28.08.2014., četvrtak

Cijene nekretnina trećinu niže nego prije krize

Cijene stambenih nekretnina pale su približno 30 posto u odnosu na pretkriznu 2008. godinu i vratile su se na razine s kraja 2004. godine, navodi HNB u studiji Financijske stabilnosti.
Prema hedonističkom indeksu cijena nekretnina, koji HNB računa na osnovi realiziranih transakcija i procjena realiziranih transakcija s Hrvatske burze nekretnina, cijene su znatnije počele padati tek 2013. i ove godine, no posljednje korekcije bile su izraženije na Jadranu, piše Večernji list stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2014., ponedjeljak

Imovina Bjelolasice prodaje se u listopadu

Stečajni upravitelj Tomislav Đuričin kaže da je početna cijena još nepoznanica. Naime, s obzirom na velik obuhvat imovine, u prvom redu mnogo pokretnina, u tijeku je postupak procjene pa će sve biti poznato potkraj rujna, kad sudski vještak završi posao. Potencijalni kupci moći će dati ponudu za sve ili za određenu nekretninu, a već sada mnogi neformalno iskazuju interes stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2014., ponedjeljak

Prosječni kvadrat stana u Zagrebu jedva preko 1.500 eura

Što se tiče cijena polovnih stanova, cijene im dosta variraju i, osim što ovise o tome u kakvom su stanju, i zgrade u kojima se nalaze, cijena ovisi o tome i tko stan prodaje.
- Ako stan prodaje netko kome treba novac i želi ga se riješiti, cijena je, praksa je to pokazala, niža. Ako pak stan prodaje netko kome novac nije odmah nužan i može čekati s prodajom, onda drži cijenu. Tako ima primjera da cijena stana otprilike iste godine gradnje, slične kvadrature i održavanosti može varirati i do 30 posto, navodi Sočev.
Budući da se s početkom iduće godine na građevinsko zemljište više neće plaćati porez na promet nekretnina, već će se obračunavati PDV, očekuje se da bi zbog toga moglo doći do korekcije cijena novogradnje na više.
- To će biti dodatno opterećenje za investitore pa se može očekivati korekcija cijena. Ona bi se mogla dogoditi i ako dođe do uvođenja poreza na nekretnine o kojem se priča, zaključila je Sočev novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun


- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.08.2014., petak

Već nove nekretnine za zakup

Nakon Liste 100 o prodaji nekretnina iz portfelja RH, Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je novu listu nekretnina za koje traži zakupce na pet godina.
Riječ je o 31 nekretnini na području Pule i Rijeke, a nude se pretežito lokali u prizemlju za trgovinu, ugostiteljstvo i druge usluge nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.08.2014., četvrtak

Već nove nekretnine za zakup

Nakon Liste 100 o prodaji nekretnina iz portfelja RH, Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je novu listu nekretnina za koje traži zakupce na pet godina.
Riječ je o 31 nekretnini na području Pule i Rijeke, a nude se pretežito lokali u prizemlju za trgovinu, ugostiteljstvo i druge usluge stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2014., srijeda

HNB: Tržište nekretnina vratilo se u 2004.

Aktualne cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj vratile su se na razine s kraja 2004., no ni uz takav osjetan pad cijena nema naznaka promjena na zamrlom tržištu nekretnina, čije oživljavanje prvenstveno ovisi o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te s tim povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava.
Višegodišnja tendencija smanjivanja cijena stambenih nekretnina nastavila se krajem prošle te početkom ove godine, na godišnjoj razini cijene su prosječno pale za još 12 posto.
Tako je krajem 2013. kumulativni pad postignutih cijena stambenih nekretnina u Hrvatskoj s njihovih najviših razina, dosegnutih 2008., iznosio oko 30 posto, podaci su iz najnovije publikacije Hrvatske narodne banke "Financijska stabilnost".
Pritom se napominje kako tražene cijene stambenih nekretnina mjerene tržišnim indeksima upućuju da je kumulativni pad u tom razdoblju bio nešto manji (oko 20 posto), no s obzirom na usklađivanja traženih i ponuđenih cijena, koja su uobičajena u pregovaračkom procesu pri kupoprodajama, navedena je cjenovna korekcija realna.
Ta je korekcija, navode analitičari središnje banke, u cijelosti poništila snažan rast cijena zabilježen u pretkriznom razdoblju vrativši ih na razine s kraja 2004. novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2014., petak

Nagrađen projekt tvrtke TriGranit Management

Projekt tvrtke TriGranit Management, koja upravlja shopping centrom Arena Centar u Hrvatskoj, nagrađen je priznanjem za projekte luksuznih resorta RLI Hospitality Award za 2014. godinu na svečanoj dodjeli nagrada u lipnju u Londonu. Nagrađeni projekt je resort Long Island Seychelles, smješten u nacionalnom parku Sainte Anne Marine u blizini otoka Mahé, u samom srcu otočja Sejšeli, navodi se u priopćenju.
U okviru projekta, na otoku je izgrađeno je 116 vila i luksuznih apartmana namijenjenih svjetskoj poslovnoj klijenteli i imućnom lokalnom stanovništvu. Resort Long Island sadržava svu dodatnu infrastrukturu namijenjenu zabavi, opuštanju i potpunom turističkom doživljaju: restorane i barove, rekreacijske i spa prostore, plaže i bazene, zabavu za djecu i odrasle, kapelicu za vjenčanja i heliodrom nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik


- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #