Nekretnine Pula

srijeda, 27.12.2017.

Mercator prodao trgovački centar u Beogradu za 46 milijuna eura

Mercatorova uprava objavila je nedavno da je pokrenula proces monetizacije svojih trgovačkih centara od čega očekuje uprihoditi oko 320 milijuna eura. Planom monetizacije, u kojemu sudjeluju i vanjski savjetnici, predviđena je prodaja pa potom uzimanje u najam i nekih od najvećih
trgovačkih centara prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 09:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.01.2017.

Dubrovačka zračna luka ulazi u veliki projekt dogradnje vrijedan 246 milijuna kuna

Sredinom prošle godine, Europska je komisija za ovaj projekt odobrila financijski doprinos od 158 milijuna eura, od čega sama ZLD mora osigurati 88 milijuna eura. Pritom bi sama Zračna luka trebala osigurati 55,5 milijuna eura iz vlastitih sredstava, dok će se preostalih 32,5 milijuna eura 'namaknuti' kreditima HBOR-a i EIB-a.
Projekt proširenja u dogradnje dubrovačkog aerodroma bio je među četiri projekta koja su prva dobila odobrenja EIB-a za financiranje kroz tzv. Junckerov plan, odnosno Europski fond za strateška ulaganja (EFSU).
Projekt "Razvoj Zračne luke Dubrovnik" obuhvaća izgradnju i dogradnju objekata "zračne strane" dubrovačkog aerodroma, što uključuje uzletno-slijetnu stazu, staze za vožnju, stajanku, osnovne staze, postrojenje za skladištenje i opskrbu gorivom, objekte za prihvat i
otpremu te rekonstrukciju i izgradnju kompleksa putničkog terminala, kazao je Butković prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.03.2016.

Splitska Skladgradnja za posao u Crnoj Gori traži 200 radnika: Inženjere, kuhare, vozače, tesare...

Ovaj posao nije značajan samo za "Skladgradnju" nego i za ostala hrvatska građevinska poduzeća.
Nakon što je "Chine Road and Bridge Corporation l.t.d. Beijing" (CRBC) odabrala splitsku "Skladgradnju" kao partnera u izgradnji dionice Smokovac – Uvac –
Mateševo na autocesti Bar – Boljare u Crnoj Gori, i nakon što je prije nekoliko dana potpisan ugovor u Podgorici, odmah su počele pripreme splitske tvrtke za
odlazak na ovo veliko gradilište. Točnije, pripreme su ubrzane jer su na dobivanju ovoga posla u "Skladgradnji" radili već od lipnja prošle godine.
Ugovor za izvođenje radova vrijedan je 34,5 milijuna eura, poslovi na gradilištu trebali bi početi već u travnju, a na njemu će "Skladgradnja" angažirati 200 radnika. No, to nije sve, jer ugovorom se predviđa i mogućnost dobivanja novih poslova, a time i angažiranje dodatnih radnika.
'Po ugovoru ovaj posao bi trebao trajati 25 mjeseci. To je najmanje dvije godine posla, ozbiljnog i kvalitetnog. Tu govorimo samo o ovoj jednoj dionici u ukupnom poslu koji je vrijedan malo manje od 900 milijuna eura. Ova dionica koju smo mi dobili ima oko 41 kilometar, no i unutar te sekcije Kinezi su nam već poslali tri upita za još mostova i tunela, i naši inženjeri sada rade na toj ponudi. Tako da bi nam ovaj posao mogao postati još veći. Do ljeta bismo mogli dogovoriti da posao bude i dvaput veći od ugovorenih 34 i pol milijuna eura. U ovom trenutku dolje bi trebalo otići raditi 200 ljudi iz "Skladgradnje", a ako dogovorimo nove poslove, trebat će ih otići još – priča Slaven Žužul, direktor "Skladgradnje", s kojim je Slobodna Dalmacija razgovarala u sjedištu tvrtke u Splitu.
Ovaj posao nije značajan samo za "Skladgradnju" nego i za ostala hrvatska građevinska poduzeća. Ovo je pozitivna priča u svakom segmentu. Vjerujem da će i hrvatska Vlada prepoznati ove stvari, da stanu uz one koji idu raditi i izvoziti, da stanu uz poduzetnike, jer je velika stvar danas zaposliti i jednog čovjeka,
dati obitelji kruh u ruke – za kraj će Slaven Žužul prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.03.2016.

Građevinu dižu veliki infrastrukturni projekti

Oporavak građevinarstva moguć je uz pokretanje velikih infrastrukturnih projekta poput Pelješkog mosta, kanala Dunav-Sava, projekta željeznica,
navodnjavanja i zelene gradnje, kazao je u srijedu prilikom posjete HUP-u Lovre Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.
Davor Majetić, direktor HUP-a naglasio je potrebu kvalitetnijeg uključivanja Udruge u izradu propisa prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.09.2015.

Ponovo produžen rok za objavljivanje ugovora o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će ugovor za projekat "Beograd na vodi" biti objavljen krajem septembra, čime je ponovo produžio rok kada će taj dokument biti dostupan javnosti. "Kamen temeljac za prvi objekat Beograda na vodi biće postavljen u poslednjoj nedelji septembra, tada ćemo ispuniti i obećanje za objavljivanje ugovora za Beograd na vodi", rekao je novinarima gradonačelnik prilikom završetka rekonstrukcije Hercegovačke ulice, obeleženog i protestom građana.
Početkom septembra Mali je rekao da je "pitanje dana" objavljivanje ugovora sa arapskim investitorom o zajedničkom ulaganju u stambeno-poslovni kompleks "Beograd na vodi".
Mali je rekao da je uz desnu obalu Save, gde će biti realizovan projekat, uklonjeno 236 objekata i 54 plovila, a raseljene su 94 porodice, tako da je lokacija oslobođena za izgradnju prve dve stambene kule.
Gradonačelnik Beograda je rekao da prva faza projekta obuhvata i izgradnju tržnog centra, kule i hotela i najavio da će za desetak dana biti potpisan ugovor s jednim velikim hotelskim lancem o izgradnji hotela s pet zvezdica u okviru Beograda vodi.
Mali je rekao da su u Hercegovačkoj ulici, dugačkoj 150 metara od zgrade Beogradske zadruge, do obližnjeg šetališta na Savi, neposredno uz lokaciju prvih budućih objekata "Beograda na vodi", zamenjeni asfalt, trotoari i javno osvetljenje, a uređen je parking za potrebe šetališta.
"Ako pogledate rekonstrukciju Hercegovačke ulice i rekonstrukciju prvih 200 metara Savske promenade, koja će biti završena oko 23. septembra,
to daje sliku kako će izgledati ovaj deo grada. Zbog toga mi je bila važna ova poseta. Ne radi se o tome da se otvara ulica od 150 metara,
već da je to slika jednog novog Beograda", rekao je Mali prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.09.2015.

