Moj pedeseti rođendan

20

rujan

2017Mama mi je donijela tortu sa pet svijećica, svaka za jednu dekadu dosadašnjeg života. Torta je bila odlična, napravljena po receptu moje nastavnice iz domaćinstva, koja je otišla u mirovinu kad i moja mama. Skromno smo obilježili rođendan i nazvali maminu tetu Ivanku koja se redovito sjeti mog rođendana i tom prilikom mi pošalje novčani poklon. Zahvalili smo se teti Ivanki. Moja svekrva je također došla, nešto malo poslije mame i donijela drugu tortu koju je kupila u Konzumu, no i ta torta je bila jako dobra.

Ove ću subote još jednom proslaviti rođendan sa cijelom obitelji. Jučer su svi dobili pozivnice, odnosno razglednice, jer nije bilo pozivnica pa sam pozive ispisala na razglednicama i poslala ih poštom na adrese najbližih rođaka.

Povratak iz toplica

09

rujan

2017

Jedna dobra žena , koja radi kao referent na odjavi pacijenata u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, svake mi je godine do sada na odlasku darivala buket lijepoga cvijeća iz njezinog vrta, pa je tako učinila i ove godine, a pored toga mi je poklonila i jednu lijepu tikvu iz vrta i bila sam joj jako zahvalna, a ona mi je rekla da mi sve to daje od srca. Nabrala je ove godine sa sinom i kćerkom 14 kilograma plodova aronije u svom vrtu, a od koje njezina mama radi pekmez.

Inče je ove godine sve nekako bilo u znaku aronije. čak i prije mog odlaska u toplice kad mi je tata poklonio jedan mali pekmez od aronije od Dida Bože. Zatim, kad smo stigli u Toplice, naša prijateljica Dubravka nam je također darovala jednu malu staklenku pekmeza od aronije i to vrlo ukusnog. Vidjela sam da se u dućanu uz hotel Minerva prodaje sok od aronije, a onda sam se nekako zainteresirala i za recept po kojem bi se mogao napraviti kolač od pekmeza od aronije.

Bilo kuda, aronija svuda!

Čini mi se da je u zadnje vrijeme to bobičasto voće jako popularno zbog sadržaja mikronutrijenata.

Preporučili su mi i magareće mlijeko kao pomoć u bolesti , ali saznala sam od prijatelja koji ga je probao da to nije od velike pomoći, nego je samo veliki trošak, jer deset litara mlijeka kao kura, košta tisuću kuna.
Cvijeće je stajalo u vazi pet dana, a onda je počelo venuti. Od buće smo imali tri ručka. Pekmeza od aronije koji mi je poklonio tata još ima u frižideru, a vjerojatno ćemo još jednom u ovom mjesecu otići na kupanje u Toplice jer je Bojan, nastupajući na karaokama osvojio četiri cjelodnevne ulaznice za bazen
.sretan

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>