Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 14.03.2013.

Faktor vrijeme

Kada se govori u kontekstu vremena, i članovi Vlade priznaju da je prošla godina, njihova prva godina mandata, izgubljena. Gospodarstvo se nije pokrenulo, već dodatno tone. Prvo se sve karte bacilo na javne investicije, zatim na privatne, a ni od jednih se dosad nije dogodilo ništa.

U natezanju sa sindikatima izgubilo se jednako toliko vremena, a jedino je ministar financija Slavko Linić ozbiljno shvatio vrijeme koje ima na raspolaganju i krenuo s oštrim mjerama. One, nažalost, nisu pale na plodno tlo, već dodatno uništavaju posrnulo gospodarstvo jer je tajming za uvođenje discipline promašen.

Slično je s Linićevim izumom predstečajnih nagodbi, gdje je načelna ideja o ubrzavanju rješavanja vjerovničko-dužničkih odnosa dobra, ali skraćivanjem roka na samo 120 dana priča je u praksi neodrživa. Korporativni sektor i vrijeme posebna su priča.

Najveći broj tvrtki koje su propale i(li) došle u teško rješive probleme plaća danak nepravovremenom donošenju odluka. Magma, Dioki, Dalekovod, Ingra, Nexe, HG Spot, Pevec... samo su neki od takvih primjera.

Problem je najčešće bio u zanemarivanju prvih signala koji su upućivali na nadolazeće probleme. Da je bilo koja od tih tvrtki odmah reagirala, problem bi u najmanju ruku bio manji prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 13:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #