Poslijednji post u 2017. godini...

28

prosinac

2017

Ovih dana obilježavamo blagdane i praznike. Puno jedemo, pijemo i veselimo se. Družimo se malo više sa obitelji. Neki od nas i planinare, kao na primjer moj tata, koji će u nadolazećoj godini navršiti osamdesetu. Razveselilo me je kad sam čula da biljka erika još cvjeta u samoborskom gorju, jer ju pamtim sa izleta na Japetić.Moja erika iz cvjećarne nije raskošna kao ova na slici, ali je lijepa na svoj način, iako puno skromnija po veličini cvjetova i boji. Svejedno sam poželjela kupiti ju i sad je na stoliću u sobi, a ja povremeno bacim pogled na nju.Opet je i ove godine točno oko Božića procvjetao naš božićni kaktus. U emisiji "Znanstveni krugovi" saznala sam da je ta biljka porijeklom iz Brazila, a moja prijateljica Zdravka me je naučila da se biljka baš tako u narodu zove. ( lat.epiphyllum truncatum ).Moj tata, u poslijednjem ovogodišnjem posjetu nama; moj sin, suprug i ja u parku na Knežiji.Sin Damjan za pijaninom u stanu moje mame za sam Božić, ove godine. Malo smo zasvirali i zapjevali i bilo nam je lijepo. Drago mi je da je sin Damjan bio ove godine na Risnjaku kao planinar. sretan

Božićni domjenak DMSGZ

17

prosinac

2017Jučer, u subotu, bili smo kao i prije 4 godine na božićnom domjenku kojeg priređuje Društvo multiple skleroze. Vidjela sam Zdravku, Carmen, Sandru, Žarka, fra Ivicu, Sinišu i ostale kolege po bolesti. Antimon je i ovoga puta priredio ukusnu zakusku za sve prisutne članove. Meni je najbolje pasala rikola sa sirom. Nekim čudom, ove godine nismo načinili zajedničku fotografiju pa objavljujem ovu staru. Upoznala sam i jednu imenjakinju mog supruga - Vedranu, također kolegicu, koja živi u našem kvartu, ali se prije nismo susrele.

Zdravka i ja smo razgovarale o njezinim macama. Kibica, koja je bila stara 19 godina je nažalost preminula. Njezina kći Buba je još živa i ima 18 godina. Više nije živahna kao nekada, ali se drži. Kibicu su uspavali da se više ne muči, jer bila je uistinu na kraju snage. Zdravka nije mogla ne pustiti suze i rekla je da nakon Bube više neće imati mace.

Obje smo plakale za Kibicom.

Zdravku može utješiti što joj se nedavno rodila unučica Sofija i njezino odrastanje će joj svakako biti radost.

Fra Ivica je jučer bio prvi puta u kolicima na domjenku, jer više ne može hodati. Sjećam ga se kako je živahno plesao 2003. godine u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, uvijek sa ženama koje su bile mlađe od mene, jer sam ja bila "prestara" , a zapravo on i je dosta mlađi od mene. Jučer je bio u pratnji starije gospođe, koja je izvrsno izgledala i razgovarali su na talijanskom jeziku. Upoznao me je s njom i kratko smo razmijenili misli o učinkovitosti terapije kanabisom kod oboljelih od multiple skleroze.

Izložba slika u toplicama i moj san...

06

prosinac

2017

Potaknuta sinoćnjim snom u kojem sam usnula kako kupujem kuću blizu mora na otoku Visu, odlučila sam objaviti jedan dio morskih motiva koji su bili prezentirani na izložbi u predvorju Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama ovog ljeta, a u vrijeme trajanja moje stacionarne rehabilitacije.

Inače, u snu sam kuću kupila od jednog starijeg gospodina, koji je svoju djedovinu odlučio prodati kako bi došao do novca i još malo uživao pred kraj života. Plivala sam u moru u čijoj je neposrednoj blizini bila ta kuća od kamena i šetala sam obalom, Bio je to jako lijep i dojmljiv san.

Jučer poslijepodne, u vrijeme odmora, nekako sam opet nastojala "ući" u taj san, ali mi nije uspijevalo. Ipak sam sanjala bivšeg kolegu koji je rodom s otoka Visa, a sada živi u Meksiku i predaje španjolski i engleski jezik u školi. Tako je to sve nekako povezano.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>