Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 26.06.2015.

Raspisan javni poziv za zakup poslovnih prostora u Poslovnoj zoni "Ramići"

Grad Banja Luka raspisao je javni poziv za dodjelu u zakup poslovnih prostora u Poslovnoj zoni "Ramići – Banja Luka". Predmet javnog poziva jeste davanje u zakup pet prostora na pomenutoj lokaciji u Ramićima.
Prijavu za zakup poslovnog prostora mogu podnijeti domaći i strani privredni subjekti (privredna društva i samostalni preduzetnici) koji obavljaju proizvodnu djelatnost,
saopšteno je na sajtu grada.
Prijave sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom: za javni poziv – Poslovna zona "Ramići – Banja Luka",
adresa: Trg srpskih vladara broj 1, Banja Luka stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.06.2015.

Ukoliko se odlučite na kupnju kuće vjerojatno ćete biti rob svog doma, ali ujedno ćete biti jako zahvalni

Čišćenje odvodnih kanala se stvarno mora napraviti. I to je grozan posao.
Nikada nećete prestati pratiti cijene nekretnina, kako biste bili sigurni da ste kupili kuću uz dobre uvjete.
Stvari će se kvariti. I skupo ih je popravljati.
Ne možete sve napraviti odjednom. Budite spremni živjeti u kući kakva je. Stvaranje idealnog doma može potrajati godinama - što je dobro, jer ćete imati vremena uštedjeti potreban novac.
Posao NIKADA nije gotov. Čim sredite krov, vrijeme je da se bacite na prozore. I tako dalje. I tako dalje.
Bit ćete rob svog doma, ali bit ćete jako zahvalni što ste kod kuće stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.06.2015.

Johnny Depp prodaje imanje u Francuskoj za 23 milijuna eura

PARIZ - Holivudski glumac Johnny Depp prodaje svoje prostrano imanje u centralnom dijelu Francuske zajedno s namještajem i suvenerima sa snimanja filmova, za 23 milijuna eura, prenosi danas francuski list Figaro. Depp je na tom imanju od 15 hektara živio dok je bio u vezi s francuskom glumicom i pjevačicom Vanessom Paradis s kojom ima dvoje djece.
Pored glavne kuće, na imanju iz 19. stoljeća, ima još desetak zgrada, uključujući malu crkvu, restoran i atelje u kojem je Depp slikao i ostavljao suvenire sa snimanja nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.06.2015.

Počela četvrta faza izgradnje Airport Cityja na Novom Beogradu

BEOGRAD - U okviru biznis parka Airport City na Novom Beogradu, počela je izgradnja četvrte faze koja će se sastojati od četiri zgrade. Predviđeno je da prva zgrada bude završena na proleće naredne godine. Imaće 11 spratova i veliku podzemnu garažu, kompletan prostor za izdavanje je 14.500 kvadratnih metara, pri čemu je dodatnih 6.000 u podzemnoj garaži.
Generalni direktor Airport Cityja Adir El Al izjavio je da se ta kompanija odlučila na nastavak gradnje s obzirom na to da je primetan dolazak novih kompanija na srpsko tržište, što je uticalo na povećanu potražnju za poslovnim prostorom.
On je objasnio da će u celoj četvrtoj fazi proširenje biti na 63.000 kvadrata, kao i da se projekat sastoji od četiri zgrade koje će biti izgrađene u četiri faze.
"Gradnja u fazama nam omogućava da se na vreme pripremimo za sledeću fazu i njeno finansiranje", istakao je on.
On je rekao da ta izraelska kompanija prepoznaje potrebe na beogradskom tržištu nekretnina, ne samo za poslovnim prostorom, već i za stambenom gradnjom.
"Naši vlasnici žele da prošire svoje delovanje na tržištu Srbije. Ovde smo prisutni duži niz godina, ali sada želimo da učvrstimo poziciju", poručio je on.
Airport City trenutno obuhvata sedam zgrada i više od 80.000 kvadratnih metara prostora, a u njemu posluje oko 100 najvećih i najuspešnijih inostranih i domaćih kompanija.
Investitori ovog projekta su AFI Europe i Tidhar, izraelske i internacionalne kompanija koje posluju u regionu i celom svetu.
Svečano otvaranje četvrte faze Airport Cityja predviđeno je večeras, gde je najavljeno da se prisutnima obrati ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović,
generalni direktor Erport Sitija Adir El Al i generalni direktor AFI Europe Avi Barzilaj nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.06.2015.

