Nekretnine Pula

utorak, 23.10.2012.

2800 stanova prodaje Zagreb

Odluka o prodaji stanova donesena je još u lipnju ove godine, a nakon višemjesečnih natezanja na relaciji Grad - Gradska skupština jučer je Prijedlog odluke o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba usvojen na svim skupštinskim odborima na kojim se našao.

Iako je Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem predlagala da u prodaju idu i stanovi koji se koriste bez valjane pravne osnove, i to ljudima koji su u njima, to je odbačeno uz obrazloženje da bi se 'usvajanjem ove odredbe nagradilo ljude koji se ilegalno koriste gradskim stanom'. Ne možemo nagraditi nekoga tko je udario nogom u vrata i uselio se u stan. Svi građani koji su kupovali stanove tako ispadaju budale, rekao je Jurica Meić iz SDP-a stanovi Varaždin.

Bespravno useljeni, procjenjuje se da je od oko 7500 gradskih stanova takvih 1500, ostat će do daljnjega u njima, a na tržištu se neće naći ni stanovi u kojima su socijalni slučajevi sa zaštićenom najamninom. Stanovi će se prodavati po tržišnoj cijeni, a postojeći korisnici imat će pravo prvokupa ako prihvate najvišu izlicitiranu cijenu. Grad neće odjednom staviti sve stanove na tržište već se planira kako bi ih godišnje mogli prodati petstotinjak.

Oznake: stanovi Varaždin

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.