Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 26.03.2013.

Za garsonijeru 1800 €/m2, a za troetažni stan 700€/m2

Interijer svog doma uvijek možete mijenjati, bilo da je riječ o novom namještaju, boji zidova ili rasporedu prostorija. Dosadni dnevni boravak možete obnoviti novom sjedećom garniturom ili detaljima u dominantnoj boji, kuhinjske elemente uvijek možete osvježiti novim frontama, a mjesta za novog člana obitelji možete dobiti rušenjem zidova ili pregrađivanjem prodaja stanova Zagreb.

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.03.2013.

Bez parcelacijskog elaborata nema odluke

Tema poduzetničke zone Ungarija, početkom godine proširene za 20 hektara državnog zemljišta za što je Grad Umag izdvojio 2,4 milijuna kuna, bila je užarena loptica koju su si na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prebacivali dogradonačelnici Mauro Jurman i Veljko Ivančić te oporbeni vijećnici kojih je deset, pa imaju većinu mali oglasnik.
Vijeće je trebalo odlučiti o izmjenama i dopunama odluka o uvjetima za prodaju tamošnjih gradskih nekretnina i za odabir najpovoljnijih kupaca građevinskog zemljišta te mjerama za poticanje poduzetništva. Međutim, ni ovaj put materijal nije bio spreman pa je nakon poduže temperamentne rasprave točka (već skinuta s dnevnog reda 20. prosinca), uz podsjećanje da je oporba u više navrata inzistirala na tematskoj sjednici o tom pitanju i zaključak da odluku nije moguće donijeti bez parcelacijskog elaborata, ponovno odgođena.

Oznake: mali oglasnik

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.03.2013.

Prava SF zgrada u Rogaču kojom se upravlja pomoću mobitela

Da bi čitava priča bila još zanimljivija, ova Sanaderova zgrada prva je stambena zgrada sagrađena na Šolti u posljednjih 60ak godina. Odnosno, gradile su se po Šolti zgrade od 3-4 stana (malo veće obiteljske kuće), ali nitko nije sagradio zgradu od 14 ili više stanova stanovi Zadar.

Zgrada je na predjelu Bočac, na samom ulazu s morske strane u Rogač. Unutarnji i zajednički prostori (stube i hodnici) biti će obloženi poliranim granitom, a svaki stan će imati i blindirana-vrata. Balkonske ograde su kombinacija sigurnosnog (kaljenog) stakla sa čeličnim nosačima. Ima i još nekih pogodnosti koje su do sada uzeli svi oni koji su kupili stanove, naravno uz dodatnu naplatu. Naime, našim smo kupcima ponudili i mogućnost da im se u stanove ugradi električno podno grijanje, koje mogu, recimo, iz Splita aktivirati ili ugasiti preko svojeg mobitela – tvrdi Sanader.

Oznake: stanovi Zadar

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.03.2013.

Faktor vrijeme

Kada se govori u kontekstu vremena, i članovi Vlade priznaju da je prošla godina, njihova prva godina mandata, izgubljena. Gospodarstvo se nije pokrenulo, već dodatno tone. Prvo se sve karte bacilo na javne investicije, zatim na privatne, a ni od jednih se dosad nije dogodilo ništa.

U natezanju sa sindikatima izgubilo se jednako toliko vremena, a jedino je ministar financija Slavko Linić ozbiljno shvatio vrijeme koje ima na raspolaganju i krenuo s oštrim mjerama. One, nažalost, nisu pale na plodno tlo, već dodatno uništavaju posrnulo gospodarstvo jer je tajming za uvođenje discipline promašen.

Slično je s Linićevim izumom predstečajnih nagodbi, gdje je načelna ideja o ubrzavanju rješavanja vjerovničko-dužničkih odnosa dobra, ali skraćivanjem roka na samo 120 dana priča je u praksi neodrživa. Korporativni sektor i vrijeme posebna su priča.

Najveći broj tvrtki koje su propale i(li) došle u teško rješive probleme plaća danak nepravovremenom donošenju odluka. Magma, Dioki, Dalekovod, Ingra, Nexe, HG Spot, Pevec... samo su neki od takvih primjera.

Problem je najčešće bio u zanemarivanju prvih signala koji su upućivali na nadolazeće probleme. Da je bilo koja od tih tvrtki odmah reagirala, problem bi u najmanju ruku bio manji prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 13:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.03.2013.

Linić: Od 2015. godine PDV na nekretnine

Ministar financija Slavko Linić obrazložio je Nacrt prijedloga zakona o porezu na dodanu vrijednost, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU).
– Novina je da se sada uvode i povremeni obveznici, a to su svi oni koji uvoze automobile iz europskih zemalja – rekao je Linić.

Linić je najavio mogućnost povećanja stope PDV-a za još neke prehrambene proizvode do ljeta te da bi se od 1. 1. 2015. mogao uvesti PDV na nekretnine (isti kao i na svu ostalu robu), umjesto sadašnjeg poreza na promet nekretninama koji iznosi 5%.

Linić je rekao kako ih brine i mogućnost da strane tvrtke mogu tražiti povrat PDV-a.

– To dosad nije bio slučaj, osim s pet zemalja s kojima smo imali potpisane dokumente – rekao je Linić.

PDV obrtnicima od 31. prosinca više se neće obračunavati po naplaćenoj, već po fakturiranoj realizaciji, dodao je. Uvodi se i pojam pojednostavljenog računa do 700 kuna, gdje PDV ne treba biti obračunat, ali se povrat obračunava, s olakšicama na te manje račune stanovi Varaždin.

Oznake: stanovi Varaždin

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.03.2013.

Podatke o državnoj imovini dostavilo 10 posto obveznika

Do kraja ove godine Hrvatska bi trebala dobiti registar u kojem će konačno na jednom mjestu imati popis svoje najvažnije imovine, u njemu će biti sve građevine, zemljište, dionice i udjeli koji su u vlasništvu države, njezinih fondova, izvanproračunskih fondova, ali i lokalnih vlasti novogradnja Velika Gorica.

Najveći popis koji se u Hrvatskoj radi u posljednjih 20 godina zasad je stao na 324.176 stavki, a u njega je svoje podatke dostavilo samo 78 obveznika, što je manje od desetine od ukupnog broja. Registar vodi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), ali o svakom tijelu državne vlasti ovisi koliko će im brzo dostavljati podatke.

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #