Bliži se vrijeme Toplica...

21

srpanj

2017

Sanjala sam jutros da pripremamo kupaće kostime za VaraždinskeToplice, a nedavno sam se dogovarala za petnaesti odlazaki na stacionarnu rehabilitaciju. Rezervirala sam sobu u kojoj boravim već nekoliko godina za redom i kroz dvadesetak dana bit ću kao nova ( e kad bi barem!). Lani me je prepoznao gospodin Polonio, profesor matematike na PMF-u, koji je često dolazio kupovati literaturu u Algoritam, dok sam još tamo radila, prije umirovljenja. Rekao je da me je prepoznao po glasu, jer ga je, kako reče, moj glas podsjetio na knjižaru Algoritam. Pratila sam događaje oko Algoritma i drago mi je da su se našli ljudi koji će se pobrinuti za budućnost knjižare.

Pretprošli tjedan, kad sam se išla prijaviti i rezervirati sobu u Hotelu Minerva, srela sam starog prijatelja, Miroslava, s kojim sam prije koju godinu plesala. Bio je u invalidskim kolicima, baš kao što sam i ja sada, ali prije je plesao s protezom, jer je nogu izgubio u prometnoj nesreći. Proteza mu ne odgovara, jer ga žulja i boli kad hoda, te je odlučio kretati se pomoću invalidskih kolica. Rekao mi je da će mi pokazati sliku gdje sam ja još bila bez potrebe korištenja kolica, a mislio je na fotografiju koja je nastala prije 2007. godine. Ne treba mi pokazivati, jer se sjećam kako mi je bilo i kako sam izgledala u to vrijeme, baš kao i u snu koji sam sanjala jutros. Kretala sam se slobodno bez kolica, s lakoćom, po stanu i tražila badić. Uvijek sanjam kako se slo0bodno krećem bez invalidskih kolica, ali na žalost, na javi nije tako.



Dvije dobreglumice

07

srpanj

2017

Nedavno sam gledala dobar film u kojem je glumila Sofia Loren. Radi se o drugom dijelu "Starih gunđala" iz 1995. godine. Odmah nakon gledanja filma pogledala sam na internetu koliko je glumica stara i saznala da ima 82 godine.
Drago mi je da je živa i da se dobro drži. Ona je bila zaista dobra glumica.




Opet gledam Dinastiju koja je snimana 1981. godine. Zvijezda serije je Linda Evans, ljepuškasta amerikanka, samo malo starija od moje mame. Naime, njoj su 74 godine, a to sam također saznala na google-u. Nekada se serija na TV-u prikazivala jednom tjedno, a sada se prikazuje svaki dan i to u pet sati ujutro i da nemam snimalicu, ne bih ju mogla ni gledati, jer u to vrijeme boravim na poljanama snova. Neki dan sam prolazila pored "Karingtonke", INA-ine zgrade u Novom Zagrebu, za čije sam popularno ime saznala tek od sestre koja je svojevremeno radila u INA-i.



Meni je od ove dvije glumice svakako Bolja i zgodnija Sofia Loren.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>