Nekretnine Pula

srijeda, 31.10.2012.

Velike investicije PIK-a Vrbovec

PIK Vrbovec predstavio je tri nove investicije, vrijedne više od 250 milijuna kuna: tvornicu za proizvodnju trajnih salama, pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te skladište gotove robe. Riječ je o pogonima s najsuvremenijom tehnologijom, na 17.500 četvornih metara, nakon čije je izgradnje ukupna površina proizvodnog i skladišnog prostora vodeće hrvatske mesne industrije povećana na 80.000 četvornih metara. U povodu svečanog otvorenja, Mate Štetić, direktor PIK-a Vrbovec, istaknuo je kako automatizacija pojedinih proizvodnih procesa omogućuje veću efikasnost poslovanja apartmani Istra, a povećanje proizvodnih kapaciteta jača poziciju na domaćem tržištu i mogućnost većeg plasmana PIK-ovih proizvoda u inozemstvo.

Također, naglasio je da je ulaganje u nove kapacitete omogućilo zapošljavanje novih 95 djelatnika, pa PIK Vrbovec danas zapošljava ukupno 1750 djelatnika. Mislav Galić, izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna, rekao je, medu ostalim: “Kad smo 2005. preuzeli kompaniju, prerađivali smo 8000 tona mesa, a danas prerađujemo 75.000 tona. Ostvarivali smo 250 milijuna kuna godišnjeg prihoda, a ove ćemo godine dostići gotovo dvije milijarde kuna. Do pozicije tržišnog lidera došli smo, između ostalog, investirajući u najsuvremeniju tehnologiju koja je preduvjet konkurentnosti na europskom tržištu. Vrhunska tehnologija u novim pogonima jedna je od najsuvremenijih takve vrste i omogućuje potpunu standardizaciju i kvalitetu proizvoda.“

Oznake: apartmani Istra

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.10.2012.

2800 stanova prodaje Zagreb

Odluka o prodaji stanova donesena je još u lipnju ove godine, a nakon višemjesečnih natezanja na relaciji Grad - Gradska skupština jučer je Prijedlog odluke o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba usvojen na svim skupštinskim odborima na kojim se našao.

Iako je Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem predlagala da u prodaju idu i stanovi koji se koriste bez valjane pravne osnove, i to ljudima koji su u njima, to je odbačeno uz obrazloženje da bi se 'usvajanjem ove odredbe nagradilo ljude koji se ilegalno koriste gradskim stanom'. Ne možemo nagraditi nekoga tko je udario nogom u vrata i uselio se u stan. Svi građani koji su kupovali stanove tako ispadaju budale, rekao je Jurica Meić iz SDP-a stanovi Varaždin.

Bespravno useljeni, procjenjuje se da je od oko 7500 gradskih stanova takvih 1500, ostat će do daljnjega u njima, a na tržištu se neće naći ni stanovi u kojima su socijalni slučajevi sa zaštićenom najamninom. Stanovi će se prodavati po tržišnoj cijeni, a postojeći korisnici imat će pravo prvokupa ako prihvate najvišu izlicitiranu cijenu. Grad neće odjednom staviti sve stanove na tržište već se planira kako bi ih godišnje mogli prodati petstotinjak.

Oznake: stanovi Varaždin

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.10.2012.

48.000 kvadrata zemljišta prodaju Kaštelanski staklenici za 48,2 milijuna kuna

Samo osam dana traje rok za podnošenje prijava na drugi natječaj za prodaju zemljišta što su ga 10. listopada ove godine u "Narodnim novinama" objavili "Kaštelanski staklenici".
Još kraći rok, samo pet dana od isteka roka za prikupljanje ponuda, predviđen je za izbor najpovoljnijeg ponuditelja, što znači da će se već sljedećeg tjedna znati jesu li "Staklenici" na putu izlaska iz iznimno teške financijske situacije. Na natječaju je, naime, na prodaju ponuđeno zemljište pogona u Resniku ukupne površine 48.297 kvadrata s početnom cijenom od 48.248.703 kune stanovi Vrbani.

Prema GUP-u Kaštela, zemljište spada u zonu IS1 - infrastrukturni sustav Zračne luke, pa se očekuje da će se splitska Zračna luka ovaj put javiti kao kupac, to prije što je u odnosu na prvi natječaj cijena niža za oko 6,5 milijuna kuna.

"Kaštelanski staklenici" prodajom ovog zemljišta barem dijelom rješavaju likvidna sredstva, a davanjem zemljišta površine 93.000 kvadrata, "prebijanjem" s državom, riješit će i porezni dug u iznosu od 47 milijuna kuna. Time bi se u tvrtku vratio kakav-takav mir, radnici bi dobili dio plaća koje im se duguju, što bi bilo jamstvo da će se nastaviti i proizvodnja povrća, koja je imala sigurno tržište.

Oznake: stanovi Vrbani

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2012.

Nikoga neće uništiti porez na nekretnine

U hrvatskoj se javnosti, posebno u medijima, nakon najave ministra financija Slavka Linića o uvođenju poreza na imovinu prije nekoliko mjeseci pojavilo mnoštvo dezinformacija i krivih tumačenja iznosa poreza na imovinu u europskim zemljama. Zbog najava da bi godišnji porez na imovinu mogao iznositi od 1 do 2 posto vrijednosti imovine, zabrinuli su se vlasnici nekretnina, osobito u priobalju, da će im novi porez biti preskup ili da ga neće moći plaćati. Pojedini sudionici tržišta nekretnina upozoravali su kako bi uvođenje takvog poreza na imovinu moglo uzrokovati masovno novogradnja Velika Gorica prodavanje nekretnina, prije svega na Jadranu. Prema takvom scenariju, na tržištu bi se pojavilo mnoštvo nekretnina, a njih bi mogli kupovati, kako su tumačili, samo stranci pa bi na taj način Vlada pogodovala strancima pri stjecanju nekretnina na najboljim lokacijama Hrvatske.

Hrvatski mediji prenosili su informacije kako će se za 50 kvadrata stambene površine plaćati prosječni porez od 80-ak tisuća kuna godišnje. U tom slučaju velik broj građana ne bi mogao plaćati tako visok porez i odlučio bi se za prodaju nekretnina i odlazak u podstanarstvo. Scenarij uvođenja takvog poreza bio bi, upozoravaju pojedini sudionici tržišta nekretnina te neki ekonomisti, da se nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju omogući strancima kupovanje nekretnine na Jadranu.

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.10.2012.

Siščani traže novi most

Stanovnici Siska Novog pokreću potpisivanje peticije za hitnu izgradnju novog mosta preko Kupe, koji je na korist svih građana. Više ne žele samo odmahivati rukom misleći kako ništa od toga neće biti, jer ako ništa drugo, već su se utrošila velika sredstva za projektnu dokumentaciju, sredstva iz proračuna kojeg pune upravo oni sami. Vjeruju kako će se Siščani ujediniti oko ovog projekta, te potpisom na peticiji pokazati mali oglasnik kako im most treba, kako je krajnje vrijeme da se sa njegovom izgradnjom započne i na taj način tražiti odgovore i akciju od onih u čijim rukama projekt trenutno stoji.

Oznake: mali oglasnik

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.