Niprije, Dinara, Toplice...

21

listopad

2016

 photo niprije_zps6yvrrnv0.jpg

Saznala sam, u emisiji "Pola ure kulture", koju pratim svaki tjedan, da su niprije mitska bića i da se ono meni nekad razumljivo kao "ni prije" odnosi na njih. Izvjestan broj godina sam živjela u zabludi. Saznala sam od sina Bojana da je djed Marku Perkoviću Thomsonu kao djetetu pripovijedao legende. Planina Dinara je meni lijepa i s legendama i bez njih. Prije dvije godine u Toplicama su na Google-u provjeravali koliko je visok najviši vrh Dinare i je li najviši u Hrvatskoj.
S visinom od 1831 m, vrh Sinaja, koji se nalazi u Hrvatskoj je najviši, a vrh Troglav, koji se nalazi u Bosni i Hercegovini, s visinom od 1913 m, apsolutno je najviši vrh Dinare. Bila sam tamo na izletu s planinarskim društvom Zagreb - Matica, 1986. godine.

 photo Dinara_zpshwqshp9v.jpg

Uvijek lijepa Dinara o kojoj Thomson lijepo pjeva.
Slušala sam njegovu pjesmu "Moj dida i ja" tri puta za redom.

https://www.youtube.com/watch?v=LXsIw4EF7io

Seltzer 2016.godine

06

listopad

2016

 photo zdut_zpsepmykgzx.jpg

Ova je fotografija snimljena u kasno poslijepodne, 29. kolovoza ove godine. Bio je to zadnji dan u Varaždinskim Toplicama i bilo je toplo pa sam bila u majici sa bretelicama. sretan Kao i svake godine do sada, bilo je lijepo i obavila sam skoro sve terapije, samo je preostalo još 10 seansi ultrazvuka po Seltzeru koje sam kanila obaviti u Zagrebu.

Već nekoliko godina činim tako u domu zdravlja u Runjaninovoj ulici, gdje nailazim na vrlo kvalitetnu uslugu fizioterapeutkinja Radenke i Suade.

 photo selzeer 2016._zpserr97v9q.jpg

Na ovoj fotografiji bila sam u jakni, jer je bilo dosta hladno jesensko jutro, a bilo je to samo mjesec dana kasnije od kada je snimljena prva fotografija. Moj muž i ja nismo mogli biti odjeveni čak niti u majice kratkih rukava, ali sam ipak na putu do doma zdravlja i nazad uspjela uočiti dvojicu mlađih muškaraca koji su neustrašivo nosili majice kratkih rukava, izdvajajući se na taj način iz mnoštva ljudi kojima su dugi rukavi već neko vrijeme ZAKON sretan.

Na radiju sam taj dan čula da je u 8 sati ujutro, temperatura bila 6 stupnjeva celzija. Tko voli, nek' izvoli!

Završio je, dakle, još jedan seltzer i mama me je pitala ima li od te terapije ikakve koristi, a ja sam rekla kako vjerujem da ima, jer inače ne bih išla. Moj muž običava reći da meni možda najviše koristi "drmež" oko svega toga. On naime tako naziva niz operacija koje treba obaviti da bi se mene u kolicima dovelo do doma zdravlja i odvelo natrag kući. sretan

Valjda ima neke koristi od te metode, jer ju je osmislio šveđanin čije je prezime Seltzer.
Šveđani su poznati po svojoj temeljitosti i posvećenosti poslu belj.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>