27.02.2018., utorak

Dalekosežna odluka suda: Automobili s dizelskim motorom moraju van iz njemačkih gradova

Automobili s dizelskim motorom moraju van iz njemačkih gradova, presudio je u utorak Savezni upravni sud. Kako prenose agencije, taj je sud donio odluku kako njemački gradovi imaju pravo zabraniti promet u središtu automobilima s dizelskim motorom kako bi se smanjilo
zagađenje zraka novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2017., utorak

Promet 30 mil. kuna, najviše u pet mjeseci

Inače, promet iznad 20 milijuna kuna na domaćem tržištu nije zabilježen od 19. travnja. Znači li ovo povratak ulagača na domaću burzu ili se radi o tek izoliranom slučaju, pokazat će naredni dani. Za takvu povećanu likvidnost najzaslužniji je Hrvatski telekom koji je prikupio 7,9 milijuna kuna u redovnom trgovanju te još 5,2 milijuna kuna u blok-transakciji paketom od 30.000 dionica.
U redovnom trgovanju cijena "narodne dionice" ojačala je blagih 0,17 posto na 176 kuna. Uz HT, milijunski promet ostvarilo je još šest dionica - Končar-Elektroindustrija, Atlantic grupa, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Adris i Podravka. Dobitnik dana je Dalekovod
s rastom od 1,1 posto na 21,34 kune novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2016., četvrtak

Nesuđeni premijer ulazi u Nadzorni odbor INA-e

Prijedlog o trojici novih članova Nadzornog odbora Ine, kako se doznaje, uputilo je Ministarstvo gospodarstva.
+Dosadašnja tri predstavnika države u Nadzornom odboru - Sinišu Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, Skupštini je krajem 2012. predložila bivša Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem.
Inače, Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.
Mađarski MOL u Nadzornom odboru su György Mosonyi, koji je i potpredsjednik tog tijela, Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár i Oszkár Világi.
Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.
Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica,
a Republike Hrvatske ima 44,84 posto dionica novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.02.2016., ponedjeljak

U industriji broj zaposlenih pao dok je proizvodnja porasla

Proizvodnost u rudarstvu i vađenju povećana je za 10,9 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji pala za 4,4 posto.
Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji bio je u prosincu prošle godine 0,8 posto manji u odnosu na studeni, dok je u usporedbi s brojem zaposlenih u prosincu 2014. smanjen za 0,5 posto, dok je proizvodnost porasla, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u prosincu na mjesečnoj razini broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji bio manji za 0,8 posto, u rudarstvu i vađenju smanjen je za 0,4 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,1 posto.
Na međugodišnjoj razini, u prerađivačkoj je industriji, koja zapošljava 90,82 posto svih zaposlenih u industriji, u prosincu bilo 0,2 posto manje zaposlenih novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2014., srijeda

HNB: Tržište nekretnina vratilo se u 2004.

Aktualne cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj vratile su se na razine s kraja 2004., no ni uz takav osjetan pad cijena nema naznaka promjena na zamrlom tržištu nekretnina, čije oživljavanje prvenstveno ovisi o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te s tim povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava.
Višegodišnja tendencija smanjivanja cijena stambenih nekretnina nastavila se krajem prošle te početkom ove godine, na godišnjoj razini cijene su prosječno pale za još 12 posto.
Tako je krajem 2013. kumulativni pad postignutih cijena stambenih nekretnina u Hrvatskoj s njihovih najviših razina, dosegnutih 2008., iznosio oko 30 posto, podaci su iz najnovije publikacije Hrvatske narodne banke "Financijska stabilnost".
Pritom se napominje kako tražene cijene stambenih nekretnina mjerene tržišnim indeksima upućuju da je kumulativni pad u tom razdoblju bio nešto manji (oko 20 posto), no s obzirom na usklađivanja traženih i ponuđenih cijena, koja su uobičajena u pregovaračkom procesu pri kupoprodajama, navedena je cjenovna korekcija realna.
Ta je korekcija, navode analitičari središnje banke, u cijelosti poništila snažan rast cijena zabilježen u pretkriznom razdoblju vrativši ih na razine s kraja 2004. novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica


- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #