Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Grčkoj novih milijardu eura

Preostale reforme parlament bi trebao odobriti najkasnije danas navečer.
Grčka je dovršila više od polovice predviđenih reformi koje je dogovorila s europskim kreditorima, izjavio je Reutersu neimenovani visoki dužnosnik eurozone.
Grčka je stoga na najboljem putu dobivanja nove tranše vrijedne milijardu eura, dodao je taj izvor.
Bruxelles očekuje da će preostali reformski zakoni danas proći parlamentarnu proceduru i biti usvojeni. Europski kreditori uvjetovali su sljedeću tranšu novčane pomoći Ateni provođenjem 13 reformi, a napredak po tom pitanju razmotren je na sastanku zamjenika ministara financija održanom prošlog petka. Paket reformi uključuje nastavak privatizacije, kao i poreznu reformu, promjene na planu loših kredita i financijskog sektora te promjena u javnoj upravi.
"Sedam od 13 reformi je dovršeno", izjavio je Reutersov izvor koji je upućen u sadržaj sastanka od petka. Dodao je da će nakon usvajanja preostalih zakonskih prijedloga u grčkom parlamentu izvješće institucija koje predstavljaju vjerovnike biti sastavljeno u srijedu. Nakon izvješća zamjenici ministara financija eurozone održat će telekonferenciju do kraja tjedna kako bi dali zeleno svjetlo za puštanje nove tranše,
opisao je hodogram Reutersov izvor novogradnja Velika Gorica

Post je objavljen 17.12.2015. u 22:09 sati.