Ponovo produžen tender za Donju Arzu

Zainteresovani ponuđač treba da dostavi dokaz da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje deset miliona eura.
Kvalifikacionim uslovima iz grupe B ponuđač mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 100 miliona eura i dokazati da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat. Ponuđač treba da dokaže da je u toku posljednje poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 50 miliona, a mora imati i pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje hotelska kompleksa međunarodnih standarda od pet zvjezdica.
Učesnici koji otkupe tendersku dokumentaciju mogu formirati konzorcijum, koji može učestvovati na tenderu pod uslovom da svi njegovi članovi zajedno ispunjavaju kvalifikacione uslove.
Zainteresovani treba da navedu period zakupa, koji ne može biti kraći od 31 godine i duži od 90 godina, kao i iznos zakupnine po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos ne smije biti manji od jednog eura po kvadratu godišnje.
Potencijalni zakupac treba da dostavi investicioni program i biznis plan, u kojima će precizno biti navedena struktura, dinamika i iznos investicija po godinama i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.
Investicioni program mora biti obezbijeđen činidbenom garancijom, a ponuđač je obavezan da u roku od pet godina od početka realizacije ispuni obaveze predviđene tim programom.
Učesnicima na tenderu biće omogućen obilazak lokacije, a ponuđač je dužan da uplati depozit ili dostavi bankarsku garanciju u iznosu od 150 hiljada eura, naplativu na prvi poziv.
Tu garanciju treba da izda banka koja ima kreditni rejtind najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji, ili ona koju odredi tenderska komisija apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.06.2015.

Turizam i energetska obnova javnih zgrada podigli građevinu

ZAGREB - Prvi put nakon dvije godine u Hrvatskoj su u jednom mjesecu porasli građevinski radovi. Rast u građevini dogodio se u ožujku ove godine i koliko god njegova stopa od 1,2 posto, u odnosu na ožujak prošle godine, nije visoka, pogotovo nakon šestogodišnjeg pada, ako podaci za travanj pokažu da je rast nastavljen bio bi to prvi put od 2008. godine da su se u Hrvatskoj dogodila dva uzastopna mjeseca rasta u građevinarstvu. Posljednji put rast na godišnjoj razini Hrvatska je u građevinarstvu zabilježila u veljači 2013. godine, piše Novi list.
Podaci Državnog zavoda za statistiku kažu da je u ožujku rast i to od 3,2 posto ostvaren isključivo na zgradama, dok su na ostalim građevinama, primjerice cestama, radovi pali. U ožujku je povećan i fizički obujam građevinskih radova i to za 2,5 posto.
Pokazatelji za prvo ovogodišnje tromjesečje govore da je fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prema kalendarski prilagođenim indeksima, pao za 1,2 posto.
No, to je znatno manji međugodišnji pad od svih prethodnih kvartala. Nešto bolje brojke u graditeljstvu za koje analitičari tada nisu znali vjerojatno su i razlog zbog kojeg je rast BDP-a u prvom tromjesečju
bio nešto veći nego što je to većina tih analitičara krajem svibnja predviđala novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.06.2015.

U regiji najskuplji stanovi u Beogradu

Beograd je i dalje vodeći grad po cijenama stambenog četvornog metra u uporedbi s glavnim gradovima zemalja u regiji, unatoč krizi koja je najviše snizila cijene u Srbiji, jer niti pad cijena od 40 posto nije pomaknuo Beograd s vrha popisa gradova u regiji s najskupljim stanovima.
Prosječna cijena četvornog metra nekretnine u središtu Beograda iznosi od 1,5 do 1,7 tisuća eura, dok je u Zagrebu na sličnim lokacijama od 1,4 do 1,6 tisuća eura, javlja B92. Razlika naizgled nije velika,
dok se ne usporede primanja u Srbiji i Hrvatskoj, jer građani Zagreba za jedan četvorni metar koji stoji 1,5 tisuća eura moraju raditi dva mjeseca, a Beograđani nešto više od četiri mjeseca. Prema riječima
Nedeljka Malinovića, iz agencije Legat, u Srbiji je stanove uglavnom gradila država, tako da je riječ o skupim stanovima s obzirom na njihovu lokaciju.
Cijena četvornog metra u Sarajevu iznosi 1,3 tisuće eura, u Podgorici 1,05 tisuća eura, a u Skoplju oko tisuću eura. Za četvorni metar u Sarajevu građanin BiH mora raditi tri mjeseca, u Skoplju nešto manje, a u Podgorici dva mjeseca. Trgovci nekretninama smatraju da će cijene u regiji i dalje padati,
kao posljedica veće ponude od potražnje i loše gospodarske situacije prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.06.2015.