Nacionalni parkovi preuzeli imovinu Solane

PODGORICA - Zapisnik o primopredaji cjelokupne imovine Solane "Bajo Sekulić" potpisan je juče u prostorijama Uprave Nacionalnih parkova Crne Gore u Podgorici. Komisija je izvršila popis imovine Solane i sačinila Zapisnik sa fotoelaboratom. Podsjećamo da je prošle nedjelje, 24. avgusta, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore zaključilo Ugovor o zakupu cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana "Bajo Sekulić" u stečaju, na period od jedne godine, a koja se sastoji od nepokretne imovine (zemljište i objekti) i pokretne imovine (tehnološke linije – oprema za proizvodnju i preradu soli, vozila, građevinske mašine).
U cilju zaštite biodiverziteta, JPNPCG će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području, kao i da kroz zaštitu, promociju i razvoj turističke ponude na bazi prirodnih potencijala omogući dodatnu valorizaciju zakupljene imovine.
"Zakupljenu imovinu JPNPCG će koristiti sa pažnjom dobrog domaćina, isključivo u svrhu koja joj je namijenjena, prema planovima društva, odnosno planskim dokumentima Crne Gore i Opštine Ulcinj,
i o svom trošku vršiti obezbjeđenje, fizičku i tehničku zaštitu imovine i sprečavanje vršenja protivpravnih radnji", saopšteno je iz Nacionalnih parkova.
JPNPCG upravlja sa 7,58 odsto teritorije Crne Gore, odnosno prostorom pet crnogorskih nacionalnih parkova, a shodno zakonu, njegova osnovna djelatnost je zaštita, unapređenje i razvoj zaštićenih prirodnih područja.
Imajući u vidu da područje Ulcinjske solane, kao buduće zaštićeno područje, odnosno područje od nacionalnog interesa, posjeduje vanredne prirodne vrijednosti, JPNPCG je iskazalo interesovanje da unaprijedi sistem njene zaštite, kao i da kroz promociju, edukaciju i razvijanje turističke ponude
na bazi prirodnih potencijala obezbjedi dodatnu vrijednost ovom području prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.08.2015.

"IGM ciglana Grahovo" prodaje imovinu po početnoj cijeni od 1,76 mil KM

Stečajni upravnik "IGM ciglane Grahovo" iz Bosanskog Grahova raspisao je javni poziv za dostavu ponuda za kupovinu te fabrike prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.08.2015.

Je li TOZ (namjerno (gurnut (u stečaj?

Vlasnici TOZ-a, pokušavajući spasiti vlastito ulaganje, optužuju Upravu tvrtke da je radila protiv interesa dioničara i vjerovnika.
Brzopotezno otvaranje stečaja tvrtke TOZ Tvornica olovaka Zagreb očekivano je dobilo svoj nastavak prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.07.2015.

Projekt na Mamuli još pod znakom pitanja

PODGORICA - Planirani projekat švajcarske kompanije Orascom vrijedan 15 miliona eura još je pod znakom pitanja, pišu Dnevne novine. Švajcarska kompanija Orascom više od pet mjeseci čeka da se Skupština izjasni o Predlogu dugoročnog zakupa ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula. Ugovor o zakupu ostrva na 49 godina potpisali su u februaru ministar turizma Branimir Gvozdenović i predsjednik Orascoma Samih Saviris, ali se od tada do danas malo toga uradilo kako bi se ubrzao početak realizacije projekta vrijednog 15 miliona eura.
Prvo je Odbor za ekonomiju odbio predlog o dugoroočnom zakupu ostrva koji se nakon toga našao pred Zakonodavnim odborom čiji se članovi još nijesu izjasnili o njemu. Sve to za rezultat ima još jedan višemilionski projekat koji je na čekanju, a postavlja se i opravdano pitanje kome ide u korist da se ostrvo Lastavica ne pretvori u luksuzni turistički kompleks i da se strani kapital ne uloži u Mamulu.
Ekonomski analitičar Vasilije Kostić ocijenio je da je za Crnu Goru od neobične važnosti svaka investicija.
Odlaganje realizacije projekta Mamula, kako je DN rekao poslanik DPS-a i član Odbora za ekonomiju Zoran Jelić, ima dvostruke konotacije.
"Prije svega, ima negativnu konotaciju za samog investitora koji možda neopravdano čeka na realizaciju tog projekta u koji je spreman da uloži određena finasijska i materijalna sredstva kako bi valorizovao taj projekat sa svojim kapitalom", rekao je Jelić.
Druga negativna stvar za Crnu Goru, prema tvrdnjama Jelića, jeste ta što kad se ovakav projekat ne realizuje u predviđenom roku onda ne dolazi ni do povećanja BDP i otvaranja novih radih mjesta pogovo za lokalno stanoviništvo.
Za Crnu Goru je, u situaciji kada nemamo dovoljno sopstvenog investicionog kapitala, izuzetno važno da privuče strani kapital,
tvrdi poslanik Pozitivne Goran Tuponja.
"Svaka strana investicija treba da rezultira zapošljavanjem naših građana i ukupnim ekonomskim napretkom države. Loša dosadašnja iskustva upućuju na dodani oprez da ugovori budu dovoljno precizni kako ne bi ostavljao prostor za različito tumačenje koje bi onda moglo da vodi neispunjavanju ugovornih obaveza", saopštio je Tuponja.
Takva situacija, ističe Tuponja, nikome sa ozbiljnim poslovnim namjerama nije u interesu.
"Na isti način stvari posmatramo i kada konkretno govorimo u ostrvu Mamula. Ugovor pored zaštitnog mehanizma o realizaciji investicione obaveze mora garantovati zaštitu državnog interesa kroz ekonomski benefit, a u datom konkretnom slučaju i zaštitu kulturno istorijskog nasljeđa", tvrdi Tuponja.
Predsjednik Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović objasnio je da je Odbor već jednom raspravljao o predlogu odluke vezano za Mamulu i dok ne bude novih detalja odnosno predloga amandmana na odluku ili eventualne korekcije teksta ugovora na Vladi, a kako je poručio potrebno je naći optimalan balans između neophodnih investicija i zaštite interesa države i građana,
a to svakako važi i za Mamulu target=_blank>prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 22:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.03.2015.

