanje ponuda, predviđen je za izbor najpovoljnijeg ponuditelja, što znači da će se već sljedećeg tjedna znati jesu li "Staklenici" na putu izlaska iz iznimno teške financijske situacije. Na natječaju je, naime, na prodaju ponuđeno zemljište pogona u Resniku ukupne površine 48.297 kvadrata s početnom cijenom od 48.248.703 kune stanovi Vrbani.

Prema GUP-u Kaštela, zemljište spada u zonu IS1 - infrastrukturni sustav Zračne luke, pa se očekuje da će se splitska Zračna luka ovaj put javiti kao kupac, to prije što je u odnosu na prvi natječaj cijena niža za oko 6,5 milijuna kuna.

"Kaštelanski staklenici" prodajom ovog zemljišta barem dijelom rješavaju likvidna sredstva, a davanjem zemljišta površine 93.000 kvadrata, "prebijanjem" s državom, riješit će i porezni dug u iznosu od 47 milijuna kuna. Time bi se u tvrtku vratio kakav-takav mir, radnici bi dobili dio plaća koje im se duguju, što bi bilo jamstvo da će se nastaviti i proizvodnja povrća, koja je imala sigurno tržište.

Oznake: stanovi Vrbani

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.