USKOK podignuo optužnicu protiv Lovrić Merzel, evo za što ju se sve tereti

Nadalje I. okr. se tereti da je, u namjeri prikazivanja da je novac koji je kao mito primila od III. okr. stečen na zakonit način, počinila kazneno djelo pranja novca, i to na način da je, od kolovoza 2011. do rujna 2012. godine, u Sisku i Zadru, s IV. okr., njenim nećakom koji je znao da je novac stečen kaznenim djelom, dogovorila da će kao stvarna vlasnica nekretnine u Zadru na njegovo ime kupiti i urediti te formalno upisati tu nekretninu. Sukladno dogovoru, I. okr. je od primljenog iznosa od 100.000 eura za 680.074,65 kuna kupila stan u Zadru površine 85,40 metara kvadratnih s kućnim vrtom i dva parkirna mjesta, formalni vlasnik kojega je IV. okr., a preostalim iznosom je platila unutarnje uređenje stana.
Osim toga I. okr. se tereti da je, od veljače 2012. do srpnja 2013. godine, unatoč činjenici da je Županijska skupština donijela odluku o gradnji Zavoda za hitnu medicinu na lokaciji Jodnog lječilišta u sklopu Opće bolnice Sisak, sukladno dogovoru i na traženje V. okr., direktora VII. okr. društva, poduzela sve kako bi osigurala da Županija za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od VII. okr. društva kupi nekretninu i to po cijeni znatno većoj od stvarne. S obzirom da se radilo o prostoru bivšeg auto salona, neadekvatnog za potrebe Zavoda za hitnu medicinu, Županija je, nakon što je I. okr. 30. svibnja 2012. s V. okr. zaključila ugovor o kupoprodaji navedene nekretnine za iznos od 9.800.000 kuna, za dodatne radove na prenamjeni prostora platila 1.435.949,61 kunu. Na taj je način, na ime razlike između plaćene i stvarne vrijednosti predmetne nekretnine, VII. okr. društvu pribavljena nepripadna imovinska korist od 4.139.738,74 kune dok je Županija oštećena za taj iznos uvećan za troškove izrade dokumentacije i prenamjene prostora, odnosno ukupno za 5.652.194,35 kuna.
Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, od lipnja 2009. do travnja 2014. godine, donijela više odluka i rješenja o osnivanju i imenovanju članova Savjeta županice za što im je neosnovano isplaćivana mjesečna naknada od 5.000 kuna neto, iako je znala da oni iste poslove zbog kojih su imenovani za članove Savjeta već obavljaju u okviru tijela Skupštine i pravnih osoba Županije te da za to primaju odgovarajuću naknadu, odnosno plaću. Na opisani način proračun Županije je s osnova isplaćenih naknada i pripadajućih davanja oštećen za ukupno 6.032.222,36 kuna. Osim toga, I. okr. je s pojedinim vijećnicima Županije, prijateljima i osobama rodbinski povezanim s članovima njezine obitelji, neosnovano zaključivala ugovore o djelu na temelju kojih im je isplaćivana naknada, iako je znala da se ugovoreni poslovi i usluge neće izvršavati jer Županija za njihovo obavljanje nije imala nikakve potrebe. Time je osobama s kojima su zaključeni ugovori o djelu pribavljena nepripadna imovinska korist od ukupno 364.639,02 kuna, a Županija je s osnova isplaćenih naknada i pripadajućih davanja oštećena za ukupno 673.693,81 kuna. Osim navedenog, Županija je po nalogu I. okr. od svibnja 2005. do kraja 2013. godine, u više navrata plaćala troškove konzumiranja jela i pića na raznim sastancima, privatnim ručkovima, proslavama rođendana te troškove nabave prehrambenih artikala za privatne potrebe, čime je I. okr. pribavljena nepripadna korist od 59.636,45 kuna, a Županija je oštećena za ukupno 326.381,71 kunu. Također je I. okr., od 2005. do 2013. godine, službenim karticama plaćala privatne troškove za konzumaciju hrane i pića te goriva, čime je sebi, na štetu Županije, pribavila nepripadnu imovinsku korist od 164.773,00 kuna.
I. okr. se također tereti da je tijekom lipnja 2009. godine, od VI. okr., voditelja Uprave šuma Podružnice Sisak, zatražila da djelatnici Uprave šuma, Podružnica Sisak obavljaju sve poslove potrebne u vezi pripreme, organizacije i održavanja njezine svadbene svečanosti. Prekovremeni rad djelatnika Uprave šuma, Podružnica Sisak VI. okr. nije naplatio od I. okr.
čime joj je, na štetu Hrvatskih šuma, pribavljena nepripadna imovinska korist od 9.636,22 kune stanovi

Oznake: stanovi

- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #