Nekretnine Pula

četvrtak, 24.08.2017.

Intesa Sanpaolo sklopila ugovor za stjecanje Grupe Morval Vonwiller

Transakcija je podložna dobivanju svih potrebnih regulatornih odobrenja.
Intesa Sanpaolo i dioničari Morval Vonwiller Holdinga SA („Grupa“) postigli su dogovor o kupoprodaji Grupe, uključujući banku
Banque Morval SA novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.07.2017.

Program kojim se planira zaposliti oko 3.000 žena

Na predstavljanju tog programa sudjelovali su i premijer Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske u
nije Gabrijela Žalac novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.09.2016.

Poništeno rješenje o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš za projekt golfa na Srđu

DUBROVNIK - Upravni sud u Splitu donio je u petak odluku kojom je ukinuto rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje sportsko-rekreacijskog centra s golfskim igralištem na Srđu, potvrdio je u Dubrovniku vijećnik liste "Srđ je Grad" Maro Kristić.
Odluka je donesena na tužbu koju su 2013. godine podnijele Zelena akcija, Udruženje hrvatskih arhitekata i Građanska inicijativa "Srđ je naš".
"Ovo je velika pobjeda udruga civilnog društva, u prvom redu Građanske inicijative 'Srđ je naš' i Zelene akcije. Ovaj štetan i koruptivan projekt podupirale su sve velike političke stranke u Republici Hrvatskoj. Ovim se konačno dokazalo kako je to sve jedna te ista interesna skupina kojoj je javni interes i uređena država zadnje što žele", rekao je Kristić.
Dodao je da su studija i postupak vraćeni ministarstvu na ponovno odlučivanje novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.06.2016.

Prošireni Panamski kanal je teško isplativa investicija

Sve oštrija konkurencija
Odluka o izgradnji treće trake 2008. motivirana je dvjema činjenicama - gradnjom sve većih brodova koji više ne mogu prolaziti kanalom te podatkom da je taj plovni put dosegnuo maksimalne kapacitete. No, Panamski kanal ima sve oštriju konkurenciju. Američka udruga lučkih uprava je najavila da će do 2020. uložiti ukupno 155 milijardi dolara u obnovu i proširenje američkih luka što bi značilo da bi i one mogle prihvatiti veće brodove dubljeg gaza.
Nakon ulaganja u infrastrukturu ove bi luke mogle ozbiljno poljuljati ključno mjesto koje je Panamski kanal do sada imao u globalnoj trgovini. Nadalje, iako je proširenje bilo nužno, Panamski kanal i dalje neće moći propuštati najveće brodove kapaciteta do 20.000 kontejnera, pa se prognozira da značajnijih pomaka po panamsku ekonomiju neće ni biti. Prema nekim izračunima, trenutno se 37 posto svjetske kontejnerske flote sastoji od brodova koji ne mogu prolaziti Panamskim kanalom.
Veći promet, a manje robeProblematično je i očekivanje da povećanje opsega prometa automatski znači i povećanje količine robe, upozorio je Asaf Ashar, stručnjak za lučke infrastrukture i profesor emeritus na Sveučilištu u New Orleans. "Uobičajena je greška da nakon izgradnje luke automatski očekujete i promet. To što ste podigli most ne znači da će ljudi kupovati više tenisica", komentirao je Ashar za Wall Street Journal. Iako se broj prolazaka kroz Panamski kanal prošle godine povećao za 3,7 posto, volumen prevezenog tereta porastao je tek jedan posto.
Tu je i visoka konkurentnost egipatskog Sueskog kanala koji je Panamskom u protekle tri godine oteo između 10 i 15 posto godišnjih prihoda. Panamski kanal ima značajnu prometnu i stratešku važnost jer skraćuje put između Atlantskog i Tihog oceana. Preko kanala odvija se šest posto ukupne svjetske trgovine, a prošle je godine kroz kanal prevezeno 340 milijuna tona robe.
No Sueski je kanal cijene prolaska snizio za 65 posto namećući se kao izravna konkurencija novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2016.

Odgođena odluka o prodaji Spaladium Arene

SPLIT - Na sjednici Odbora vjerovnika Sportskoga grada - Tvrtke posebnih namjena (TPN) u stečaju koja upravlja Spaladium Arenom odgođeno je donošenje odluke o prodaji te arene čiju su vrijednost ovlašteni sudski vještaci procijenili na 455 miljuna kuna jer su vjerovnici zaključili da treba dotano razmotriti način njezine prodaje, izvijestio je u utorak stečajni upravitelj Perica Mitrović nakon višesatne sjednice Odbora vjerovnika zatvorene za javnost. "Zakazali smo za 30. svibnja ove godine novu sjednicu Odbora vjerovnika na koju ćemo pozvati predstavnike grada Splita, Ministarstva financija, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te predstavnike Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI), predstavnike poslovnih banaka koji su razlučni vjerovnici i predstavnike radnika da na tom proširenom sastanku još jedanput skupa razmotrimo što se još može napraviti prije oglašavanja prodaje Spaladium arene", rekao je Mitrović novinarima.
Istaknuo je kako je Odbor vjerovnika u tom stečajnom postupku utvrdio da je "način prodaje Spaladium arene vrlo kompliciran" te je zato odgodio donošenje odluke o njezinoj prodaji kako bi se dodatno razmotrile mogućnosti rješavanja teškoća.
Na upit ima li potencijalnih kupaca Spaladium Arene, Mitrović je odgovorio kako tu dvoranu "zasad može kupiti samo grad Split" novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 21:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.12.2015.

Grčkoj novih milijardu eura

Preostale reforme parlament bi trebao odobriti najkasnije danas navečer.
Grčka je dovršila više od polovice predviđenih reformi koje je dogovorila s europskim kreditorima, izjavio je Reutersu neimenovani visoki dužnosnik eurozone.
Grčka je stoga na najboljem putu dobivanja nove tranše vrijedne milijardu eura, dodao je taj izvor.
Bruxelles očekuje da će preostali reformski zakoni danas proći parlamentarnu proceduru i biti usvojeni. Europski kreditori uvjetovali su sljedeću tranšu novčane pomoći Ateni provođenjem 13 reformi, a napredak po tom pitanju razmotren je na sastanku zamjenika ministara financija održanom prošlog petka. Paket reformi uključuje nastavak privatizacije, kao i poreznu reformu, promjene na planu loših kredita i financijskog sektora te promjena u javnoj upravi.
"Sedam od 13 reformi je dovršeno", izjavio je Reutersov izvor koji je upućen u sadržaj sastanka od petka. Dodao je da će nakon usvajanja preostalih zakonskih prijedloga u grčkom parlamentu izvješće institucija koje predstavljaju vjerovnike biti sastavljeno u srijedu. Nakon izvješća zamjenici ministara financija eurozone održat će telekonferenciju do kraja tjedna kako bi dali zeleno svjetlo za puštanje nove tranše,
opisao je hodogram Reutersov izvor novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.01.2013.

Neperspektivne vojne nekretnine potencijalni turistički sadržaji

Prijedlog popisa neperspektivnih nekretnina koje će se predati na upravljanje Agenciji za upravljanje državnom imovinom trebao bi biti gotov tijekom veljače. Neperspektivne se vojne nekretnine u posjed i na upravljanje Agenciji za upravljanje državnom imovinom predaju u skladu sa Zakonom o upravljanju državnom imovinom. Agencija tada njima nastavlja gospodariti, provodi postupke zakupa, koncesije ili dodjele, a ako se ide na prodaju raspisuje natječaje i vodi kompletnu skrb o nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Tako je, primjerice, za prodaju pripremljen dio zemljišta Administrativnog središta Ministarstva obrane u Zagrebu i zadarske vojarne Ravnice. Sredstva koja se dobiju od prodaje namjenski će se utrošiti za modernizaciju infrastrukture Ministarstva obrane i Oružanih snaga novogradnja Velika Gorica.

Za to je potrebna odluka Vlade i dozvola da se mogu prodati, a MORH je trebao točno definirati u koju će se svrhu upotrijebiti sredstva od prodaje. Prodaja tih dviju nekretnina ušla je u plan MORH-a za 2013. godinu, a sredstva se moraju strogo namjenski koristiti. istaknula je Vesna Mileta-Hrvojić. Najveći broj neperspektivnih vojnih nekretnina koje su dosad predane Fondu za privatizaciju i Agenciji za upravljanje državnom imovinom kao i onih koje će tijekom ove godine biti predane na dobrim je lokacijama. Čak i najudaljeniji objekti imaju dobar pristup prometnicama, a s obzirom na veličinu i površinu zemljišta mogu se koristiti za obavljanje različitih djelatnosti.

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2012.

Nikoga neće uništiti porez na nekretnine

U hrvatskoj se javnosti, posebno u medijima, nakon najave ministra financija Slavka Linića o uvođenju poreza na imovinu prije nekoliko mjeseci pojavilo mnoštvo dezinformacija i krivih tumačenja iznosa poreza na imovinu u europskim zemljama. Zbog najava da bi godišnji porez na imovinu mogao iznositi od 1 do 2 posto vrijednosti imovine, zabrinuli su se vlasnici nekretnina, osobito u priobalju, da će im novi porez biti preskup ili da ga neće moći plaćati. Pojedini sudionici tržišta nekretnina upozoravali su kako bi uvođenje takvog poreza na imovinu moglo uzrokovati masovno novogradnja Velika Gorica prodavanje nekretnina, prije svega na Jadranu. Prema takvom scenariju, na tržištu bi se pojavilo mnoštvo nekretnina, a njih bi mogli kupovati, kako su tumačili, samo stranci pa bi na taj način Vlada pogodovala strancima pri stjecanju nekretnina na najboljim lokacijama Hrvatske.

Hrvatski mediji prenosili su informacije kako će se za 50 kvadrata stambene površine plaćati prosječni porez od 80-ak tisuća kuna godišnje. U tom slučaju velik broj građana ne bi mogao plaćati tako visok porez i odlučio bi se za prodaju nekretnina i odlazak u podstanarstvo. Scenarij uvođenja takvog poreza bio bi, upozoravaju pojedini sudionici tržišta nekretnina te neki ekonomisti, da se nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju omogući strancima kupovanje nekretnine na Jadranu.

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.