Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

2800 stanova prodaje Zagreb

Odluka o prodaji stanova donesena je još u lipnju ove godine, a nakon višemjesečnih natezanja na relaciji Grad - Gradska skupština jučer je Prijedlog odluke o prodaji stanova u vlasništvu Grada Zagreba usvojen na svim skupštinskim odborima na kojim se našao.

Iako je Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem predlagala da u prodaju idu i stanovi koji se koriste bez valjane pravne osnove, i to ljudima koji su u njima, to je odbačeno uz obrazloženje da bi se 'usvajanjem ove odredbe nagradilo ljude koji se ilegalno koriste gradskim stanom'. Ne možemo nagraditi nekoga tko je udario nogom u vrata i uselio se u stan. Svi građani koji su kupovali stanove tako ispadaju budale, rekao je Jurica Meić iz SDP-a stanovi Varaždin.

Bespravno useljeni, procjenjuje se da je od oko 7500 gradskih stanova takvih 1500, ostat će do daljnjega u njima, a na tržištu se neće naći ni stanovi u kojima su socijalni slučajevi sa zaštićenom najamninom. Stanovi će se prodavati po tržišnoj cijeni, a postojeći korisnici imat će pravo prvokupa ako prihvate najvišu izlicitiranu cijenu. Grad neće odjednom staviti sve stanove na tržište već se planira kako bi ih godišnje mogli prodati petstotinjak.

Post je objavljen 23.10.2012. u 10:44 sati.