Nekretnine Pula

četvrtak, 18.10.2012.

48.000 kvadrata zemljišta prodaju Kaštelanski staklenici za 48,2 milijuna kuna

Samo osam dana traje rok za podnošenje prijava na drugi natječaj za prodaju zemljišta što su ga 10. listopada ove godine u "Narodnim novinama" objavili "Kaštelanski staklenici".
Još kraći rok, samo pet dana od isteka roka za prikupljanje ponuda, predviđen je za izbor najpovoljnijeg ponuditelja, što znači da će se već sljedećeg tjedna znati jesu li "Staklenici" na putu izlaska iz iznimno teške financijske situacije. Na natječaju je, naime, na prodaju ponuđeno zemljište pogona u Resniku ukupne površine 48.297 kvadrata s početnom cijenom od 48.248.703 kune stanovi Vrbani.

Prema GUP-u Kaštela, zemljište spada u zonu IS1 - infrastrukturni sustav Zračne luke, pa se očekuje da će se splitska Zračna luka ovaj put javiti kao kupac, to prije što je u odnosu na prvi natječaj cijena niža za oko 6,5 milijuna kuna.

"Kaštelanski staklenici" prodajom ovog zemljišta barem dijelom rješavaju likvidna sredstva, a davanjem zemljišta površine 93.000 kvadrata, "prebijanjem" s državom, riješit će i porezni dug u iznosu od 47 milijuna kuna. Time bi se u tvrtku vratio kakav-takav mir, radnici bi dobili dio plaća koje im se duguju, što bi bilo jamstvo da će se nastaviti i proizvodnja povrća, koja je imala sigurno tržište.

Oznake: stanovi Vrbani

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.