22.04.2013., ponedjeljak

Dionica Požega - Nova Kapela za desetak dana

Nanošenjem asfaltnog sloja na posljednjim kilometrima dionice ceste Požega Vrhovci - Nova Kapela napokon se završava i njezina konačna gradnja početa 1913. godine. Prema riječima Antuna Jurčaka, vlasnika tvrtke Niskogradnja Jurčak koja je izvođač radova, uz brdovite predjele kojima cesta prolazi preko Požeške gore izvođačima na ruku nisu išli ni vremenski uvjeti zbog čega se, prema predviđenim rokovima, kasnilo s nanošenjem završnog asfaltnog sloja.
Radovi na cijeloj dionici dužine 22 kilometra paralelno su izvođeni s požeške strane kao i na dijelu Brodsko-posavske županije od strane Nove Kapele. Kako je riječ o najkraćoj poveznici Grada Požege s autocestom Zagreb - Lipovac, do Nove Kapele je sada moguće iz Požege stići za dvadesetak minuta - rekao je gradonačelnik Ronko dodajući da je vrijednost radova završene dionice oko 14 milijuna kuna prodaja stanova.

Oznake: prodaja stanova


- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2013., srijeda

Napokon odšteta za vlasnike zemljišta u sljevu Butonige

Od prvih radova na izgradnji akumulacije Butoniga, vodnog resursa ključnog za stabilnu vodoopskrbu u ljetnoj sezoni, prošlo je punih 35 godina, no nevjerojatno je da još uvijek ima vlasnika koji nisu obeštećeni za potopljeno zemljište.
Procjenjuje se da je veći dio zemljišta riješen te je preostalo još riješiti oko pet posto, otprilike 13 hektara, odnosno naknadu potražuje još oko dvadeset i pet vlasnika. Nakon godina borbe za vlastita prava, vlasnici nekretnina u slivu akumulacije koji su 2006. godine osnovali Inicijativni odbor Pravica, izgleda da će konačno dočekati - pravicu apartmani Hrvatska.

Oznake: apartmani hrvatska


- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naši zaposlenici naša su snaga

Proizvodnja u tvrtki Hanjes organizirana je u jednoj smjeni. Glavninu radne snage čine muškarci, a najveća je potražnja za zavarivačima, koji će biti posebno traženi nakon što se izgradi novi pogon.- Naš je pogon certificiran za zavarivanje i stalno zapošljavamo zavarivače, koje tražimo preko Zavoda za zapošljavanje i oglasima u novinama.
Moram reći da su plaće kod nas iznad hrvatskog prosjeka u ovoj branši i da su naši zaposlenici zadovoljni. U našem se poduzeću odrađuje sve profesionalno i transparentno - rekla je Marjančić.
Pojedini proizvodni procesi, poput glodanja, ne odrađuju se u Hanjesu, već te poslove za tvrtku dnevno radi njenih sedam kooperanata, odnosno njihovih oko 50 djelatnika, što znači da je u dnevnu proizvodnju Hanjesa uključeno 100 radnika nekretnine Rijeka.

Oznake: nekretnine Rijeka


- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2013., petak

Do zemljišta različitim cijenama

Hvala vam na zajedničkom radu u protekle četiri godine. Onima koji sudjeluju na predstojećim lokalnim izborima želim sreću, rekao je predsjednik senjskog gradskog vijeća Željko Nekić zaključujući posljednju, 34. sjednicu aktualnog saziva vijeća Senja iznajmljivanje stanova.
Novi saziv vijeća na slijedeći četverogodišnji mandat građani će svojim glasovanjem na lokalnim izborima odrediti 19. svibnja. A da se mandat bliži kraju pokazala je i gotovo idilična atmosfera na sjednici. Bila je to ujedno i jedna od najkraćih sjednica vijeća jer ni vladajući ni oporba nisu bili raspoloženi za jače rasprave.

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2013., utorak

Ekostil propao zbog duga od gotovo 26 milijuna kn

U ponedjeljak, 22. travnja, održat će se nova javna dražba za prodaju pokretnina nekad najveće drvoprerađivačke tvrtke na području Valpovštine, Ekostila d.o.o. iz Valpova, koja je u prosincu 2011. završila u stečaju. Kako doznajemo od stečajnog upravitelja Ekostila d.o.o. Valpovo Dragutina Romića, na prodaju će biti ponuđene pilana, parketarija, kotlovnica i silos s pripadajućom opremom, transportna sredstva i drugo ukupne vrijednosti veće od dva milijuna kuna stanovi Zamet Ekostilom d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i posredovanje u trgovini iz Valpova, rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku od 12. prosinca 2011. otvorenje stečajni postupak, koji je predložila direktorica Branka Živković.

Oznake: stanovi Zamet


- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2013., četvrtak

Grad Trogir prodaje Stanicu za tehnički pregled u Planom

Gradsko vijeće Trogira dalo je suglasnost Skupštini trgovačkog društva Dobrić d.o.o. da proda Stanicu za tehnički pregled vozila u Planom, čija je vrijednost procijenjena na 16.966.572,00 kuna. Za tu nimalo laku odluku glasalo je sedam vijećnika vladajuće koalicije SDP-HNS-HSU, kojima se pridružio vijećnik HSLS-a Ivan Kuzmanić.

Predsjednik kluba vijećnika spomenute koalicije SDP-ovac Drago Mindoljević bio je protiv, kao i petorica HDZ-ovaca, koji su u znak bojkota napustili sjednicu, dok vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević Stipo Milić nije bio dok se glasalo.
Ante Bilić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno gospodarstvo pri Gradu Trogiru, koji je pribavio potrebne suglasnosti za prodaju, kazao je da je za odluku o prodaji presudila opterećenost te tvrtke s oko 30 milijuna kuna kreditnih zaduženja kod različitih banaka podignutih od 2005. do 2009. godine, te da je na snagu stupio Zakon o stečaju trgovačkih društava i predstečajnoj nagodbi koju bi to društvo trebalo pokrenuti.
Nismo tek tako ušli u rasprodaju gradske imovine, odnosno Dobrićeve. Krediti su nas ugušili, a želimo spasiti vrijedne Dobrićeve nekretnine koje su pod hipotekom i tu je kraj priči, zaključila je zamjenica gradonačelnika Vedrana Zelalija. Predsjednik Vijeća Pere Maravić drži da je to bila teška, no neminovna odluka nekretnine Zagreb.

Oznake: nekretnine Zagreb


- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #