Nekretnine Pula

četvrtak, 05.12.2013.

Za CNN top gastro odredište, a za naše stručnjake loša ponuda

Ni ove godine u Istru nije stigla ni jedna godišnja turistička nagrada Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku.
Osim prošle godine, kada je brončani Turistički cvijet dobio Poreč, u Istru već godinama ne dolazi ova,sada jedina, turistička nagrada za turistička odredišta, koju zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Institutom za društvena istraživanja Ivo Pilar, a od ove godine i s Hrvatskom turističkom zajednicom.
A ove su se godine ocjenjivali Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj, Fažana, Pula, Medulin, Rabac, Pazin, Svetvinčenat i Žminj.
Takva situacija začuđuje, tim više što je Istra već godinama nerijetko interesantna za ugledne strane medijske kuće poput CNN-a, Readers Digesta, Fodors Travela, Huffington Posta, Executive Travela i drugih koji Istru i njezine destinacije svrstavaju u medu vodeće, prije svega one gastronomske.
Zanimljivo je da je upravo HGK, kada je na proljeće u Puli predstavljao svoje rezultate ocjenjivanja iz proteklih godina, Istru svrstao u vrh kvalitete, međutim kao najveću boljku istaknuo je slabu gastronomsku ponudu. Ove godine šampionom turizma proglašen je Dubrovnik, a najboljim destinacijama na Jadranu Cavtat, Split i Dubrovnik.
Direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik, koji je jedini u zadnjih nekoliko godina imao sreće dobiti Turistički cvijet, tvrdi da su Poreč i Rovinj dostigli visoku razinu kvalitete te da se svaki novi korak manje vidi nego kod onih odredišta koja su se višestruko promijenila. To ne znači da smo loši, a vjerujem da smo i bolji nego lani i da nismo podbacili, tvrdi Velenik.
Ipak, čitavom je pričom vrlo razočaran direktor Turističke zajednice Istarske županije Istre Denis Ivošević, koji se ne može pomiriti s činjenicom da Kvarner i Dalmacija već-godinama tuku istarska odredišta stanovi

Oznake: stanovi

- 15:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.