PEKING POKUŠAVA RESTARTIRATI USPAVANO TRŽIŠTE STAMBENIH NEKRETNINA

Sa stagnirajućim tržištem stambenih nekretnina Peking je povisio fond kredita s javnom ponudom za stambene nekretnine s 800 tisuća (130 tisuća američkih dolara)
na 1,2 milijuna yuana kako su u srijedu objavile nadležne lokalne službe…
Fond kredita s javnom ponudom sastoji se od dugoročnih štednih pologa od strane zaposlenika i radnika koji se izdvajaju svakog mjeseca. Njega radnici mogu iskoristiti
jedino za kupnju kuće ili stana, a ako ga ne iskoriste on im se vraća nakon što napuste radno mjesto ili odu u mirovinu.
Kamatna stopa na pet godina za taj fond u ovom trenutku iznosi 4,25% u usporedbi s 6,15% kojih nude komercijalne banke. Gornja granica od 1,2 milijuna yuana u Pekingu
u ovom je trenutku najviša je u Kini, a u kineskoj prijestolnici stan od 100 metara četvornih inače košta više od 3 milijuna yuana.
Oni koji po prvi puta kupuju stambenu nekretninu koja ne prelazi 90 metara četvornih mogu se prijaviti za do 1,2 milijuna yuana od 1. siječnja ove godine,
sudeći prema navodima upravitelja za lokalne fondove. Za one koji po drugi puta kupuju stan ili kuću gornja granica je 800 tisuća yuana.
Nova mjera trebala bi potaknuti tržište nekretnina s obzirom da su se nakon više godina dvoznamenkastog rasta cijene počele spuštati krajem prošle godine.
To se nastavilo i u ovoj godini šireći se na najveće kineske gradove.
Broj novogradnji koje su se ove godine prodale u Pekingu bio je manji od 93 tisuće što je manje za 21%. U 2014. prodano je nešto više od 94 tisuće nekretnina
starije gradnje što je smanjenje za 37%, sudeći prema podacima agencija za nekretnine.
Kako bi se izbjegao oštar pad na tržištu nekretnina, Kineska narodna banka, središnja banka najmnogoljudnije zemlje svijeta, zajedno je s kineskom Upravom za
regulaciju rada banaka objavila 30. rujna kako će ublažiti hipotekarne mjere za one koji se odluče kupovati stambene nekretnine. Od tog trenutka hipoteke na nekretnine
”iz druge ruke” tretiraju se kao prva hipoteka, ako kupac nema još jednu nenamirenu.
Prije ublažavanja pravila, 41 od 46 gradova uklonilo je ograničenja za kupnju, no Peking i dalje brani svojem stanovništvu kupnju treće nekretnine,
a onima koji nisu iz prijestolnice dozvoljena je samo kupnja jedne.
Prema posljednjim mjesečnim podacima nove cijene stambenih nekretnina pale su u 67 od 70 gradova u studenom prošle godine,
a ukupno je 68 gradova svjedočilo padanju cijena u odnosu na razine zabilježene u 2013, prenosi CRI prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.02.2015.

Beograd: Rušenje zgrada oko Trga Slavije


BEOGRAD - Radovi u Ulici vojvode Stepe nisu stigli ni dopola, a iz grada stižu najave da će od jeseni biti otvoreno novo gradilište na potezu od Slavije do Autokomande.
Očekuje se da u jednoj od najdužih voždovačkih ulica posao bude završen do 11. jula, a u međuvremenu biće raspisan konkurs za uređenje Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.
- Konkurs će biti raspisan 1. aprila i realno je da u septembru počnu radovi koji će trajati oko godinu dana, - rekao je Goran Vesić, gradski menadžer.
- Na projektu Trga Slavija izmenjena su neka rešenja koja su prvobitno planirana i prihvaćene su primedbe javnosti target=_blank>prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.03.2014.

Imperium Tower se putem konzalting kuće i CSEBA-e nudi kineskim investitorima

ZAGREB - Imperium Tower - projekt gradnje nebodera od 28 nadzemnih katova na uglu Zagrebačke avenije i Savske ceste putem hrvatske kuće Luxury Real Estate i Kinesko Jugoistočno Europske poslovne asocijacije (CSEBA) nudi se ulagačima iz NR Kine na kupnju ili poslovnu suradnju.
Budući neboder s 28 nadzemnih katova i tri podzemne etaže ukupne površine 37.000 m2 od kojih 13.500 m2 hotelske namjene, 18.000 m2 uredske namjene, te pratećih sadržaja i garaža bio bi najveći neboder u Zagrebu, jedini takve vrste s hotelskom namjenom. Projekt je vrijedan oko 55 milijuna eura prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.04.2013.

Priprema se projekt novih Vladinih dvora

CEI bi na hrpu trebao staviti sve podatke o tome koliko država plaća najam zgrada za svoje institucije, koliki su troškovi održavanja i osiguranja, zatim iznose svih režija koje se plaćaju, itd. O preseljenju Vlade u novu zgradu na obali Save razmišljao je i bivši premijer Ivo Sanader, ali se odustalo od te ideje kada je izračunato da bi gradnja stajala barem 100 milijuna eura.
Zadnji put je ta ideja izvađena iz ladice lani, kada je bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić predstavio projekt "Zagreb na Savi". Tada se govorilo da bi novu zgradu Vlade trebalo sagraditi na državnom zemljištu po modelu javno-privatnog partnerstva prodaja stanova.
To znači da bi privatni investitor izgradio zgrade na državnom zemljištu, država bi mu plaćala korištenje objekata 25 godina, a nakon toga bi zgrade postale državno vlasništvo.

Oznake: prodaja stanova

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 18.12.2012.

Ni poslovne zone ne mogu zaustaviti nezaposlenost

U poslovnim zonama na području Varaždinske županije posao je našlo oko 6.500 radnika. Iako se to uzima kao veliki pozitivan pomak u razvoju gospodarstva ni to nije pomoglo da se zaustavi pad nezaposlenosti. Brojke na burzi su iz mjeseca u mjesec sve veće, a trenutno broj nezaposlenih premašuju čak 11 tisuća prodaja stanova.

Nije sve tako crno?
No, ako je suditi prema izvješću o poslovnim zonama koje djeluju na području Varaždinske županije, nije sve tako crno. Prema riječima Štefice Španić, v. d. direktorice tvrtke Poslovne zone, sve općine i gradovi su predvidjele takav oblik poslovanja, no tek manji dio ih je i išao u konkretnu realizaciju. Najbolji primjeri su Poduzetnička zona Kneginec, Slobodna zona Varaždin, Slobodna zona Jalžabet te poslovne zone grada Ivanca, Lepoglave, Novog Marofa, Ludbrega te općine Cestica.

Oznake: prodaja stanova

- 09:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.