27.02.2017., ponedjeljak

Crobexi crveni, u fokusu Valamar Riviera

Redovni dionički promet u odnosu na petak umanjen je za 8,7 milijuna kuna te je iznosio 12,6 milijuna kuna.
Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su drugi trgovinski dan zaredom zabilježili korekciju naniže. CROBEX je pao za 0,63 posto na 2.229,39 bodova.
CROBEX10 je pao za 0,79 posto na 1.290,21 bod. Sektorski indeksi trgovanje su zaključili u rasponu od -2,91 posto koliko je pao CROBEXkonstrukt do +1,37
posto koliko je uvećan CROBEXtransport. Obveznički indeksi su zabilježili rast, CROBIS je uvećan za 0,10 posto, a CROBIStr za 0,11 posto,
navodi hrportfolio.
Ukupni redovni promet na ZSE - Zagrebačkoj burzi iznosio je 12,6 milijuna kuna, u odnosu na petak umanjen je za 9,8 milijuna kuna. Dva su izdanja ostvarila milijunski promet, a promet veći od sto tisuća kuna bilježe 23 izdanja. Tri od deset najlikvidnijih izdanja bilježe rast, a promjene cijena kretale su se u rasponu od -11,16 posto do +1,37 posto. Redovni dionički promet u odnosu na petak umanjen je za 8,7 milijuna kuna te je iznosio 12,6 milijuna kuna.
Najlikvidnija je Valamar Riviera kojom se trgovalo u iznosu od 2,3 milijuna kuna, a zabilježila je pad cijene za 0,17 posto na 42,00 kune. Slijedi HT s prometom od 1,1 milijun kuna, a bilježi dan bez postotne promjene odnosno zadnju cijenu od 189,50 kuna. Povlaštenim dionicama Adris Grupe trgovalo se u iznosu nešto većem od 982 tisuće kuna,
a cijena im je porasla za 0,12 posto na 512,00 kuna real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia


- 20:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.02.2017., četvrtak

Apple u travnju otvara novi kampus od 5 milijardi dolara

Centar je zamislio još pokojni šef Applea Steve Jobs, kojemu bi u petak bio 62. rođendan. Upravo po Jobsu bit će nazvana staklena dvorana s više od tisuću sjedala koja se nalazi na vrhu brežuljka u sklopu centra., prenosi Večernji list.
Najvažniji dio Apple Parka, koji se proteže na 464 četvornih kilometara bit će pak prstenasta glavna zgrada "odjevena" u velike zaobljene staklene panele, za koje u Appleu kažu da su među najvećima na svijetu.
Naglasak je na energetskoj učinkovitosti pa je zgrada projektirana tako da devet mjeseci u godini
neće trebati ni grijanje ni hlađenje prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2017., utorak

Znatno jeftiniji stanovi u novogradnji u Crnoj Gori

PODGORICA - Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 975 eura i manja je 12,5 odsto u odnosu na isti period 2015, godine.
U odnosu na treći kvartal 2016. cijene su manje za 7,8 odsto, saopštio je Zavod za statistiku Crne Gore, Monstat.
Prema podacima Monstata, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u četvrtom kvartalu u Podgorici je iznosila 1.007 eura, Baru 1.500 eura, Budvi 949 eura i
Nikšiću 550 eura stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac


- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2017., četvrtak

Glavni dizajner IKEA-e otkrio koji je tvrtkin najbolji komad namještaja svih vremena

Engman je posebno zadovoljan s jednostavnošću tog komada namještaja, i s time koliko je prilagodljiv.
Švedska tvornica namještaja IKEA od svog osnutak 1943. godine, postala je najveći svjetski proizvođač namještaja s preko 300 dućan u 38 zemalja. Jedan od glavnih dizajnera švedske robne kuće, Marcus Engman koji je počeo raditi sa 16 godina i zadržao se tamo cijelu karijeru otkrio je u intervjuu za Business Insider koji je, po njemu, najbolje dizajnirani proizvod u povijesti tvrtke.
Otkrio je kako je njegov najdraži proizvod dvosjed Klippan.
Klippan je prvi put proizveden još u 70-im godinama prošlog stoljeća, a dizajnirao ga je Engmanov otac.
Engman je posebno zadovoljan s jednostavnošću Klippana, i s time koliko je prilagodljiv.
Riječ je o standardnom dvosjedu koji može proći kroz većinu vrata, a može imati razne prekrivke kako bi
promijenio izgled prema želji stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2017., srijeda

