Divan mladi pijanist, Aljoša Jurinić.

24

veljača

2017

Prošle sam subote bila na prekrasnom solističkom koncertu mladog pijanista Aljoše Jurinića u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

 photo Aljoa Jurini 2_zps3zswg9r3.jpg

Nakon koncerta uslijedio je razgovor s mladim pijanistom, a vodio ga je Branimir Pofuk. Neuobičajeno velik broj ljudi prisustvovao je razgovoru. Saznala sam da je prva stvar koju je Aljoša naučio svirati, kao dječak od osam godina, bila "Ja sem varaždinec, Domovine sin" i to na sintesajzeru, a ne na klaviru.

Nakon tečaja sintesajzera na koji su ga upisali roditelji, uočena je njegova glazbena nadarenost i nastavio je svirati klavir.

 photo Aljoa Jurini_zpsmasxhgyw.jpg

Poslije razgovora kupili smo CD s Aljošinim izvedbama glazbenih djela Frederica Chopina i dobili od mladog glazbenika autogram na omotu. Red za autogram bio je povelik, a mnogi su i fotografirali taj događaj.

Aljoša je dva mjeseca mlađi od mog starijeg sina, a rođen je drugog lipnja 1989. godine.

 photo Aljoscarona Jurini 3_zpsyfxvnb96.jpg

Rekao je da ima obvezu vjenčati se do tridesete godine života, a do tada se još svakako namjerava pojavljivati na glazbenim natjecanjima, na kojima je do sada bio vrlo uspješan, čak i uspješniji od Ive Pogorelića , a ja bih skromno primijetila da je Aljoša Jurinić bolji pijanist od Ive Pogorelića, koji se često i ne drži notnog zapisa. Zamijetila sam na dosadašnjim koncertima da Ivo Pogorelić koristi notni zapis prilikom izvedbe, a Aljoša je sve svirao napamet, iz glave.

U razgovoru s Branimirom Pofukom, rekao je kako bi cijeli koncert mogao iste večeri ponovo izvesti.

Svaka mu čast!

Proslava dva rođendana u restoranu Sofra

15

veljača

2017

Moja sestra i moj tata odlučili su počastiti nas u restoranu Sofra, povodom svojih rođendana koji su u veljači; jedan sedmog, a drugi jedanaestog dana mjeseca.

Restoran me oduševio izgledom i uređenjem te ponašanjem osoblja prema gostima. Jelo je bilo jako dobro. Finu sam hranu izabrala, a za desert, na kraju, jako finu tufahiju.

Bili smo svi kao cijela grande familija: moja mama i tata, sestra, njezin muž i dvoje djece, i ja s mužem i dvojicom sinova. Supruga Vedrana i šogora Josipa smo malo zezali kako će njih dvojica biti glavni pri odabiru jela i da ćemo njihove preporuke svi slijediti. Šogor je iz Zenice a muževa mama je također rodom iz Bosne.

Na kraju smo popili pravu tursku kavu, serviranu u tradicionalnom bakrenom posuđu i uz nju komadić finog rahatlokuma.

Za vrijeme našeg boravka u restoranu Sofra pojavio se i nogometaš Sudani i sjeo je za stol nedaleko od nas. Prepoznali su ga tata, sestra , stariji sin Bojan, šogor i ja.

Bio je to događaj i dan za sjećanje.


 photo page_zpsi7mwh1nk.jpg

Rukomet

03

veljača

2017

Tko nije gedao rukomet prije tjedan dana? Ima li uopće takvih? Pretpostavljam da nema. Nakon utakmice sam bijesno rekla da neću tako skoro kupovati kranjske kobasice, što nisam ni učinila do sada. No, svjesna sam da ni kobasice ni kranjci nisu ništa krivi i da je sve samo sportska igra i sreća, koja ovog puta nije bila naklonjena našim rukometašima. Prvo drama s Norveškom pa onda sa slovencima. Tko je slabih živaca, bolje da ne gleda. Moji su donekle dobri.

Uživala sam u finalnom susretu reprezentacija Norveške i Francuske i francuzi su pobijedili, što je bilo za očekivati. Moj tata i ja smo se u razgovoru prije utakmice usuglasili da će francuzi pobijediti, jer su iskusniji i kvalitetniji.

Ljuti me malo što naši na HTV-u nisu neko vrijeme spominjali tko igra u finalu. Možda su bili ljuti što je sve skupa prenosila RTL televizija? I među njima ima natjecanja.

Sada žalim što su Babić, Balić i Metličić dobili otkaze, jer i četvrto mjesto na svijetu je jako dobar rezultat u ovim okolnostima.

Bravo naši rukometaši i bravo Francuska na odlično organiziranom rukometnom turniru!


Rukomet photo rukomet_zpslnmxsphk.jpg

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>