Nekretnine Pula

utorak, 28.07.2015.

Razvoj golf ostaje koncesionar tvrđave Imperial, muzej izuzet od koncesije

"Pravna dilema u ovom slučaju je tko je podnositelj zahtjeva za lokacijsku dozvolu za taj sporni prostor, a mi smatramo kako to ne može biti 'Razvoj golf' u slučaju da nije ovlaštenik koncesije za tih 311 metara četvornih", rekao je Kristić.
Današnja je izvanredna sjednica sazvana jer u subotu na redovitoj sjednici zbog 18 suzdržanih glasova nije usvojen prijedlog liste Srđ je Grad, čiji su vijećnici tražili raskid ugovora o koncesiji koji Grad Dubrovnik ima s tvrtkom "Razvoj golf", a koji se po njima dogodio automatizmom kada je na snagu stupio urbanistički plan uređenja (UPU) naselja Bosanka kojim je omogućen projekt golfa na Srđu.
Naime, UPU iz 2013. je kao namjenu tvrđave definirao 'pretežno kulturnu', a jedan od članaka ugovora, ističu Srđevci, previđa njegov raskid u slučaju da UPU za tvrđavu Imperijal ne predviđa turističku i ugostiteljsku namjenu.
Na tematskoj sjednici u ponedjeljak oformljeno je i Povjerenstvo za početak žurnih razgovora na ovu temu u kojemu su gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić (HNS), predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), Ivan Viđen (SJG),
Mladen Gojun ispred SDP-a te Pero Vićan ispred Dubrovačkog demokratskog sabora stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.