Zbog Adventa u Zagrebu sve više ljudi razmišlja o stanu kao o apartmanu

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, prosječna je tražena cijena stana u centru Zagreba tijekom siječnja iznosila 1955 eura po metru kvadratnom – što taj dio grada, po pitanju stanova, čini skupljim od ostalih.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su stanovi za prodaju najtraženiji upravo u centru, a i u agenciji za nekretnine Opereta d.o.o. dijele isto mišljenje, naime, Vujović navodi kako su stanovi u tom dijelu grada postali jako traženi, te dodaje: „Prodaju se brzo, ali to ovisi o njihovoj cijeni i funkcionalnosti. Malo je stanova od 40 kvadrata u Donjem gradu i to ih čini atraktivnima."
Borislav Vujović rekao je kako se u Zagrebu prodaju sve vrste stanova, s tim da su najtraženiji mali stanovi u centru i zoni tramvaja, kao i četverosobni stanovi na dobrim lokacijama kao što su centar, Jarun, Maksimir, Trešnjevka, a podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako se tijekom siječnja ponuda stanova za prodaju najviše pretraživala upravo
u navedenim dijelovima grada apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra


- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2017., četvrtak

Zahtjev za legalizaciju moći će se predati do sredine 2018.

ZAGREB - Vlada je u četvrtak u saborsku proceduru uputila prijedlog zakonskih izmjena koje će ponovno omogućiti predaju zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih građevina, i to do 30. lipnja 2018. godine, no nije riječ o novoj legalizaciji, jer se ovaj rok odnosi samo na osobe koje su pravo na predaju zahtjeva imali i 2012. godine.
Takav prijedlog izmjena i dopuna Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, donosi se zbog velikog broja neriješenih slučajeva, a kako bi se izašlo u susret građanima
da riješe taj problem prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.02.2017., utorak

Bivši predsjedničin savjetnik podnio ostavku na funkciju člana uprave Kutjeva

Član uprave Kutjeva Mladen Pavić podnio je ostavku na funkciju člana uprave te tvrtke, a na njegovo mjesto imenovan je Josip Ređa, izvijestili su u ponedjeljak iz Kutjeva.
Pavić je, kako se navodi, ostavku podnio iz osobnih razloga, a stupa na snagu s današnjim danom.
Nadzorni odbor Kutjeva je danas imenovao za člana Uprave Josipa Ređu iz Brestovca, a koji je do sada obnašao funkciju člana uprave Đakovačkih vina iz Mandićevca. Ređa je imenovan na vrijeme od godinu, mandat mu počinje teći 7. veljače ove godine i istječe 7. veljače 2018. godine, navodi se u objavi Kutjeva.
Mladen Pavić "nastavit će karijeru u Kutjevu na odgovarajućim poslovima", zaključuje se u priopćenju koje je Kutjevo objavilo putem Zagrebačke burze.
Pavića je na mjesto člana Uprave Kutjeva Nadzorni odbor te tvrtke imenovao 13. rujna 2016. godine,
s početkom mandata od 16. rujna te na mandatno razdoblje od dvije godine nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška


- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2017., petak

Bivša djelatnica ne želi reći zašto joj je Kraljević dao 572.000 kuna

Iako su tužbu protiv zaposlenice Dinersa udovica i kći podnijele vrlo brzo nakon Kraljevićeve smrti, još u listopadu 2008., sud do sada nije saslušao ni jednu stranu. No, u svojoj tužbi udovica i kći navele su kako imaju saznanja da se radilo o pozajmici te da bi zaposlenica Dinersa taj novac trebala i vratiti. Međutim, nemaju nikakvu dokumentaciju da se zaista radilo o pozajmici, a tužena zaposlenica Dinersa ne želi im otkriti zašto joj je Kraljević uplatio taj novac, piše Večernji list.
Iz tužbe je vidljivo kako je dugogodišnji predsjednik uprave Dinersa svojoj zaposlenici u tri navrata 2007. uplatio po 100.000 kuna, u studenom iste godine 119.837 kuna,
a 20. studenog 2007. na račun joj je “sjelo” još 125.000 kuna Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine


- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2017., srijeda

Od danas pojeftinjuju pristojbe za putovnice, vozačke dozvole, registracije

Ministarstvo unutarnjih poslova podsjeća da je od srijede na snazi nova Uredba o tarifi upravnih pristojbi, zahvaljujući kojoj građani za razne upravne procedure u tom ministarstvu, primjerice za izdavanje putovnice, trebati izdvojiti manje novaca nego dosad.
Za izdavanje putovnice u redovnom postupku od danas treba izdvojiti 35, umjesto dosadašnjih 70 kuna upravne pristojbe, dok upravna pristojba za izdavanje putovnice u žurnom postupku više ne iznosi 220, već 140 kuna, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.
Po 15 kuna upravne pristojbe platit će vozači za prvo izdavanje vozačke dozvole, njeno obnavljanje, odnosno produženje valjanosti i zamjenu vozačke dozvole države članice
Europskog gospodarskog prostora (EGP), što se dosad plaćalo 35 kuna prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #