04.04.2013., četvrtak

Grad Trogir prodaje Stanicu za tehnički pregled u Planom

Gradsko vijeće Trogira dalo je suglasnost Skupštini trgovačkog društva Dobrić d.o.o. da proda Stanicu za tehnički pregled vozila u Planom, čija je vrijednost procijenjena na 16.966.572,00 kuna. Za tu nimalo laku odluku glasalo je sedam vijećnika vladajuće koalicije SDP-HNS-HSU, kojima se pridružio vijećnik HSLS-a Ivan Kuzmanić.

Predsjednik kluba vijećnika spomenute koalicije SDP-ovac Drago Mindoljević bio je protiv, kao i petorica HDZ-ovaca, koji su u znak bojkota napustili sjednicu, dok vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević Stipo Milić nije bio dok se glasalo.
Ante Bilić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno gospodarstvo pri Gradu Trogiru, koji je pribavio potrebne suglasnosti za prodaju, kazao je da je za odluku o prodaji presudila opterećenost te tvrtke s oko 30 milijuna kuna kreditnih zaduženja kod različitih banaka podignutih od 2005. do 2009. godine, te da je na snagu stupio Zakon o stečaju trgovačkih društava i predstečajnoj nagodbi koju bi to društvo trebalo pokrenuti.
Nismo tek tako ušli u rasprodaju gradske imovine, odnosno Dobrićeve. Krediti su nas ugušili, a želimo spasiti vrijedne Dobrićeve nekretnine koje su pod hipotekom i tu je kraj priči, zaključila je zamjenica gradonačelnika Vedrana Zelalija. Predsjednik Vijeća Pere Maravić drži da je to bila teška, no neminovna odluka nekretnine Zagreb.

Oznake: nekretnine Zagreb


- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #