'bem ti Agram

22

listopad

2014

Možda znate da je to bila dosta česta psovka moje pokojne bake, a možda i ne.
Pripadam među onih preko 50 % zagrepčana koji su iznenađeni uhićenjem gradonačelnika Bandića.
Već sam dobila pitanje za kojeg gradonačelnika glasati na slijedećim izborima za novog gradonačelnika? Znam ali neću vam reći.
Možda će vam nešto značiti ako vam kažem da je i njegova mama bolovala od iste bolesti kao i ja.
Mlad je, zgodan, a čini mi se i pametan.

Toliko o akciji "Agram". A sada o meni. Kako i gradonačelnik Bandić i ja isto delam, odnosno radim. Radim na sebi. Završavam jednu terapiju još iz Varaždinskih toplica. Imam još 2 tjedna te terapije.
To je tzv. Selzer. Da li pomaže ili ne pomaže ne znam ali ja delam. Danas sam slabo delala, jer je pljuštalo i nisam išla. Sutra će, nadam se, biti bolje. thumbup

 photo GoodbyeSummer_zpsf24e164e.jpg
Suncokret iz Varaždinskih toplica.


Ultrazvuk po Seltzeru u liječenju multiple skleroze
Jedna od metoda koja se već više godina promjenjuje u liječenju oboljelih od MS je liječenje ultrazvukom prema Hansu Seltzeru, koji je nakon dugogodišnjeg proučavanja bolesti, 1969. godine u Stockholmu iznio svoju teoriju i način liječenja. Njegova je tvrdnja da je oboljenje popraćeno izvjesnim paravertebralnim zastojem limfe i likvora, te da se na taj zastoj može utjecati mehaničkim putem, odnosno malim dozama ultrazvuka i manualne limfne drenaže, čime se postiže bolje protjecanje, desenzibilizacija limfe i likvora, čime se pospješuje imunitet organizma i spriječava napredovanje bolesti.

Fotografija cvijeta Kristova kruna za Anu Karić i Borisa Buzančića

10

listopad

2014

 photo kristovakruna_zps235f9860.jpg

 photo kristovakruna2_zps86436144.jpg

Kristova kruna (latinski pasifllora) je vrtna biljka sa vrlo zanimljivim cvijećem. Cvijet joj se sastoji od pet peludnica koje predstavljaju pet kristovih rane, trodijelni tučak koji predstavljaju tri čavla, a niti oko prašnika krunu Isusovu. Tako da je zbog toga vjerovanja u narodu dobila mnogobrojna imena kao što su: Isusova muka, Isusovo cvijeće, Kristova kruna, Gospodinova kruna i slično.

Porijeklo Passiflore je Peru i Brazil, a odatle je prenijeta u 17. stoljeću i u naše krajeve. I od tada je skupila mnoge svoje obožavatelje i izazvala veliko divljenje velikog broja stanovništva. Ima ih jako puno vrsta a glavna razlika im je po boji cvijeta njegovoj veličini i visini rasta biljke. Sami oblik cvijeta i karakteristike su im gotovo pa iste.

Prvi puta saznala za kristovu krunu od supruga, koji je za taj cvijet znao.
Vidjela sam 1. put taj cvijet ovaj vikend u ulici Fra Luje Marune ispred kuće časnih sestara.
Lijepo uzgajaju i ruže ali kristova kruna je posebna. sretan

 photo kristovakruna3_zpscd9024e1.jpg
Anu Karić gledla sam prije ljeta u kazalištu ITD, a Borisa Buzančića sam mogla gledati u kazalištu Gavella ali sam prekasno vidjela obavijest na mailu o besplatnoj predstavi.
Obje su bili odlični glumci.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>