09.05.2013., četvrtak

Stanarsko pravo i otkup

Pretpostavka je za stjecanje statusa najmoprimca (s pravom na stjecanje statusa zaštićenog najmoprimca) da bivšim nositeljima stanarskog prava to pravo do navedenog datuma nije otkazano ili na drugi način prestalo, odnosno da tog datuma nije bio u tijeku postupak za otkaz ili prestanak stanarskog prava.
Treba napomenuti da taj status stječu, između ostalog, svi oni bivši nositelji stanarskog prava koji nisu u zakonskom roku otkupili stan prema odredbama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo prodaja stanova Zagreb.

Oznake: prodaja stanova Zagreb


- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2013., utorak

Skladištenje, logistika i industrija Made in Croatia

Potencijalnim ulagačima u Hrvatskoj na raspolaganju je novi vodič - publikacija Made in Croatia - Investors Guide to Manufacturing and Logistics. Na jednom mjestu prikupljene su informacije o tržištu ljudskog kapitala, poticajima za investicijske projekte te tržištu industrijskih i logističkih nekretnina. Ulagači tu mogu pronaći i sažetak procesa kupnje ili zakupa logističkih i industrijskih nekretnina, pregled porezne strukture i način osnivanja trgovačkih društava u Hrvatskoj.
Publikacija, predstavljena prošlog tjedna, nastala je suradnjom Agencije za investicije i konkurentnost i tvrtki Jones Lang LaSalle, KPMG Croatia te Antal International. Dijelit će se na sajmovima i poslovnim forumima, a dostupna je i na internetskim stranicama Agencije za investicije i konkurentnost stanovi Beograd.

Oznake: stanovi Beograd


- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2013., ponedjeljak

Nove mete hrvatskih ulagača: Rusija, Kazahstan i Armenija

Dok se Hrvatska bori za privlačenje stranog kapitala kojim bi se pokretala proizvodnja i otvarala nova radna mjesta, hrvatske tvrtke sve više ulažu u inozemstvo. Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), naime, Hrvati su u proteklih 20 godina u inozemstvo uložili gotovo 3,9 milijardi eura stanovi Rijeka.
Najznačajnijom destinacijom za hrvatski kapital u protekla se dva desetljeća, prema podacima HNB-a, pokazala Nizozemska. Hrvatska ulaganja u tu zemlju od 1993. do kraja 2012. dosegnula su 1,3 milijarde eura. No upućeni tvrde da nije riječ o ulaganjima u tu državu koliko u njezine prekomorske posjede u Antilima, koji imaju status off-shore zone.

Oznake: stanovi Rijeka


- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #